مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری مازندران تشریح کرد:مقابله با غول زباله در ۹ نقطه

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری مازندران به ۲۸ مرکز دفع و انباشت زباله در شهرهای مختلف اشاره کرد و گفت: انباشت زباله‌ها به دلیل شرایط اقلیمی خاص عموماً در نقاطی دپو می‌شود که ازلحاظ زیست‌محیطی مطلوب نیست، ۹ مرکز پیش‌بینی‌شده تا سامانه‌هایی مستقر شوند و زباله تبدیل به مواد عالی، کود و یا […]

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری مازندران به ۲۸ مرکز دفع و انباشت زباله در شهرهای مختلف اشاره کرد و گفت: انباشت زباله‌ها به دلیل شرایط اقلیمی خاص عموماً در نقاطی دپو می‌شود که ازلحاظ زیست‌محیطی مطلوب نیست، ۹ مرکز پیش‌بینی‌شده تا سامانه‌هایی مستقر شوند و زباله تبدیل به مواد عالی، کود و یا ریزدانه‌ها مغزی و دوست دار طبیعت شود. سید محمد محمدی تاکامی در نشست خبری، بابیان اینکه در زمان حضور مسافرین میزان زباله‌های استان ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد، گفت: روزانه حدود سه هزار تن زباله در تولید می‌شود که این میزان در زمان حضور مسافران تا حدود شش هزار تن افزایش می‌یابد.

به گفته وی، بهشهر، ساری، قائم‌شهر، بابل، آمل، بابلسر، نور، نوشهر و تنکابن ۹ مرکز یادشده هستند که در ساری و نوشهر کارخانه زباله‌سوز و مابقی شهرها کارخانه کمپوست در حال فعالیت و یا احداث می‌باشند. مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران اظهار داشت: کارخانه کمپوست بهشهر از نکا تا گلوگاه را در برمی‌گیرد، این کارخانه مشغول کار است و در حال حاضر سه شهر رستم کلا، بهشهر و خلیل شهر را پوشش می‌دهد.

تأمین ۸۵ درصد تجهیزات زباله‌سوز ساری

وی با اشاره به اینکه برای ساری و میاندرود کارخانه ۴۵۰ تنی زباله‌سوز پیش‌بینی‌شده که ۸۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی دولت تأمین‌شده و عملیات اجرایی خرید محصولات با اعتبارات دولتی صورت گرفت و بخشی از کارهای زیرساختی از سوی شهرداری هزینه شده است، تصریح کرد: بیش از ۴۰ درصد عملیات ابنیه این پروژه پیشرفت فیزیکی دارد و ۸۵ درصد تجهیزات موردنیاز نیز وارد و در حال نصب تجهیزات هست. همچنین برای راه‌اندازی این کارخانه مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی‌شده که شهرداری متعهد گردید پیگیری لازم را انجام دهد تا این پروژه تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری در خصوص قائم‌شهر نیز گفت: کارخانه کمپوست قائم‌شهر که شهرهای سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار، سیمرغ را در برمی‌گیرد، مقرر بود ۱۰ سال پیش احداث شود که به دلیل مشکلات با پیمانکار به عقب افتاد ولی در حال حاضر مشکل حل‌شده و در اختیار شهرداری قرار گرفت و برای تحویل زمین پروژه با یک سرمایه‌گذار در حال مذاکره هستیم.

وی کارخانه کمپوست بابل را از قدیمی‌ترین کارخانه‌های کشور در این زمینه دانست و ادامه داد: این کارخانه بعد از ۱۰ سال فرسوده شده بود ولی از یک سال پیش با کمک شهرداری و شورای شهر بابل با دو پروژه در حال انجام است، کارخانه کمپوست ۲۵۰ تنی که فاز اول راه‌اندازی شد و پروژه دوم تصفیه شیرابه بابل به ۴۰ مترمکعب با روشی که در دانشگاه صنعتی بابل به ثبت رسیده، در حال فعالیت است و مورد تائید محیط‌زیست هست لذا در تلاشیم این میزان به ۸۰ مترمکعب افزایش یابد.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران از جابجایی محل دپو زباله‌های شهرستان آمل به دلیل مجاور بودن با رودخانه هراز و سد مخزنی البرز خبر داد و افزود: به‌زودی مرکز دفن زباله در آمل را به روش سلولی و ایزوله خواهیم داشت و این امر اولین نقطه دفن بهداشتی زباله در کشور خواهد بود. همچنین دو طرح زباله‌سوز و بیوگاز نیز در حال بررسی است تا هرکدام مقرون‌به‌صرفه بود، اجرایی گردد.

معافیت صنایع تبدیل‌کننده زباله

محمدی تاکامی بابیان اینکه در بابلسر نیز یک فنّاوری داخلی که زباله‌ها را به ریزدانه‌های دوستدار محیط‌زیست تبدیل می‌کند در حال اجراست، اظهار داشت: در نور هم‌محل مناسبی برای دفن زباله نیست و کارخانه کمپوست با ظرفیت ۲۵۰ تن پیش‌بینی و سرمایه‌گذار هم تعیین‌شده است.

وی از افتتاح کارخانه زباله‌سوز نوشهر در سال جاری خبر داد و افزود: این کارخانه با پیشرفت بالای ۹۰ درصد و واردات تمامی تجهیزات با هزینه کرد دولت و با ظرفیت ۲۰۰ تن در روز تا پاییز امسال به بهره‌برداری خواهد رسید. در مراحل بحرانی تأمین بخشی از اعتبارات دو پروژه مهم ساری و نوشهر از سوی دفتر مقام معظم رهبری انجام شد. کارخانه کمپوست تنکابن نیز در حال راه‌اندازی است و مبلغ ۱۵ میلیارد تومان طی دو مرحله به این پروژه اختصاص داده شد.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری مازندران با اعلام اینکه در تمامی ۲۸ مرکز دفن به‌طور مستمر آهک پاشی، سم‌پاشی بیولوژیک و خاک‌پاشی انجام می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر ۷ درصد تفکیک زباله تولیدی شهرها از مبدأتفکیک می‌شود، این میزان معادل ۳۰ درصد حجم زباله روزانه است که کمک بسیاری به محیط‌زیست می‌کند.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری بابیان اینکه امسال اعتبار هزار میلیارد تومانی در لایحه بودجه پیش‌بینی‌شده که در اختیار استان‌های شمالی قرارگیری، گفت: این عدد در سال قبل هم وجود داشته است اما تبدیل به پول نمی‌شد. وی افزود: همچنین مصوبه خوب دیگری در زمینه پسماند اعلام‌شده که صنایع تبدیل‌کننده زباله از دادن مالیات معاف می‌شوند و این امر مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار خواهد گرفت.