مراسم تنفیذ ریاست جمهوری دوره سیزدهم برگزار شد
مراسم تنفیذ ریاست جمهوری دوره سیزدهم، در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد و رهبر معظم انقلاب اسلامی با تنفیذ رأی ملت، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند. حضرت آیت الله خامنهای در حکم تنفیذ، حضور پر معنا و عزتآفرین مردم در انتخابات و انتخاب شخصیتی مردمی، پرهیزگار و […]
مراسم تنفیذ ریاست جمهوری دوره سیزدهم، در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد و رهبر معظم انقلاب اسلامی با تنفیذ رأی ملت، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.
حضرت آیت الله خامنهای در حکم تنفیذ، حضور پر معنا و عزتآفرین مردم در انتخابات و انتخاب شخصیتی مردمی، پرهیزگار و دارای سوابق درخشان مدیریت را نشانه عزم راسخ ملت بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب یعنی مسیر عدالت، پیشرفت و آزادی دانستند و با اشاره به آمادگی کشور برای حرکت جهشی در همه عرصهها، بر رفع موانع تولید، تقویت پول ملی، توانمندسازی قشرهای متوسط و پایین جامعه و حرکت پر شتاب به سمت جایگاه شایسته کشور تأکید کردند.
متن حکم تنفیذ که حجتالاسلام والمسلمین محمدیگلپایگانی آن را قرائت کرد، به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
والحمد لله رب العالمین و صلی الله علی محمّد و آله الطاهرین سیما بقیة الله فی الارضین
خداوند علیم و قدیر را سپاس میگویم که با فضل و عنایت خود، ایران را بار دیگر در آزمون سیاسی و اجتماعی انتخابات، سرافراز فرمود، و ملت عظیمالشأن، در شرایطی پیچیده و دشوار، با حضور پر معنا و عزّتآفرین خود، حاکمیت رأی مردم بر ادارهی امور کشور را نمایان ساخت، و با انتخاب شخصیتی مردمی و عالیقدر، از تبار سیادت و علم، و مزیّن به پرهیزگاری و خردمندی، و دارای سوابق درخشان مدیریت، عزم راسخ خود را بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب که مسیر عدالت و پیشرفت و آزادی و عزّت است، نشان داد.
امروز میهن عزیزمان، تشنهی خدمت و آمادهی حرکت جهشی در همهی عرصهها، و نیازمند مدیریتی با کفایت و جهادی و دانا و شجاع است که بتواند توانمندیهای آشکار و نهفتهی ملت، بویژه جوانان را که بسیار فراتر از مشکلات است، بسیج کرده و به میدان کار و تلاش سازنده آورد؛ موانع را از سر راه تولید بردارد؛ سیاست تقویت پول ملّی را بجِدّ دنبال کند، و قشرهای متوسط و پایین جامعه را که سنگینی مشکلات اقتصادی بر دوش آنها است، توانمند سازد؛ مدیریتی که با مشی فرهنگی خردمندانه، مسیر اعتلای مادی و معنوی ملت ایران را هموار کرده، حرکت کشور به سمت جایگاه شایستهاش را شتاب بخشد.
اکنون با تشکر از مردم عزیز و با پیروی از گزینش آنان، رأی به عالم فرزانه و خستگیناپذیر و کارآزموده و مردمی، جناب حجةالاسلام آقای سیدابراهیم رئیسی را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم و از خداوند متعال توفیق و سربلندی ایشان و همکارانشان را مسألت مینمایم و یادآوری میکنم که رأی ملت و تنفیذ اینجانب تا هنگامی است که مشی همیشگی ایشان در پیمودن صراط مستقیم اسلام و انقلاب ادامه داشته باشد که به فضل الهی چنین خواهد بود انشاءالله.
و السلام علی عباد الله الصالحین
سیّدعلی خامنهای
۱۲ مرداد ۱۴۰۰
رهبر انقلاب اسلامی همچنین در سخنانی در مراسم تنفیذ، با مسألت از خداوند متعال برای مبارک گرداندن این روز پر امید برای مردم و کشور، حضور ملت در انتخابات ریاست جمهوری را کاملاً پر معنا و نماد مردمسالاری دینی خواندند و با تشکر از «رئیس جمهور و دولت دوازدهم»، برای آقای رئیسی و همکاران دولت جدید نیز توفیق و عنایت ویژه الهی آرزو کردند.
