کم حضورهای پرمصرف
گروه اقتصادی مازندران دو شرکت توزیع برق با مرکزیت ساری و نوشهر دارد. شرکت توزیع برق منطقه ساری که با نام مازندران شناخته می شود حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک دارد و شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران نیز با زیر پوشش داشتن ۹ شهرستان به حدود ۶۲۸ هزار مشترک خانگی، عمومی، کشاورزی، […]
گروه اقتصادی
مازندران دو شرکت توزیع برق با مرکزیت ساری و نوشهر دارد. شرکت توزیع برق منطقه ساری که با نام مازندران شناخته می شود حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک دارد و شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران نیز با زیر پوشش داشتن ۹ شهرستان به حدود ۶۲۸ هزار مشترک خانگی، عمومی، کشاورزی، صنعتی و سایر مصارف خدمات ارائه میدهد. بخش مهمی از مصرف برق مازندران به ویلاها و خوش نشین ها اختصاص دارد که همواره مورد گلایه مازندرانی ها بوده است.
شاید در نگاه نخست و سطحی چندان مهم به نظر نرسد، اما اگر با نگاه مرتبط با پیک مصرف برق و وضعیت کنونی شبکه توزیع برق کشور به آن نگاه کنیم، اثرگذاری این موضوع بیشتر به چشم خواهد آمد. خوشنشینان عمدتا در تعطیلات و بویژه در نیمه نخست سال به صورت همزمان وارد مازندران میشوند. به عبارتی دیگر در یک زمان محدود و معین میزان مصرف برق در مازندران تا دو برابر شرایط عادی افزایش مییابد که این زمانهای مشخص نیز عمدتاً در ماههای گرم سال و زمان اوج مصرف برق هستند.
خاموشیهای پیاپی که چند روز نخست هفته پیش در سراسر کشور انتقادهای اقشار مختلف مردم را به دنبال داشت، موضوعی سراسری بوده است که برای کنترل آن برنامههایی در نظر گرفته شده تا کشور با کمترین آسیب ممکن از این وضعیت عبور کند. این خاموشیها در روزهای ۱۴ و ۱۵ تیر به اوج رسید و بسیاری از مشترکان در استانهایی مانند مازندران، گیلان و گلستان شاهد تحمل قطعی برق مازاد بر برنامههای اعلام شده بودند. حتی در برخی مناطق ساعات قطعی برق به بیش از چهار ساعت نیز رسیده بود.
با این حال هرچند که این خاموشیها سراسری است، برای بسیاری از مشترکان بویژه در مازندران به دلیل طولانی بودن ساعات خاموشی و گستره زیادی که مشمول قطعی برق میشود، پرسشهایی را نیز ایجاد میکند. سهم خوش نشین ها از برق مازندران چه میزان است و آیا اینکه تعداد مشترکان با مصرف برق استان تناسب دارد یا نه.
سرپرست شرکت توزیع برق مازندران می گوید: سالانه بین ۴۵ تا ۵۰ هزار مشترک به مصرف کنندگان برق استان اضافه میشود که نقش زیادی در بالا بردن سهم مشترکان خانگی دارد.
به گزارش ایرنا، سید کاظم حسینی کارنامی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اظهار این که مشترکان خانگی به دلیل نبود واحدهای صنعتی بزرگ حدود ۷۵ درصد مجموع برق مازندران را مصرف می کنند، افزود: این وضعیت سبب میشود تا در زمان اعمال خاموشیها فشار بیشتری به بخش مصارف خانگی در استان وارد شود.
وی گفت: گذشته از این که مشترکان خانگی سهم بسیار بالایی نسبت به سایر بخشها در مصرف برق مازندران دارند، با توجه به شرایط خاص استان از نظر گردشگری و همچنین تقاضای بالای ساخت مسکن، هر سال بر تعداد مشترکان و سهم مصرف برق خانگی در مازندران افزوده میشود.
سرپرست شرکت توزیع برق مازندران توضیح داد: فقط هفت دهم درصد مصرف برق مازندران مربوط به بخش صنعت است که در مقایسه با استان های دیگر سهم ناچیزی محسوب می شود و به همین دلیل، هنگام اعمال خاموشیها در مازندران فشار اصلی به بخش مصارف خانگی وارد میشود.
