مشاهیر مازندران | دکتر لطفعلی پورکاظمی ، چهره ماندگار پزشکی ورزشی مازندران از رامسر
به گزارش حرف آنلاین، دکتر لطفعلی پورکاظمی متولد سال ۱۳۴۱ در آخوند محله شهرستان رامسر دیده به جهان گشود. پورکاظمی از چهره ماندگار استان مازندران در سال ۱۳۸۷ انتخاب و تندیس فرزانگان و مشاهیر استان را دریافت نمود. وی مدتی با بیماری سرطان مبارزه کرد و در نهایت در سن ۵۳ سالگی در ۲۱ دی ۱۳۹۴ به دیار باقی شتافت و در زادگاهش گلزار بهشت زینبیه آخوند محله رامسر به خاک سپرده شد.
ایشان علاوه بر اینکه در حوزه پزشکی تخصص داشت اما ورزش نیز جز برنامههای کاری وی بود. به طوری که از روسای تحصیلکرده و بینالمللی ورزش ایران نیز انتخاب شد که به مدت چهار سال ریاست فدراسیون پزشکی ورزشی را بر عهده داشت و طی این مدت خدمات قابل توجهی به جامعه ورزشی کشور ارائه داد.
تحصیلات دکتر لطفعلی پورکاظمی
پس از فارغالتحصیلی در رشته پزشکی عمومی در ایران، برای ادامه تحصیل به آمریکا سفر کرد تا اینکه در طی سالهای ۸۰ الی ۱۳۷۷ دوره تستهای تشخیصی قلب در رشتههای اکوکاردیوگرافی، استرس اکو و تستهای گرافیکی قلب را در آمریکا طی کرد و بعنوان برترینهای سال ۲۰۰۰ میلادی در بیمارستان NAH دانشگاه مریلند برگزیده شد.
وی علاوه بر آن همراه با تعدادی از اساتید دانشگاههای جانز هاپکینز و مریلند تحقیقاتی را بر روی داروهای جدید قلبی و عروقی انجام داده و در کامیونیتی کالج شهر بالتیمور برای به دانشجویان رشتههای پیراپزشکی تدریس کرده بود.
پایان نامه وی در زمینه تحقیق بالینی در بیماران با سرطان گوارشی در بیمارستان امیراعلم تهران با درجه ممتاز پذیرفته شد. وی همچنین در رشته آناتومی برای دانشجویان رشتههای پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن تدریس داشت.
دکتر لطفعلی پورکاظمی مشاور پزشکی و دبیر کمیته پزشکی تعدادی از مجلات و روزنامههای رسمی کشور منصوب شده بود و از وی صدها مقاله علمی، تحقیقاتی، فرهنگی و اجتماعی به چاپ رسید.
وی حضوری فعال به عنوان داوطلب در کادر پزشکی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی داشت.
دکتر پورکاظمی موفق به گذراندن دورههای متعدد تخصصی طب ورزش شده و از طرف فدراسیون پزشکی ورزشی جمهوری اسلامی ایران، گواهینامههای بینالمللی و داخلی پزشک تیم را نیز اخذ کرده بود و بعنوان پزشک جام جهانی کشتی ۲۰۰۵ از ریاست فیلا لوح تقدیر دریافت کرد.
وی در سال ۱۳۸۴ در توکیو ژاپن که هشتمین کنگره آسیایی پزشکی ورزشی در آنجا برگزار شد، موفق به ارائه سخنرانی در زمینه مقاله تحقیقاتی خود بر روی قلب ورزشکاران شد و ضمن چاپ مقاله خود در کتاب کنگره، مورد تقدیر و قدرانی در میان ورزشکاران و پزشکان نیز قرار گرفته بود.
این ورزشکار پزشک علاوه بر کسب عناوین و مدالهای متعدد در سطح کشور در رشته دوومیدانی نیز به عنوان پزشک تیم فدراسیون ورزشهای همگانی و دوومیدانی به کشورهای یونان، مالزی، سنگاپور و مقدونیه سفر داشت. وی قهرمان رشتههای ۸۰۰، ۱۰۰۰ و همچنین ۵۰۰ متر دومیدانی کشور را نیز کسب کرده بود.
به همراه هیئتهای کوهنوردی شهرستانهای رامسر، تنکابن و تهران بارها به قلل مرتفع داخلی و خارجی صعود کرد. از جمله آنها قله ۶۲۰۰ متری آیلند پیک هیمالیا، قله کالاپاتار و بیس کمپ اورست در نپال، قله کلیمانجارو در آفریقا، قله آرارات و قله سیپان در ترکیه، شاه داغی در آذربایجان – باکو، آراگاتس در ارمنستان)، دماوند را نیز ۱۳ بار صعود کرد و همچنین علم کوه، سبلان را پیمود.
وی حدود یک سال به خاطر پایان دوره قانونی ریاست چهارسالهاش و به دنبال آن تصمیم وزارت ورزش برای سپردن امور به سرپرست از مدیریت این فدراسیون دور شد. پورکاظمی یکی از ۱۵ کاندیدایی بود که طی مدت زمان تعیین شده، برای حضور در این مجمع ثبت نام کرد و قصد داشت در انتخابات شرکت کند اما به دلیل تشدید شدن بیماریش یک روز قبل از شروع مجمع از شرکت در انتخابات فدراسیون پزشکی ورزشی انصراف داد.
سوابق و پستهای مدیریتی اجرایی دکتر پورکاظمی
از جمله فعالیتهای مدیریت اجرایی که بر عهده داشتند شامل رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی جمهوری اسلامی ایران (IFSM)، دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (NADO) و رئیس کمیسیون پزشکی کمیته ملی المپیک (NOC)، رئیس کمیسیون پزشکی فدراسیون جهانی موی تای ( IFMA )بود.
علاوه بر آن در حوزه مسئول کمیته پزشکی اتحادیه حقوق ورزش آسیا، مسئول کمیته دوپینگ استان مازندران، مسئول کمیته پزشکی کوهنوردی استان مازندران، رئیس هیئت پزشکی ورزشی شهرستان رامسر، ریاست سازمان نظام پزشکی شهرستان رامسر، دادستان و دادیار انتظامی نظام پزشکی، معاون آموزشی موسسه آموزش عالی رحمان، عضو شورای اجرایی جمعیت هلال احمر (حوزه جوانان، امداد و نجات)، همکاریهای متعددی نیز با سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) داشت.
کتابهای دکتر لطفعلی پورکاظمی
دکتر لطفعلی پورکاظمی از پزشکان متعهد و دلسوز و فعال ورزشی کشور، محقق و نویسنده و مؤلف ۱۰ جلد کتاب در تحقیقات علوم پزشکی، نویسنده ۴۰۰ مقاله پزشکی و خانوادگی مندرج در رسانههای گروهی کشور بوده است.
مهمترین کتابهای وی ایدز در ایران و جهان، مبانی پزشکی و ورزشی، مرگ ناگهانی قلبی در ورزش، ورزش و درمان بیماریها و روانشناسی ورزشی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