شوراهای فرادست در آرزوی انحلال
ساری-الناز پاک نیا// اجلاسیه هفتم شوراهای اسلامی شهرستان های استان، در حالی برگزار شد، که نگرانی ها و گلایه ها از بی توجهی به شوراها فرادست از جمله مهم ترین مباحث این جلسه به شمار می رفت. شوراهای اسلامی نهادی مردمی و برگرفته از آرای مردم و در ارتباط مستقیم با پایین ترین اقشار جامعه […]
ساری-الناز پاک نیا//
اجلاسیه هفتم شوراهای اسلامی شهرستان های استان، در حالی برگزار شد، که نگرانی ها و گلایه ها از بی توجهی به شوراها فرادست از جمله مهم ترین مباحث این جلسه به شمار می رفت.
شوراهای اسلامی نهادی مردمی و برگرفته از آرای مردم و در ارتباط مستقیم با پایین ترین اقشار جامعه هستند، شوراهای اسلامی به دلیل استقرار نهاد پارلمان شهری در شهرها، در دسترس مستقیم مردم قرار دارند از این رو انتظارات از این قشر افزایش می یابد.
در کنار معضلات شوراهای اسلامی شهرها، شوراهای بالادست، شوراهای فرادست مانند شوراهای بخش، شورای شهرستان و شورای اسلامی استان از معضل نبود جایگاه تصمیم گیری و بی توجهی به این حوزه رنج می برند.
بخش مهم دیگر در حوزه شوراهای فرادست آشنا نبودن اعضای شوراها به وظایف قانونی، حدود اختیارات و نیز شرح وظایف و توانمندی ها است. گرفتار شدن شوراها به بازی های انتخاباتی، منطقه گرایی و نیز عدم توجه دولت و مجلس به این شوراها، از عدم کارکرد و عدم استفاده از ظرفیت ها رنج می برند.
*نظام شورایی ابزار توسعه
رئیس شورای اسلامی استان مازندران در هفتمین اجلاسیه این شورا که با حضور یوسفیان ملا نماینده مردم آمل و نیز مدیرکل امور شهری استانداری صورت گرفت با اشاره به اینکه، مازندران از مشکلات بسیاری رنج می برد که نیازمند همگرایی برای رفع آنها هستیم، تصریح کرد: امروز نظام شورایی به عنوان نمایندگان مردم و یکی از ارکان کلیدی مدیریت در کشور همراهان خوبی برای دولت ها هستند و فرایند توسعه را تسریع خواهد بخشید.
دکتر فرزین محمودی پاتی با تاکید بر اینکه امروز شهرداری های مازندران به دلیل مشکلات عدیده در حوزه درآمدی نیاز به کمک دارند، بیان کرد: شهرداری های مازندران امروز نیاز به بودجه فرااستانی دارند و نیاز است نمایندگان مجلس در این حوزه حمایت های خوبی داشته باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران با بیان اینکه امروز شوراهای فرادست جدی گرفته نمی شوند و حتی از حقوق عادی شوراهای پایین دست هم برخوردار نیستند، تصریح کرد: براساس قانون حق الجلسه اعضای شورای روستاها باید با ضریب سنواتی کارکنان دولت افزایش یابد اما این اتفاق نمی افتاد. در حقیقت استانداری اجازه نمی دهد که این حق الجلسات افزایش یابد.
وی ادامه می دهد: در اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده مقرر شده بود که برای رفع مشکلات شوراهای فرادست بخشی از این اعتبارات به حساب شوراها واریز شود زیرا شورای شهرستان و استان فاقد بودجه لازم است و نیز تاکید شده که بخشی از عوارض خارج از حریم شهری به نظام شورایی وارد شود، اگر این قوانین اجرایی شود کمک به احیای سیستم شورایی خواهد کرد.
