افزایش سه هزار تومانی قیمت مرغ در مازندران

قیمت هر کیلوگرم مرغ در مازندران در 10 روز اخیر روند افزایشی به خود گرفت بطوریکه اکنون این ماده پروتئینی با برند های مختلف در هرکیلو گرم12هزار تا 13هزارو 500تومان به فروش می رسد که این قیمت نسبت به نیمه اول آذرماه سال جاری حدود سه هزار تومان بیشتر نشان می دهد. به گزارش حرف، […]

02
قیمت هر کیلوگرم مرغ در مازندران در 10 روز اخیر روند افزایشی به خود گرفت بطوریکه اکنون این ماده پروتئینی با برند های مختلف در هرکیلو گرم12هزار تا 13هزارو 500تومان به فروش می رسد که این قیمت نسبت به نیمه اول آذرماه سال جاری حدود سه هزار تومان بیشتر نشان می دهد.
به گزارش حرف، فروشندگان مرغ در مازندران از دلایل افزایش قیمت گوشت مرغ در روزهای اخیر نسبت به هفته های نخست این ماه ابراز بی اطلاعی کرده و تنها به اینکه قیمت کشتار روز همین است، اکتفا می کنند.
عادل ذلفعلی پور فروشنده مرغ در شهر آمل می گوید قیمت مرغ کشتار روز امروز دوشنبه به 12هزار و 700تومان رسیده است.وی با بیان اینکه به نظر نمی رسد که کمبودی وجود داشته باشد، افزود: توزیع کنندگان مرغ نیز هر مقدار مرغ نیاز باشد تحویل فروشنده می دهند.وی بیان داشت: مرغ تا 10 روز پیش هر کیلوگرم بین 9هزار و 500تا 10 هزار و 500تومان به مصرف کننده فروخته می شد، اما در این مدت روند افزایشی به خود گرفت.
گزارش عینی خبرنگار ایرنا نشان می دهد که قیمت مرغ در برند پرطرفدار، امروز به 13هزارو 500 تا 14هزار تومان هم در برخی از نقاط شهر ساری نیز رسید.
گرچه عرضه و تقاضا در تعیین قیمت مرغ نقش محوری دارد، اما ذکر این نکته نیز مهم است که مازندران با تولید سالانه حدود 220 هزار تن گوشت مرغ، 11 درصد از تولید کشور را در اختیار دارد، یعنی اثرات کمبود عرضه در مازندران به نسبت دیگر استان ها باید کمتر باشد.
همچنین متوسط سرانه سالانه مصرف مرغ در کشور 26کیلو گرم است که این سرانه در استان مازندران به رغم پرورش و مصرف چشم گیر انواع ماهی و مرغ های بومی شامل خروس، اردک، غاز و بلدرچین با متوسط کشوری تفاوتی ندارد.
**اظهارات نماینده تولید کنندگان مرغ در مازندران
مدیر عامل اتحادیه مرغداران مازندران دلایل افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر را ناشی از کاهش جوجه ریزی ماه گذشته، کمبود جیره غذایی و تخلیه زودتر مرغ پیش از رسیدن به وزن مناسب اعلام کرد و در عین حال گفت که قیمت این مواد پروتئینی در روزهای آینده کاهش می یابد.عطاءالله حسن زاده روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا متوسط ماهانه جوجه ریزی در کشور را ماهانه 100تا 105میلیون قطعه اعلام کرد و افزود: به دلیل شرایط آب و هوایی و گسترش حساسیت به انواع بیماری های احتمالی، جوجه ریزی ماه گذشته حدود 10میلیون قطعه در کشور کاهش یافته بود.
وی تخلیه زود هنگام مرغ به دلیل گرانی و کمبود جیره غذایی را از دیگر دلایل کاهش تولید گوشت مرغ در بازار عنوان کرد و ادامه داد: کمبود و بالا بودن قیمت سویا و ذرت به عنوان مهمترین نهاده های طیور سبب شد تا مرغداران نتوانند جیره غذایی کاملی را به مرغ بدهند.مدیر عامل اتحادیه مرغداران مازندران هزینه تمام شده مرغ در شرائط فعلی را حدود هفت و 500تومان در هر کیلو گرم عنوان کرد و بیان داشت: 70 درصد این هزینه مربوط به نهاده های دامی است.وی به بالا رفتن قیمت انواع مکمل های دارویی و ویتامین های دام طیور اشاره کرد و گفت: وقتی جیره غذایی مرغ کم و تغییر پیدا کند، به طور یقین مقدار تولید گوشت کاهش و عرضه کم می شود.حسن زاده توضیح داد: به دلیل غیر استاندارد بودن برخی از سالن های مرغداری و نداشتن تجهیزات پیشرفته ، تلفات مرغ در فرایند تولید نیز بیشتر می شود.مدیر عامل اتحادیه مرغداران مازندران در عین حال گفت که مرغ گرم با توجه به افزایش هزینه های تولید نباید بیش از 11هزار تومان در بازار مصرف عرضه شود.وی سوء استفاده از شرایط فعلی بازار مرغ را از دیگر دلایل بالا رفتن قیمت عنوان کرد و گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته خلاء کمبود مرغ طی روزهای آینده از بین خواهد رفت.
**ورود ستاد تنظیم بازار به بازار مرغ مازندران
مدیرکل پشتیبانی امور دام مازندران نیز به ایرنا گفت که صادرات تخم مرغ نطفه دار، کاهش جوجه ریزی و شرایط فصلی به لحاظ حساسیت های بیماری از عوامل افزایش قیمت مرغ در بازار استان است.سید مصطفی ابراهیمی گرانی قیمت مرغ در بازار مازندران به عنوان استان برتر تولید کننده مرغ را با قیمت فعلی بالا و غیر منطقی توصیف کرد و افزود: البته تولید کنندگان مرغ استان ماه گذشته کاهش جوجه ریزی نداشته اند اما به دلیل تقاضای بالای جوجه های یکروزه از استان های دیگر، مرغداران استان نیز تحت تاثیر کمبود قرار گرفتند.
وی فرایند افزایش قیمت را مقطعی خواند و توضیح داد: با توجه به توزیع گسترده و بدون محدودیت مرغ منجمد، روزهای آینده شاهد کاهش قیمت مرغ گرم خواهیم بود.مدیرکل پشتیبانی امور دام مازندران با بیان اینکه توزیع مرغ منجمد با قیمت مصوب مصرف کننده هشت هزارو 900تومان است، ادامه داد: ذخیره مرغ منجمد به اندازه کافی وجود دارد.مازندران از قطب های صنعت مرغداری کشور محسوب می شود و در حال حاضر با تولید سالانه حدود 220 هزار تن گوشت مرغ، 11 درصد از تولید کشور را در اختیار دارد.