ایشان، مراسم تنفیذ را متکی بر قانون اساسی و رسم بنیانگذاری شده بهدست امام خمینی(رض) برشمردند و افزودند: این مراسم، مظهر موضوع بسیار مهم «جابجایی عقلانی، آرام و متین» در قوه مجریه و در واقع در مدیریت کشور است.
رهبر انقلاب، وجود تنوع سیاسی را از دیگر مضامین بسیار مهم مراسم تنفیذ خواندند و افزودند: گرایشهای مختلف سیاسیِ دولتها، نشاندهنده تنوع سیاسی در کشور و این واقعیت نشانه آزادی و سلامت انتخابات است.
ایشان با اشاره به برگزاری انتخابات در سلامت و امنیت کامل، از همه دستگاههای برگزارکننده انتخابات و تأمینکننده نظم و امنیت و بهطور ویژه از ملت عزیز ایران صمیمانه تشکر کردند و افزودند: از مدتها پیش توطئه تحریم انتخابات در محافل سیاستگذاری دشمنان طراحی و دنبال میشد و در داخل هم عدهای از روی غفلت و عدهای شاید از روی غرض همین خط را دنبال میکردند اما ملت پاسخ قاطع داد و با توجه به اوضاع و احوال، مشارکت خوبی در انتخابات داشت.حضرت آیتالله خامنهای، جابجایی قدرت در قوه مجریه را امیدآفرین برشمردند و گفتند: حضور افراد جدید با ارادههای تازه و ابتکارات نو، برای همه به خصوص جوانان امید میآفریند که این امیدواری بسیار مغتنم است.
ایشان افزودند: این جابجایی برای صاحبان فکر و نظر و اندیشه نیز فرصتی است که با دقت و تأمل، خطاهای دوران گذشته را پیدا کنند و راه حل ارائه دهند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تکیه بر ارزشهای انقلاب در تبلیغات انتخاباتی آقای رئیسی تأکید کردند: این مسیر درست باید ادامه یابد چرا که ملت را به حقوق اساسی خود میرساند و ایران را در جایگاه شایسته قرار میدهد.
ایشان در همین زمینه افزودند: ارزشهای انقلاب مفاهیم موهومی نیست بلکه در سخنان امام بزرگوار، به طور روشن و مکرر بیان شده و باید همین سخنان ملاک قرار گیرد و دنبال شود.
رهبر انقلاب، ورود ملت به مسائل مختلف را کلید اصلی حل مشکلات خواندند و افزودند: پیگیری ارزشهای انقلاب موجب افزایش انگیزههای مردم و ورود آنان به میدان میشود که این حضور بی بدیل و بیجایگزین، بسیار مغتنم و کارگشا است.
حضرت آیتالله خامنهای، تبدیل مردم را از یک جمع منفعل و پراکنده به مجموعهای متحد، پرانگیزه، هدفدار و آرمانخواه، هنر اصلی انقلاب و امام خواندند و افزودند: هر عامل و عنصری که بتواند اتحاد، انگیزه و امید ملت را افزون و مردم را وارد میدان کند، مغتنم است که ارزشهای انقلاب این ویژگی تعیین کننده را دارد.
رهبر انقلاب با اشاره به شعارهای انتخاباتی آقای رئیسی مبنی بر «مردمی بودن و از مردم شنیدن و در میان مردم بودن»، گفتند: مردمی بودن موضوع بسیار مهمی است و رییسجمهور محترم و همکارانشان باید تلاش کنند این شعار در واقعیت محقق شود و به معنی واقعی و بدون در نظرگرفتن امتیازهای طبقاتی و گروهی، در میان همه مردم باشند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطر نشان کردند: البته حضور در میان مردم نباید موجب غافل شدن از ارتباط با نخبگان شود و ارتباط و تبادل نظر با نخبگان، لازم و مفید است.
