احتمال کوتاهی در نجات سرنشینان سانچی

فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره آخرین وضعیت کشتی سانچی نیز اظهار کرد: با توجه به بعد مسافت و زمانی که این اتفاق افتاد، کشورهایی که در آن منطقه حضور داشتند باید سهم خود را در نجات سرنشینان ادا می‌کردند شاید کوتاهی‌هایی کردند و احساس تعلق خاطر قابل توجهی برای نجات سرنشینان نمی‌کنند و به همین […]

فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره آخرین وضعیت کشتی سانچی نیز اظهار کرد: با توجه به بعد مسافت و زمانی که این اتفاق افتاد، کشورهایی که در آن منطقه حضور داشتند باید سهم خود را در نجات سرنشینان ادا می‌کردند شاید کوتاهی‌هایی کردند و احساس تعلق خاطر قابل توجهی برای نجات سرنشینان نمی‌کنند و به همین جهت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران داوطلبانه وارد عرصه شد که البته به خاطر بعد مسافت زمان بر شده بود.

حسین خانزادی  با تاکید بر اینکه سانچی موضوع بسیار مهمی برای جمهوری اسلامی ایران است، گفت: عرصه دریا بسیار سخت و پیچیده است و روزانه سوانح مختلفی در آن اتفاق می‌افتد به طوری که در سال گذشته چهار مورد حادثه دریایی بزرگ اتفاق افتاد و ناوشکن‌های آمریکایی با کشتی‌های تجاری برخورد کرد و علاوه بر خسارت فراوان، تعداد زیادی هم در این سوانح از بین رفتند، عرصه دریا، عرصه سختی است و هزینه دارد. حسین خانزادی در همایش مدیریت دانش در دانشگاه علوم دریایی نوشهر اظهار کرد: دانشگاه نوشهر طی سال‌های گذشته همایش‌های هوشمندانه‌ای را در پیش گرفت و ارتباط معناداری با نیرو دریایی و مباحث دریا وجود دارد و این نشان از پیوستگی مهم بین حوزه فناوری و دانش است و از طرفی اهمیت برجسته فناوری و دانش را در حوزه دریا به‌ویژه نیروی دریایی مشخص می‌کند.

وی با بیان اینکه اساسا عرصه دریا پیچیده و سخت است و از بین ۲۰۰ کشور دنیا ۴۴ کشور در خشکی محصور هستند، افزود: سایر کشورها باید حضور نهانی در حوزه دریا داشته و از منافع دریا استفاده کنند.

وی با بیان اینکه وقتی وارد بحث نظامی می‌شوند در می‌یابیم که کشورهای محصور در دریا در منطقه ما از بین ۳۶ کشورهایی که در دریا حضور دارند به تعداد انگشت‌شمار است، خاطر نشان کرد: پیچیدگی فناوری‌های عرصه دریا و سختی حضور در دریا باعث شد با وجود اینکه عرصه دریا در مفهوم کلی مشاع تعریف می‌شود

فناوری سبب شد عرصه دریا به ویژه در حوزه تسلیحات نظامی رقابتی و ناپایدار باشد و دانش‌ها و فناوری‌های جدید و اشکال جدید از حضور در دریا را شاهد باشیم به این دلیل عصر امروز را عصر دریا نامیدند.

خانزادی با بیان اینکه در ارتباط با علم و فناوری دو موضوع اکتساب دانش و بحث نگهداری و حفظ دانش مطرح است، اضافه کرد: در گذشته از مجموعه‌ای از فناوری‌ها بهره‌مند بودیم که بخشی از ان با نقصان روبرو بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در مقاطع مختلف تلاش داریم که نیروی انسانی خود را تیز می‌کنیم، مصداق تیز شدن در موضوع دانش و نیروهای مسلح هوشمندانه طراحی شده است.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در تدابیر خود در سال ۹۴ سه ویژگی را برای یک نظامی برشمردند که ایمان، شجاعت و دانش را از شاخصه‌های اصلی یک نظامی عنوان کردند، گفت: دانش اگر نباشد ابزارهای ما در مقابل ابزارهای شیاطین کُند می‌شود و اگر یک نظامی مسلح به دانش نباشد با تمام توانایی‌هایی که دارد در ابزارهای اصلی کُند خواهد بود.

خانزادی تصریح کرد: رهبری بر این تاکید داشتند که علم و دانش را از دیگران یاد بگیرند ولی نباید فراموش کرد چیزی که به عنوان علم و دانش برای ما مطلوب است این است که مجموعه دانش کشور و دانشجوها در مسیری حرکت کنند که در طرازهای جهانی حرف‌هایی برای گفتن داشتند و برای شکستن انحصار جهانی بر دریا گام برداریم.

خانزادی تصریح کرد: مدیریت استراتژیک و راهبردی در دریا برای اهداف بلندمدت، تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی است و دستیابی به اهداف نیروی دریایی، قطعا نیاز به حوزه‌های علمی، فناوری و دانش است.