ورود گندم دامی وارداتی به آرد خبازی

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی گندم با اشاره به ورود گندم های دامی وارداتی به چرخه تولید گفت: منع اظهارات وزارت بهداشت، درباره شوری نان‌های سنتی در کشور مشخص نیست. قاسم زراعت‌کار اظهار کرد: 72 هزار نانوایی سنتی در کشور وجود داشت که یک شبه (در تاریخ 95/5/11) وزیر صنعت وقت 13 هزار نانوایی جدید به […]

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی گندم با اشاره به ورود گندم های دامی وارداتی به چرخه تولید گفت: منع اظهارات وزارت بهداشت، درباره شوری نان‌های سنتی در کشور مشخص نیست.

قاسم زراعت‌کار اظهار کرد: 72 هزار نانوایی سنتی در کشور وجود داشت که یک شبه (در تاریخ 95/5/11) وزیر صنعت وقت 13 هزار نانوایی جدید به منظور اشتغالزایی اجازه تاسیس داد؛ این در حالیست که ما در آن مقطع 15 تا 20 هزار نانوایی اضافه روبرو بودید و میشد آن ها را به محل هایی که نیاز داشتیم ببریم.

وی افزود: بخشنامه جدیدی نیز توسط وزیر صنعت صادرشده است که دوباره بر تعداد نانوایی‌های کشور اضافه شود.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی ادامه داد: 93 درصد از نانوایی‌های کشور را نانوایی‌های سنتی تشکیل میهند در حالیکه این رقم توسط اتحادیه نانوایی‌های صنعتی به شکل دیگری مطرح می‌شود.وی درباره کیفت آرد خبازی تصریح کرد: 35 درصد از گندم دریافتی نانوایی‌های کشور درجه یک بوده، 35 درصد آنها درجه دو و 30 درصد آن درجه 3 است.

زراعت‌کار گفت: گندمی که از خارج از کشور وارد می‌کنیم و آن به داخل خطوط تولید وارد می‌شود گندم درجه 3 است که برای نان پختن مناسب نیست.وی در پاسخ به تسنیم اظهار داشت:  گندم‌های وارداتی که در چرخه تولید نیز قرار می‌گیرند و با گندم‌های داخلی مخلوط می‌شود، گندم‌هایی بوده که مناسب خوراک دام است و در واقع گندم‌های دامی بوده اما برای پخت نان استفاده می‌شود.وی گفت: به کشاورزان داخلی نیز برای تحقق خودکفایی گندم باید خسته نباشید گفت اما باید توجه داشت که گندم‌های تولیدی داخل نیز کیفیت مناسبی ندارند.زراعت کار با بیان اینکه متولی نان در کشورمان مشخص نیست گفت: بنده که  سال ها است در بخش تولید نان مشغول به کار هستم اماهنوز متولی نان را در کشور نمی‌شناسم، زیرا وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت در این زمینه اعمال نظر دارند.وی افزود: در سال 61 که بخش خصوصی مسئولیت نان در کشور را برعهده داشت و بهترین نان تولیدی در آن مقطع به بازار عرضه می‌شد و مشکلی بابت قیمت ها نیز نداشتیم.وی افزود: چانه نان‌های تولیدی در کشور از حد استاندارد خارج شده است و نانوایان برای تامین هزینه‌های خود مجبور هستند که خودشان را به این شکل هماهنگ کنند.