رهبرانقلاب با تأکید بر اینکه دولت باید مظهر وفاق ملی و نگاه ملاطفت آمیز به عموم مردم باشد، افزودند: یکی از کارهای مهمی که به مردمی بودن دولت کمک میکند، تعهد به گفتگوی صادقانه و بدون پیرایههای سیاسی با مردم است. باید با مردم صادقانه حرف زد، مشکلات و راهحلها را گفت و توقعات را بیان کرد و کمکهای لازم را نیز به مردم تقدیم کرد.
توصیه بعدی حضرت آیتالله خامنهای به دولت سیزدهم، شناخت ظرفیتهای فراوان کشور و توجه جدی به آنها بود.
ایشان گفتند: این روزها از مشکلات و کمبودهای کشور گفته میشود که زیاد هم هستند اما ظرفیتهای کشور در بخشهای آب، نفت، معادن، بازار گسترده داخلی، همسایگان و استعدادها و آمادگیهای حیرتآور جوانان، بسیار فراتر از مشکلات و فوقالعاده هستند.
رهبر انقلاب خاطر نشان کردند: بدون تردید با این ظرفیتها میتوان بر مشکلات غلبه کرد به شرطی که خوب شناخته و سپس با تلاش خستگیناپذیر و شبانهروزی به کار گرفته شوند.
حضرت آیتالله خامنهای یکی دیگر از جنبههای مردمی بودن را مبارزه بیامان با فساد و مفسد برشمردند و افزودند: آقای رئیسی در مسئولیت قبلی، مبارزه با فساد را شروع کرد و اقدامات خوبی انجام داد اما اصل قضیه و بسترها و زمینههای فساد در قوه مجریه است که باید با آن بهطور جدی مبارزه کرد.
ایشان فرارهای مالیاتی، انحصارهای بیدلیل، فعالیتهای ناسالم سوداگرانه و سوء استفاده از ارز ترجیحی را نمونههایی از موارد فساد برشمردند که باید با آنها با برنامه و پیگیری، مقابله کرد.
حضرت آیتالله خامنهای حل مشکلات اقتصادی را نیازمند برنامه و حرکت براساس برنامه کلی طراحی شده دانستند و گفتند: با کارهای روزمره و اقدامات پیشبینینشده نمیتوان مشکلات را حل کرد ضمن آنکه همه بدانند حل مشکلات اقتصادی زمانبر است و مسئولان باید همه تلاش خود را به کار گیرند تا این زمان هر چه ممکن است کوتاهتر شود.
ایشان سرعت عمل در تشکیل دولت را ضروری خواندند و افزودند: شرایط کشور اقتضا نمیکند که تشکیل دولت به تأخیر بیفتد بنابراین رییسجمهور محترم در معرفی وزرای پیشنهادی و مجلس نیز در بررسی صلاحیت وزیران شتاب به خرج دهند.
نکته پایانی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند موضوع جنگ تبلیغاتی بود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تلاش دشمنان برای تأثیرگذاری و مسلط شدن بر افکارعمومی کشورها از جمله مردم ایران از طریق جنگ نرم و جنگ تبلیغاتی و رسانهای گفتند: اگر افکار عمومی یک ملت در اختیار بیگانه قرار گیرد آن ملت طبق میل بیگانه پیش خواهد رفت.
رهبر انقلاب با اشاره به وجود ضعف و کمکاری در کارهای رسانهای و تبلیغاتی در داخل کشور خاطر نشان کردند: باید در این مسایل قویتر و هوشمندانهتر عمل کرد.
در این مراسم همچنین حجتالاسلام رئیسی رئیسجمهوری اسلامی ایران گفت: ما به دنبال رفع تحریمها هستیم اما اقتصاد را شرطی نخواهیم کرد و سفره مردم را به اراده بیگانگان گره نمیزنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه مدل حکم رانی نوینی به عالم عرضه شد، گفت: در این مدل حکمرانی نو، امر دین در کنار دنیا، امر علم در کنار اخلاق، امر عدالت در کنار پیشرفت و امر عزت در کنار رفاه با این مدل به عالم عرضه شد تا پیوند معنویت با زندگی انسان معاصر را بدانند و بدانند دین میتواند در متن زندگی انسان معاصر حکومت و تمام شئون انسان را اداره کند.