کم حضورهای پرمصرف
فشار بر زیرساختهای خدماتی در مازندران یکی از چالشهای اساسی ناشی از حضور مدیریت نشده گردشگران و بویژه خوشنشینان است، مسالهای که سالهاست در این استان مطرح میشود و مسئولان مازندران نیز بر پایه آن و با این توجیه که مازندران با زیرساختهای استانی در حال ارائه خدمات ملی است خواستار افزایش سهم استان از اعتبارات ملی هستند. مصداق برجسته این موضوع نیز سهم بالای خوشنشینان غرب مازندران از تعداد اشتراکهای برق خانگی در این منطقه است.
به استناد آمارهای رسمی، میزان مصرف برق در غرب مازندران طی دو ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش قابل توجهی داشت که مشترکان خانگی غیربومی در این افزایش مصرف نقش بسزایی دارند. در برخی از روزهای فروردین و اردیبهشت تا ۲۰ درصد نسبت به روزهای مشابه پارسال افزایش مصرف و به طور میانگین در این دو ماه نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۰.۵ درصد افزایش مصرف برق ثبت شد. بخشی از این افزایش نیز در زمان حضور خوشنشینها و با توجه به افزایش حضور آنها در مازندران نسبت به بهار سال گذشته رقم خورده است.
به گفته مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب مازندران، یکی از چالشهای شبکه برق در این منطقه از استان ثابت نبودن جمعیت زیر پوشش این شرکت است که سبب میشود نتوان پایش دقیقی بر میزان مصرف مجموع مشترکان داشت و همچنین سبب میشود که اقدامهای انجام شده در این منطقه برای فرهنگسازی در مصرف بهینه برق نهایتا روی نیمی از مشترکان اثرگذار باشد.
بومیها در اقلیت
کیوان فرحزاد به سهم ۵۱ درصدی خوشنشینان غرب مازندران از اشتراکهای برق خانگی این منطقه اشاره میکند و به خبرنگار ایرنا میگوید: عوامل متعددی در ناپایداری شبکه برق دخیل هستند. یکی از این عوامل در غرب مازندران مشترکان غیربومی یا جمعیت شناور هستند. طبق آمارهای موجود از حدود ۶۵۰ هزار مشترک خانگی که زیر پوشش برق منطقعای غرب مازندران قرار دارند، فقط ۴۹ درصد از مشترکان بومیان و جمعیت ساکن هستند. یعنی بیش از نصف مشترکان ما ساکنان غیردائم هستند و اینجا سکونتگاه تفریحی و دوم آنهاست.
مدیرعامل شرکت توزیع برق منطقهای مازندران در این باره میگوید: برای مثال اگر در تهران یا در سایر نقاط کشور هوا گرم شود و فرصتی هم برای سفر وجود داشته باشد، خوشنشینان به سمت غرب مازندران و خانههای دوم خود میآیند و میزان مصرف در این منطقه افزایش مییابد. این اتفاق امسال هم افتاده و سبب افزایش مصرف برق در منطقه غرب مازندران شده است.
فرحزاد کمتوجهی عمده خوشنشینان به مصرف بهینه در زمان پیک مصرف را مزید بر علت در افزایش فشار بر شبکه برق عنوان میکند و میافزاید: یکی از نکاتی که پیرامون اثرگذاری حضور خوشنشینانها بر مصرف برق در این منطقه کمتر به آن توجه میشود، کمتوجهی آنها در زمان حضورشان در ویلاها و شهرکهاست. معمولا این گروه از مشترکان که در تعطیلات و آخر هفتهها به مازندران سفر میکنند به دلیل حضور موقت و کوتاهمدتشان توجهی به شرایط پیک مصرف ندارند.
تشویقی نمی گیرند
معاون امور مشترکین شرکت توزیع برق مازندران گفت که طرح برق امید شامل افرادی که خوشنشین محسوب میشوند و خانههایشان در استان خانه دومشان به حساب میآید، نمی شود.
بهزاد زینتی در پی برخی گمانه زنی ها در مورد برخوداری ویلاهای افراد بومی یا غیربومی از برق امید، با رد این گمانه زنی، افزود: مناطقی که ساکنین غیربومی دارند، خوشنشین به شمار می روند و از فهرست برق رایگان حذف می شوند. وی گفت: شرکت توزیع برق این مناطق را با بررسی کنتور برق خانوارها مشخص کرده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0