زمین‌های کشاورزی مازندران در مسیر سنددار شدن

حرف آنلاین: سرپرست جهاد کشاورزی مازندران از پیگیری جدی برای سنددار کردن اراضی کشاورزی خبر داد. حسن عنایتی از پیگیری جدی برای سنددار کردن اراضی کشاورزی خبر داد و گفت: به زودی اسناد صادر شده در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد. سرپرست جهاد کشاورزی مازندران افزود: سنددار شدن اراضی کشاورزی علاوه بر قانونی شدن حق مالکیت […]

حرف آنلاین: سرپرست جهاد کشاورزی مازندران از پیگیری جدی برای سنددار کردن اراضی کشاورزی خبر داد.

حسن عنایتی از پیگیری جدی برای سنددار کردن اراضی کشاورزی خبر داد و گفت: به زودی اسناد صادر شده در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران افزود: سنددار شدن اراضی کشاورزی علاوه بر قانونی شدن حق مالکیت کشاورزان، آثار مثبت دیگری، چون جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی، حل اختلاف بین کشاورزان با هم و با دولت را به حداقل می‌رساند.

او گفت: سنددار شدن زمین‌های کشاورزی (کاداستر) انگیزه فعالیت کشاورزان را بیشتر می‌کند و از سوی دیگر، آن‌ها می‌توانند با سند زمین خود از تسهیلات بانکی برای توسعه کشت و زرع نیز بهره‌مند شوند.

عنایتی از نظام بهره برداری خرده مالکی به عنوان یکی از چالش‌های تولید در استان نام برد و گفت: مزارع باید کانون نفوذ دانش و فناوری باشند و افزایش تولید و درآمد اقتصادی کشاورزان مدنظر قرار گیرد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر بهره گیری از ظرفیت دانشگاهیان، محققان، صنعتگران، بخش خصوصی و کشاورزان پیشرو در تحقق اهداف سازمانی تاکید کرد و ادامه داد: ۲۵ هزار هکتار برای کشت قراردادی برنج استان هدفگذاری شده است که می‌تواند به ۵۰ هزار هکتار هم افزایش یابد.

او خواستار طراحی فرایند ویژه‌ای برای قرار گرفتن محصولات کشاورزی در زنجیره ارزش شد و گفت: کشاورزی قراردادی پیش زمینه اجرای الگوی کشت است که می‌تواند به افزایش عملکرد و تولید ختم شود.

عنایتی افزود:ظرفیت‌های مغفول زیادی داریم که باید تلاش کنیم از این ظرفیت‌ها نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مکانیزاسیون کشاورزی در عرصه‌های تولید به ویژه زراعت برنج نفوذ بیشتری داشته باشد، افزود: لازم است شرکت‌های بذری قوی ایجاد کنیم تا بذر‌های استاندارد تولید کنند چراکه بذر هسته اولیه تولید است.

او ادامه داد: نهاده‌های کشت برنج به موقع تامین و توزیع شود و تلاش کنیم همه عوامل موثر بر تولید، مدیریت شوند تا شاهد افزایش کمی و کیفی تولید باشیم.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران تاکید کرد: به دنبال افزایش سطح ارقام پرمحصول برنج باشیم تا بتوانیم بخش قابل توجهی از نیاز داخل را با برنج‌های داخلی تامین کنیم./صداوسیما