برگزاری نخستین همایش منطقه ای توسعه روستایی در بابل

بیست و چهار آبان ماه سالجاری، برای نخستین بار همایش ” توسعه روستایی، کارآفرینی،اشتغالزایی و سرمایه گذاری” با هدف آموزش،بحث و تبادل نظر جهت ایجاد بستر مناسب به منظور دانش افزایی دهیاران و اعضای شوراهای روستایی و با حضور این افراد همچنین صاحب نظران و دانشگاهیان، مسئولانی از وزارتخانه های صنعت،معدن و تجارت و جهاد […]

1
بیست و چهار آبان ماه سالجاری، برای نخستین بار همایش ” توسعه روستایی، کارآفرینی،اشتغالزایی و سرمایه گذاری” با هدف آموزش،بحث و تبادل نظر جهت ایجاد بستر مناسب به منظور دانش افزایی دهیاران و اعضای شوراهای روستایی و با حضور این افراد همچنین صاحب نظران و دانشگاهیان، مسئولانی از وزارتخانه های صنعت،معدن و تجارت و جهاد کشاورزی ، استانداری در سالن همایش دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار میگردد.
امیرحسن آزادنیا،عضو هیات علمی دانشگاه و دبیر این همایش در خصوص دلایل و ضرورت های برگزاری این همایش گفت: مساحت زیادی از استان مازندران را روستاها تشکیل می دهند،که نشان دهنده اهمیت توسعه روستایی در این استان است. امروزه یکی از نیازهای محسوس در جوامع روستایی ایجاد آگاهی برای بالا بردن ظرفیت های روستا و استفاده بهینه از ظرفیت های موجود در اقلیم آنهاست.از جمله دلایل اصلی توجه به این مبحث میتوان به دغدغه ی اشتغال ، کارآفرینی و سرمایه گذاری در جغرافیای روستا اشاره کرد. از آنجایی که این مساله در هیات دولت مطرح و بودجه کلانی برای این امر تخصیص داده شد، آگاهی و آموزش دهیاران و نمایندگان روستاها یکی از مهمترین ابزارها جهت مواجه با چالش بیکاری و مهاجرت به شهرها میباشد.
آزادنیا در خصوص جزئیات این همایش افزود: این همایش برای نخستین بار در استان برگزار میشود و خوشبختانه در این برنامه صاحبنظران واساتید و کارشناسان و مسئولان حوزه مدیریت و کارآفرینی حضوری فعال دارند.
دبیر علمی همایش مذکور موضوعات محوری این همایش را کارآفرینی و اشتغالزایی روستایی، سرمایه گذاری روستایی و اصول برنامه ریزی برای دهیاری و روستا برشمرد و گفت: سرمایه گذاری در روستاها یک حلقه مفقوده است چون اغلب دهیاران از اصول سرمایه گذاری و روش های جذب سرمایه اطلاع ندارند. همچنین کسب و کار خانگی با وجود ظرفیت های موجود در استان، ضعیف و کمرنگ است و اغلب دهیاران و مسئولان دیگر روستاها از پتانسیل های موجود در زمینه اشتغال آگاهی ندارند . در این همایش روش هایی به آنها آموزش داده می شود که بتوانند این مسائل را حل و برنامه ای خاص برای روستا بر اساس نقاط قوت و ضعف و تهدیدات و فرصتهای موجود در روستا تنظیم کنند.
وی یادآور شد در این همایش سه کارگاه تخصصی در حوزه های کسب و کار و کارآفرینی، برنامه ریزی در روستا با رویکرد استراتژیک و اصول سرمایه گذاری و روش های جذب سرمایه در روستا طراحی شده و اجرا خواهد شد. از دیگر برنامه های جانبی این همایش طراحی و برپایی سی غرفه محصولات و خدمات روستایی و صاحبان مشاغل و کسب و کار جهت معرفی مشاغل روستایی است که از این طریق روستاها به معرفی خدمات و محصولات خود خواهند پرداخت.
آزادنیا در پایان تاکید کرد: استان مازندران به لحاظ موقعیت جغرافیایی و اکولوژیکی استان ارزشمند و پرظرفیتی است.بسیار دغدغه آن را داریم که فرصت های استان را بشناسیم و از این فرصت ها جهت رفع مشکلات اشتغال روستائیان استفاده کنیم و به موازات آن استان مازندران مسیر رو به رشد خود را در مسیر درست، بالنده تر از پیش طی کند.
لازم به ذکر است همایش مذکور با مجوز استانداری مازندران و همکاری بنیاد ملی نخبگان برگزار می شود و علاوه بر ارائه جزوات آموزشی در پایان این همایش به شرکت کنندگان گواهینامه اعطا خواهد شد و علاقمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام با دبیرخانه این همایش تماس حاصل فرمایند.