*نمایندگان شوراها را رقیب میبینند
میرمقیم مقیمی عضو شورای اسلامی شهر و رئیس شورای اسلامی شهرستان بابل نیز در این جلسه با اشاره به اینکه با جدیت باید به دنبال اجرای قانون اختصاص بخشی از مالیات بر ارزش افزوده برای شوراهای فرادست باشیم، بیان کرد: تا زمانی که نمایندگان مجلس شوراها را رقیب خود می دانند مشکلات شوراهای فرادست و شهرستان رفع نخواهد شد. شوراهای شهرها و روستاها به دلیل ارتباط نزدیک با مردم از توجه بیشتری از سوی این قشر برخوردارند اما نگاه رقابتی باعث می شود اوضاع بهتر نشود.
مقیمی با بیان اینکه امروز شوراها بخش و روستاها به دلیل نبود اعتبار تعطیل هستند و کمتری هزینه برای جلسات مانند هزینه های پذیرایی را هم باید خود متقبل شوند، گفت: شوراها برای عملکرد داشتن و دیده شدن باید حمایت شوند.
وی با انتقاد از اینکه تعداد زیادی لایحه و طرح درباره شوراها در مجلس و وزارت کشور خاک می خورد، گفت: نمایندگان در این زمینه اقدامی انجام نمی دهند.
*شوراها سپر بلای مدیران شده اند
نعیمایی عضو شورای اسلامی بخش مرکزی نوشهر نیز در سخنانی با اشاره به اینکه اعضای شوراها سپر بلای مدیران شده اند، گفت: بسیاری از جلسات شوراها فرمایشی است و مدیران کل و نمایندگان اهمیتی به شوراها نمی دهند.
وی با بیان اینکه مردم انتظارات زیادی از شوراها دارند اما شوراها نمی توانند از اختیارات قانونی خود استفاده کنند، تصریح کرد: زمانی که از یک مدیرکل انتظار دارم که برای رسیدگی به مشکلات منطقه به غرب استان بیاید اما وی یواشکی می آید و می رود چگونه می توانیم انتظارات مردم را برآورده کنیم.
وی به فرریختن پل کمربندی نوشهر در سیل اخیر اشاره کرد و گفت: این پل شهرها و روستاهای زیادی را به هم وصل می کرد و هفته ها از سیل می گذرد این همه بازدید نتیجه اش چه شد! امروز یک روستا به صورت کامل در غرب مازندران تخریب شده اما چه کسی قرار است به داد آنها برسد.
*انتقاد از تغییر برنامه های استان با تغییر مدیران!
مجتبی لاتی عضو شورای اسلامی شهر نشتارود و نماینده شورای شهر تنکابن در شورای استان نیز با بیان اینکه نگاه فرمایشی به غرب مازندران وجود دارد در حالی که مردم انتظارات بیشتری دارند، تصریح کرد: انتظار داشتیم که بازدیدها و حمایت ها علنی و واقعی باشد اما بیشتر اشان نمایشی است.
وی با اشاره به اینکه مازندران به برنامه ای نیاز دارد که با تغییر مدیران تغییر نکند، گفت: با تغییر استاندار و معاون عمرانی استاندار و با وجود همه مشکلات در روستاهای سیل زده غرب مازندران حالا باید منتظر بنشینیم ببینیم مسئولان جدید چه تصمیماتی خواهند گرفت.
لاتی با بیان اینکه اختیارات فرمانداری های ویژه شهرستان ها مانند آنچه گفته شد نیست و بیایید ببینید آیا این فرمانداری های ویژه اختیاری دارند یا نه ادامه داد: افزایش معاونت های فرمانداری ها به جز اضافه کردن بار افزایش نیرو چیز دیگری نیست، مگر قرار به کاهش حجم نیروهای دولتی نیست چرا معاون اضافه شد، در حالی که بازهم کاری از پیش نمی رود.
*شوراهای فرادست را منحل کنید!
سید جواد ساداتی نائب رئیس شورای اسلامی استان مازندران باید ضرورت وجود شوراهای فرادست در استان مشخص شود، اظهار کرد: تاکنون چندین جلسه در این حوزه برقرار شده است اما احساس می کنیم نتیجه ای برای افزایش کارای ندارد.