رئیسی خاطرنشان کرد: برای جامعه اسلامی ما و برای عالم، مدل نوینی از حکمرانی را عرضه کرد. دولتمردان، مسئولان و مردم عزیز در این چهل سال جهت تحقق مردم سالاری دینی بسیار تلاش کردند. در این چهل سال هر جا به رهنمودهای امام و رهبری و سیاستهای نظام توجه شد، پیشرفت، اقتدار و ارتقا بود و آنجا که به رهنمودهای امام و رهبری و سیاستهای مصوب نظام و اقتدار انقلاب شکوهمند اسلامی بی توجهی و کم توجهی شد حوزه مشکلات، کاستیها و گله مندی های مردم بود.
وی تصریح کرد: به جا است نسبت به همه خدماتی که تا کنون ارائه شده و همه کسانی که در پیشرفت کشور نقش داشتند و در این پیشرفتها سهیم بودند، صمیمانه سپاسگزار باشم و نسبت به همه کسانی که خدمت کردند و در این پیشرفتها سهیم بودند ادای احترام کنم.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه انتخابات ۲۸ خرداد جلوهای از مردم سالاری دینی بود، عنوان کرد: در ابن انتخابات مردم علی رغم همه مشکلات و دشمنیهای دشمنان انقلاب و شرایط بهداشتی و کرونایی، حضوری با شکوه داشتند و حماسه بزرگی در کنار حماسههایی که تا کنون به دست توانای مردم و با اراده مردم خلق شده بود، خلق کردند. حماسهای که دوستان را امیدوار و دشمنان را ناامید کرد.
رئیسی افزود: همه مردم در حماسه ۲۸ خرداد نقش داشتند و باید از همه اقشار، پیر و جوان، همه گویشها، اقوام و مذاهب و همه مردم به ویژه آنها که مردم را به مشارکت برای حضور در انتخابات دعوت کردند و عزیزان فرهیخته ای که نقش آفرین بودند به ویژه در رأس همه آنها رهبر معظم انقلاب اسلامی تشکر کرد.
پیام ۲۸ خرداد، تغییر وضع موجود بود
وی به انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و اظهار داشت: پیام مردم در ۲۸ خرداد پیام تحول خواهی، عدالت خواهی و پیام مبارزه با فساد، فقر و تبعیض بود. پیام مردم در ۲۸ خرداد، پیام اجرای سیاستهای اعلامی نظام مقدس جمهوری اسلامی و توجه به ارزشهای والای انقلاب اسلامی و پاسداری و پاسداشت خون مطهر شهیدان بود.
رئیسجمهور گفت: پیام ۲۸ خرداد پیام ضرورت رفع مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه بود. اینها پیامهایی بود که مردم با رای خود دادند و از دولت برخواسته از رای خود خواستند عدالت را تحقق بخشند و با فساد مبارزه کنند و به روابط ناسالم اداری و رانت خواریها و هر گونه ضد ارزش پایان بدهد که هیچ گونه تناسبی با اساس انقلاب در این کشور ندارد. این پیام و خواست مردم بود.
رئیسی اضافه کرد: در یک کلمه و جمله عرض کنم، پیام مردم پیام تغییر وضع موجود بود. شرایط و وضعیتی که در آن قرار داریم مانند تورم ۴۴ درصد، رشد نقدینگی ۶۸۰ درصدی در این سالها، بدهیهای دولت که از سال ۹۴ سه برابر شده، مشکلات بسیاری که در زندگی مردم اثر گذاشته و علاج کردن وضعیت کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیاردی، وضعیت مردم را وضعیت نامناسبی کرده است. هم به دلیل دشمنی دشمنان اسلام و هم به دلیل کاستیها و مشکلاتی که در درون داشتیم، وضعیت امروز را وضعیت مناسبی نمیدانیم.
وی بیان کرد: اینها باید تغییر کند. مشکلات اقتصادی، فرهنگی، بیکاری و مسأله فرهنگ و دیگر مسائل که مردم، امروز نسبت به آن گله مند هستند باید برطرف شوند. علاوه بر آسیب سفره و کسب و کار مردم، اعتماد مردم نیز آسیب دیده است و دولتی خواستند که این آسیب را جبران کند و اعتماد را به مردم بازگرداند و فاصله میان ملت و دولت را کاهش دهد. این رابطه میان ملت و دولت بسیار میتواند گره گشا باشد.
