واردات کنونی تولید محور است

گفت و گو حسین زحمتکش: رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا ایران کشور وارداتی و غیرصادراتی است، اظهار کرد: در تمام دنیا واردات و صادرات یک جاده دو طرفه را تشکیل می دهند که هیچ کدام را نمی توان حذف کرد. سید محمد جعفری […]

گفت و گو حسین زحمتکش: رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا ایران کشور وارداتی و غیرصادراتی است، اظهار کرد: در تمام دنیا واردات و صادرات یک جاده دو طرفه را تشکیل می دهند که هیچ کدام را نمی توان حذف کرد.

سید محمد جعفری با بیان اینکه باید واردات در مسیر تولید و تولید در مسیر صادرات باشد، اظهار کرد: این چرخه موجب شکوفایی اقتصاد کشور می شود هرچند بسترها و ظرفیت های اقتصادی ایران نیازمند یک سیاست گذاری درست برای تبدیل شدن به یک کشور صادراتی خوب است.

وی شرط پیشرفت در صادرات را تولید عالی و با کیفیت دانست و اظهار کرد: برای تولید نیازمند واردات هستیم تا زیرساخت ها را محیا کنیم. جعفری با بیان اینکه باید روی واردات، صادرات و تولید انحصاری تمرکز کنیم، اظهار کرد: واردات و صادرات باید به عنوان تقویت کننده چرخه تولید در مسیر منافع ملی و اقتصاد کلان کشور دیده شود.

رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا واردات کنونی همگی ضروری است، اظهار کرد: کلمه واردات غیر ضروری از نظر اقتصاد بی معنی است کالایی که در کشور خریدار نداشته باشد که وارد نمی شود.جعفری واردکننده را به دنبال منافعی دانست که نیاز آن در کشور احساس می شود و تاکید کرد: خرید کالای خارجی که نمونه مشابه داخلی آن نیز وجود دارد به کیفیت و فرهنگ برمی گردد.

این فعال اقتصادی افزود: اگر کالای خارجی با قیمت کمتر و کیفیت بهتر از نمونه ایرانی در بازار وجود داشته باشد یقینا مردم به سمت خرید با کیفیت بیشتر و قیمت کمتر می روند.وی در ادامه گفت: اگر کالای خارجی نیز از کیفیت لازم برخوردار نباشد باید فرهنگی خرید کالای با کیفیت ایرانی را در جامعه نهادینه کرد.

رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا واردات کنونی منطقی و مطابق با نیاز کشور است، اظهار کرد: اقتصاد باید خودکنترل باشد اگر واردات غیر منطقی باشد به خودی خود محکوم به حذف شدن است. وی افزود: هر گونه سیاست های حاکمیتی برای کنترل بازار مغایر با اصول استاندارد اقتصاد در دنیا نیست چون اصل کار اقتصادی عرضه و تقاضا است.

رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا واردات کنونی در مسیر تولید است، اظهار کرد: قطعا همین طور است چرا که واردات کالاهای مصرفی به نسبت کالاهای سرمایه ای و حتی واسطه ای به شدت کاهش یافته است.

جعفری در بخش دیگری از سخنانش به قاچاق کالا اشاره کرد و این پدیده را موجب مضموم شمردن واردات دانست و اظهار کرد: وقتی می گویند قاچاق 20 میلیارد دلاری به 12 میلیارد دلار کاهش یافته بدین معنی است که 12 میلیارد دلار کالای قاچاق کشف شده است که به معنی حجم کل کالای وارداتی نیست.

وی در ادامه تاکید کرد: قاچاق یکی از مشکلات پیش روی واردات است که باعث شده آن را به صورت کل مضموم بشمارند در صورتی که واردکننده شناسنامه دار برای هر کالایی که وارد می کند مجوز دریافت و تعرفه پرداخت می کند.

رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه واردکننده واقعی باید بزرگترین مشکل خود را قاچاق بداند که غیر رسمی، غیر قانونی و غیر واقعی است، در ادامه گفت: قاچاق سبب بد نشان داده شدن چهره تولیدکننده، صادرکننده و واردکننده شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز را چطور ارزیابی می کنید، اظهار کرد: روند کار بسیار گسترده است و دستگاه های مختلفی نیز مشارکت دارند اما به نظرم بیشتر کارها در حد حرف است و عملیاتی نشده است.

جعفری با بیان اینکه توان مبارزه با قاچاق در کشور وجود دارد، اظهار کرد: قاچاق کالا به تولید داخلی ضربه می زند چرا که تعرفه گمرکی پرداخت نمی کند و از نظر قیمتی مزیت بیشتری برای رقابت دارد و سهم بیشتری از بازار کسب می کند.

رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد: نباید واردات را مضموم شمرد کشورهایی هستند که در یک کالای خاص بزرگترین واردکننده، بزرگترین تولیدکننده و بزرگترین صادرکننده هستند.