ساداتی با بیان اینکه استانداری توجهی به شوراهای فرادست ندارد و اهمیتی نمی دهد، افزود: زمانی که استاندار قبلی اتاق فکر تشکیل داد جز یک جلسه هیچ جلسه ای با شوراها برقرار نکرد، اتاق فکر با بهره گیری از ظرفیت شورا می توانست امید به موثر بودن شوراها را افزایش دهد اما اتفاق نیفتاد.
وی با اشاره به اینکه با این میزان بی توجهی به شوراها بهتر است که شوراهای فرادست را منحل کنید، خاطر نشان کرد: شوراها هم سطح قوای سه گانه در قانون مشخص شده اند اما هیچ کدام از قوانین شوراها اجرایی نمی شود.
*جرات دفاع از شورای شهر بابل را نداشتیم!
ردایی رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی استان مازندران نیز در سخنانی با اشاره به اینکه مصوبات شورای اسلامی فرادست ضمانت اجرایی ندارد و مدیران توجهی به آن نمی کنند، بیان کرد: باید برای استان کار تعریف شده و در راستای آن از ظرفیت همه گروه ها استفاده شود که متاسفانه از این امر صورت نمی گیرد.
ردایی با بیان اینکه تضاد افکاری در شوراها نباید منجر به اختلاف شود، گفت: این اختلاف موجب کاهش کارایی شوراها می شود.
وی با بیان اینکه شوراها هنوز نمی توانند از خود دفاع کنند به عنوان نمونه در مساله شورای شهر بابل هیچ کدام از ما از اعضای شورایی که گناه اشان ثابت نشده بود، دفاع نکردیم، اظهار کرد: این عدم هماهنگی ها به جایگاه شوراها صدمه می زند و موجب می شود افراد و گروه های بیرون از مجموعه نیز از آن سواستفاده کنند.
*شوراها از فضای انتخاباتی خارج و تعامل کنند
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری مازندران در این جلسه با بیان اینکه با انتقاد از اینکه شوراهای شهرها هنوز درگیر مباحث انتخاباتی هستند، تصریح کرد: آموزش نیروهای شوراها باید در استان به جدیت پیگیری شود زیرا شوراها باید به جایگاه ها و وظایف خود عمل کنند.
محمد مهدی محمدی تاکامی با اشاره به اینکه باید جلسات مکرر و مفصل درباره وظایف شوراها برقرار باشد، افزود: در کمیته انطباق اعضای شوراها هم صاحب رای هستند و می توانند تاثیرگذار باشند اینکه شوراها به جایگاه و وظایف خود آشنا نیستند دلیل بر نبود جایگاه این شورا نیست.
تاکامی با اشاره به کمک های نمایندگان مجلس در حوزه بافت فرسوده، زباله و قیر به شهرها بیان کرد: شهرداری ها امروز در اندازه معاونت خدمات شهری فعالیت می کنند در حالی که وظیفه شهرداری ها بسیار بیشتر از این جایگاه است. شهرداری ها و شوراها باید تعامل های مناسبی برقرار کرده و از آن در راستای مدیریت شهری استفاده ببرد. نمایندگان دارای ظرفیت های بسیاری هستند که می توانند با تعامل دوسویه این اتفاق را در همه حوزه ها رقم بزنند.
عزت الله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل نیز به عنوان مهمان این نشست با بیان اینکه باید مازندران را یکپارچه ببینیم و برای مشکلات آن همه به هم اقدام کنیم به ظرفیت های مدیران مازندرانی در تهران اشاره کرد و گفت: بسیاری اوقات مدیران مازندرانی در تهران از سوی خود مازندرانی ها حمایت نمی شوند.
یوسفیان با اشاره به اینکه قانون شرایط مناسبی برای شوراهای فرادست در نظر گرفته است که اعضای شوراها باید از این ظرفیت ها استفاده کنند، بیان کرد: شوراهای فرادست در مجلس حق آوردن لایحه دارند اینگونه نیست که برای اشان قانونی نباشد اما شوراها نیز باید با تعامل و راه های قانونی مصوبات را اجرایی کنند. وی همچنین از حمایت خود از ساخت ساختمان شورای اسلامی استان در ساری خبرداد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0