بی بهره از چتر خورشید
گروه اقتصادی وسعت ۲۴ هزار کیلومتری مازندران و دسترسی به زیرساخت های مناسب، آب و هوایی معتدل، این استان را مستعد توسعه در بخش های فناوری و دانش نوین می کند، این درحالی که به نسبت دیگر استان ها از انرژی های نو و پاک بهره نبرده است. از سوی دیگر با توجه به جایگاه […]
گروه اقتصادی
وسعت ۲۴ هزار کیلومتری مازندران و دسترسی به زیرساخت های مناسب، آب و هوایی معتدل، این استان را مستعد توسعه در بخش های فناوری و دانش نوین می کند، این درحالی که به نسبت دیگر استان ها از انرژی های نو و پاک بهره نبرده است.
از سوی دیگر با توجه به جایگاه استان در تامین امنیت غذایی، بهره برداری از انرژی های نوین برای افزایش ظرفیت های استان نقش بسزایی دارد و باید در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گیرد.
محدودیت و ممنوعیت ایجاد انرژی های نو در برهه ای از زمان از جمله موانع و عقب ماندگی مازندران در این بخش است درحالی که به تاکید کارشناسان پمپ ها و پنل های خورشیدی در کاهش هزینه ها و تامین برق پایدار تاثیرگذار است.
فرسودگی شبکه های برق در کنار سرقت انرژی و بالابودن هزینه انتقال و توزیع برق در مناطق کوهستانی و صعب العبور ضرورت توجه به انرژی های نو و پاک را الزامی می سازد و مسئولان و متولیان امر در مازندران باید در این بخش سرمایه گذاری داشته باشند و برای ورود بخش خصوصی نیز شرایط را تسهیل کنند.
در حال حاضر به دلیل افزایش مصرف و کمبود تولید، بخشی از برق مورد نیاز از طریق کشورهای همسایه در فصل تابستان وارد می شود، از این رو توسعه انرژی های نو می تواند در خودکفایی این بخش کمک شایانی داشته باشد.
در حال حاضر حدود چهار هزار مگاوات برق در مازندران مصرف می شود و بیش از دو هزار مگاوات برق در نیروگاه سیکل ترکیبی نکا تولید و در شبکه سراسری برق وارد می شود.
کسری و کمبود انرژی برق به ویژه در فصل تابستان و پیک بار سبب اجرای طرح های مختلفی از جمله تغییر ساعات کاری اداری و صنایع و محدودیت هایی در این بخش می شود و توسعه انرژی های نو می تواند تاحدودی دغدغه مازندران را برای تولید انرژی پایدار مرتفع سازد.
ضرورت توجه تجدیدشونده در مازندران
عضو هئیت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره به اینکه تا 50 سال آینده قطعا باید به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدشونده پیش برویم، گفت: استفاده از انرژی امواج دریا مقرون به صرفه نیست و انرژی خورشیدی در این زمینه راهکار مناسبت تری است.
عزیر عابسی در گفتوگو با ایسنا، در مورد ویژگی انرژیهای تجدیدپذیر اظهار کرد: انرژیهای تجدیدپذیر در مقیاس عمده عمر انسان قابلیت تجدیدپذیری یا بازگشتپذیری داشته و منبع بسیاری از آنها خورشید است.
وی با اشاره به اینکه نور خورشید، باد، باران موج، جزر و مد و گرمای حرارتی زمین همه جز انرژیهای تجدیدپذیر هستند، تصریح کرد: با توجه به توسعه جهان و روند افزایشی استفاده از سوختهای فسیلی و آلایندگیهای ایجاد شده برای محیط زیست در پی استفاده از این نوع انرژی،امروزه دنیا به سمت استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر حرکت میکند.
عضو هئیت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره به اینکه باید سوختهای تجدیدپذیر به زودی جایگزین سوختها فسیلی شود، خاطرنشان کرد: در استان مازندران انرژی خورشیدی از نظر میزان تابش از نیمه جنوبی کشور پایین تر است اما میتوان گفت از میانگین جهانی کمی بالاتر بوده و این یعنی از این انرژی میشود در مقیاس محلی استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه به دلیل نبود پهنه بادی مناسب نمیتوان از انرژی بادی و توربین در استان استفاده کرد، یادآور شد: انرژی موج دریا در مازندران هنوز مورد استفاده چندانی قرار نگرفته و در حال تحقیق و بررسی در این زمینه هستیم.
عابسی خاطرنشان کرد: تاسیسات استفاده از انرژی امواج گران است و هنوز در جهان نیز به این منبع به چشم انرژی قابل اعتماد نگاه نمیکنند.
وی با بیان اینکه استفاده از انرژی امواج به دلیل عدم صرفه اقتصادی و راندمان پایین هنوز در مرحله تحقیقاتی قرار دارد، اظهارکرد: ناگزیر تا 50سال آینده باید از انرژیهای تجدیدشونده در مازندران بهره بگیریم که قطعا همچنان انرژی خورشیدی یکی از مهمترین انرژیها خواهد بود.
تابش خورشید در مازندران دو برابر لندن است
نقش مجلس برای تصویب قوانین برای رفع موانع فراروی توسعه انرژی های نو در استان های شمالی از جمله مازندران حائز اهیمت است، از این رو، کیوان مرادیان عضو مجمع نمایندگان مازندران با بیان اینکه در حوزه زیرساختی برق باید تلاش کرد، افزایش سهم بری از انرژی های پاک و نو را از جمله نیازهای استان بیان کرد و گفت: در حال حاضر هزینه تمام شده برق و انرژی بسیار بالاتر از میزان موجود است.
وی در گفتگو با خبرنگار بازار فرسوده بودن و به روز نشدن شبکه های برق را از جمله مشکلات برشمرد، گفت: متاسفانه زمانی مازندران را جزو مناطقی که تابش خورشید در آن کم است و توجیه ندارد، قرار داده بودند و از اینرو مجوز ایجاد انرژی های نو در برهه ای از زمان داده نمی شد که این مسئله اشتباه بوده است.
مرادیان یادآور شد: به عنوان نظر شدت تابش خورشید در شهری مانند لندن در مقایسه با مازندران یک سوم است اما در آنجا بخش عظیمی ازانرژی برق آن از پنل های خورشیدی تامین می شود.
این نماینده مجلس با تاکید براینکه ایجاد پنل های خورشیدی و نو در مازندران توجیه اقتصادی دارد، گفت در یک بام ۷۰ متری می تواند برق یک خانواده را به ویژه در روستاها و مناطقی که هزینه انتقال برق بالا است، تامین کند و سرمایه گذاری در این بخش به صورت متوسط طی بازه زمانی سه تا چهارساله بازگشت خواهد داشت و سبب می شود تا هزینه برق خانواده دو تا سه دهه رایگان باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ایجاد و توسعه انرژی های نو را در مازندران به صرفه تر دانست و گفت: هنوز نگاه کلان در مسیر کم هزینه کردن نبردیم و همچنان پنل های خورشیدی را وارد می کنیم و یک مجموعه ای در کشور در این زمینه اقدام به کار کرده که مورد حمایت جدی قرار نگرفته است.
مرادیان با بیان اینکه توسعه انرژی های نو سبب اشتغال زایی بالایی می شود، خواستار برنامه ریزی ورفع موانع فراروی حمایت از سرمایه گذاران در این بخش شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0