برنامه تحول دولت مبتنی بر گام دوم انقلاب است
رئیسجمهور اضافه کرد: تاکنون این رابطه بوده و از این پس نیز باید باشد تا مشکلات حل شود و باید در مقابل دشمنی دشمنان ایستادگی و مقاومت شود. آنچه مردم از دولت جدید خواستند یک تحول است. این تحول برای کشور اجتناب ناپذیر است و باید اتفاق بیافتد. برنامه دولت برنامه تحول است که به سند بسیار ارزشمند بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مستند است.
رئیسی با بیان اینکه سند ماندگار بیانیه گام دوم، مستند اقدامات دولت خواهد بود، عنوان کرد: در این سند که رهبری فرزانه انقلاب آن را بسیار حکیمانه نوشتند، هم وضع موجود به خوبی تبیین شده است و هم وضع مطلوب. ما باید وضع موجود و مطلوب را دقیق ببینیم و فاصله وضع موجود و مطلوب را کمتر و کمتر کنیم و بتوانیم به وضعیت مورد انتظار مردم یعنی تحقق فرازهای بلند بیانیه گام دوم برسیم.
وی تاکید کرد: در این تحول ضروری، لازم است همه فرهیختگان، اندیشمندان، مسئولان و دغدغه مندان نقش آفرینی کنند و همه مردم مشارکت کنند و به میدان بیایند، این کار انجام شدنی است. ما حتماً به دنبال رفع تحریمهای ظالمانه خواهیم بود اما حتماً سفره مردم و اقتصاد را شرطی نخواهیم کرد.
رئیسجمهور افزود: گره به اراده بیگانگان نخواهیم زد و حتماً مسائل پیش روی دولت را دنبال میکنیم. مسائل ضروری و فوری وجود دارد که دولت، امروز با آنها مواجه است. مسأله کسر بودجه و ثبات در بازار سرمایه و بورس، مسأله مهم کنترل تورم و گرانیها و مسأله کرونا که امروز موجب نگرانی مردم است و موضوع و مسأله آب و برق و بسیاری از نیازمندیهایی که امروز وجود دارد باید مورد توجه قرار گیرد.
برنامه تحولی کوتاه مدت تنظیم کردهایم
رئیسی تصریح کرد: به همه دولتمردان دولت دوازدهم خسته نباشید عرض میکنم، اما کارهای بسیاری از امروز پیش پای دولت است. ما یک برنامه تحولی آنی و فوری، کوتاه مدت با نگاه به مسائل پیش رو تنظیم کردیم. حدود ۱۰ مسأله، محوری وجود دارد که دولت از امروز با آنها مواجه است.
وی تاکید کرد: این مسائل شناسایی شده است و به مردم امیدواری میدهم که هم مسأله خوب شناسایی شده و هم از راهکارهای مسائل از نگاه کارشناسان و خبرگان بهره مند شدیم و ان شاءالله این کار با قوت و به صورت فوری و آنی دنبال میشود.
رئیسجمهور اضافه کرد: نسبت به برنامه تحولی چهار ساله که زمینه و بستری برای برنامه توسعه هفتم کشور خواهد بود، اجرایش به زودی در اختیار نخبگان، اندیشمندان و صاحبنظران قرار خواهد گرفت. ما امید داریم در این برنامه تحولی همه دغدغه مندان بدون نگاه به خط، جناح و گروه سیاسی و بدون نگاه به اینکه از کدام قوم و قبیله هستند نقش آفرینی کنند.
رئیسی با تاکید بر اینکه ما از اصحاب «ما میتوانیم هستیم»، گفت: یقین داریم با تمام مشکلات و موانعی که وجود دارد، ملت عزیز و جوانان برومند و نیروی انسانی کارآمد وضعیت را متحول خواهند کرد.
وی افزود: ما امیدواریم با نگاه همه صاحبنظران و فرهیختگان، وضعیت متفاوت شود و وضع به نفع مردم و به نفع ارزشهای اسلامی و آنچه مورد توقع رهبر معظم انقلاب و خانواده معظم شهیدان و ایثارگران است، تغییر کند و ضمن پاسداشت تمام خدماتی که تاکنون ارائه شده است گامهای ماندگاری با توجه به تجربیات و اندوختههای پیش رو برداشته شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0