پایان کشت محصولات آب‌بر تابستانه در کشور

آمل-خبرنگار حرف: وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه سفر به مازندران در پاسخ به این سوال که کاهش کشت محصولات آب بر در کشور بر چه سیاستی در حال انجام است، تصریح کرد: توصیه شده است که در کشور محصولات آب بر با مدیریت کشور شود به عنوان مثال، در کشور محصول برنج  به جز دو […]

1

آمل-خبرنگار حرف: وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه سفر به مازندران در پاسخ به این سوال که کاهش کشت محصولات آب بر در کشور بر چه سیاستی در حال انجام است، تصریح کرد: توصیه شده است که در کشور محصولات آب بر با مدیریت کشور شود به عنوان مثال، در کشور محصول برنج  به جز دو استان مازندران و گیلان در جای دیگر نباید کشت شود. در ارتباط با ذرت که محصول دانه ای است نیز کشت آن به برخی استان ها محدود شده است.

محمد حجتی با بیان اینکه محصولات متنوعی در کشور مشمول این طرح می شوند اما محصولات آب بر تابستانه در مناطق بی آب بیشتر در کنترل کشت قرار دارند، اظهار کرد: در مناطقی که به کشت محصولات تابستانه اختصاص یافته است اعلام کرده ایم که کمتر زیر کشت بروند و در کنار ان نیز محصولات جایگزین برای کشت معرفی شدند تا حجم مصرف آب کنترل شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کاهش کشت برخی محصولات، موجب افزایش واردات محصولات کشاورزی به کشور نمی شود، تصریح کرد: استفاده بهینه از آب و خاک و اقلیم کشور موجب بهره وری بیشتر از زمین کشاورزی می شود از این رو نگرانی برای افزایش واردات وجود ندارد.

حجتی تصریح کرد: در کاهش کشت برخی محصولات اگر مسائل علمی و تکنولوژی روز در کشاورزی رعایت شود ضمن کاهش مصرف آب، محصول بیشتری نیز تولید می شود. مانند برخی محصولات در کشور که علیرغم کاهش کشت از میزان بیشتری برخوردار بودند.

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: واردن شدن مرزهای دانش کشاورزی به اراضی قابل کشت موجب افزایش کشت می شود. همان طور که دیدید در سال جاری میزان آب کمتری مصرف شد اما میزان محصولات در کشور کاهش نیافت در کنار بهره وری منابع آبی تلاش کردیم محصولات به میزان مورد نیاز وجود داشته باشد.

حجتی با تاکید بر اینکه همچنین در استان های شمالی، تجهیز و نوسازی شالیکوبی ها را مدنظر داریم تا میزان هدررفت محصول کشاورزی در این حوزه کاهش یابد، بیان کرد: در زمینه مشکل آب، نمی گوییم آب نداریم بلکه آب وجود دارد اما به هدر می رود، اگر آببندان ها تجهیز شوند و منابع تامین آب جدید راه اندازی کنیم در این بخش موفق خواهیم شد با کمترین آب بیشترین محصول را تولید کنیم.

وی با بیان اینکه در استان های شمالی نباید کشت برنج به یک بار بسنده شود بلکه باید تراکم کشت ایجاد شود، تصریح کرد: در کشورهایی مانند تایلند از زمین ها 5بار برنج برداشت می کنند، با یک بار کشت نمی توان در عرصه ملی و جهانی رقابت کنیم.

وزیرجهاد کشاورزی با بیان اینکه باید به دو مقوله در استان های شمالی توجه ویژه صورت گیرد که یکی تجهیز و نوسازی آببندان ها به عنوان میراث کشاورزی در این مناطق است، ادامه داد: نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز بر این امر باور دارند که باید اعتباراتی برای تجهیز و نوسازی آببندان ها اختصاص یابد. در گذشته آبا و اجداد ما با آببندان ها اقدامات خوبی در حوزه کشاورزی انجام داده اند که در این حوزه باید از تجربه گذشته استفاده شود.آببندان ها باید لایروبی شده، گل و لای آنهابرداشته و دیواره بندی شوند همچنین عمق آببندان ها برای ذخیره آب بیشتر افزایش یابد.