مبارزه تمام قد برای تداوم تولید

شیوع ویروس کرونا در کشورمان، آسیب‌ها و تهدیدهای گوناگونی را بهمراه داشت اما با وجود این مشکلات، هستند کارآفرینانی که با توجه به تاکید رهبرمعظم انقلاب و شعار سال تداوم تولید را سرلوحه کاری خویش قرار دادند . طی سال‌های اخیر شاهد موفقیت‌های خوبی در حوزه تجاری و بازرگانی به‌خصوص در استان مازندران بودیم . […]

شیوع ویروس کرونا در کشورمان، آسیب‌ها و تهدیدهای گوناگونی را بهمراه داشت اما با وجود این مشکلات، هستند کارآفرینانی که با توجه به تاکید رهبرمعظم انقلاب و شعار سال تداوم تولید را سرلوحه کاری خویش قرار دادند . طی سال‌های اخیر شاهد موفقیت‌های خوبی در حوزه تجاری و بازرگانی به‌خصوص در استان مازندران بودیم . استانی که دارای ظرفیت‌های فراوانی در این حوزه بوده و می‌تواند به یکی از قطب‌های صادراتی در کشور تبدیل شود.

متاسفانه طی دو سال اخیر با شیوع ویروس کرونا، شاهد رکود در بازار و در پی آن با بسته شدن مرزهای خارجی شاهد محدودیت‌هایی در حوزه‌های بازرگانی بوده و هستیم. تولیدکنندگان و فعالان بازرگانی نیز دچار آسیب‌هایی شدند. برخی از گود خارج شده، تعدادی متضرر شدند، ولی عده‌ای که تعداشان کم هم نیست مردانه ایستادند و مقاومت کردند.در مازندران نیز یک بانوی کارآفرین و فعال اقتصادی توانسته علاوه بر مدیریت مجموعه تولیدی،  مسیر را به سوی پیشرفت و افزایش صادرات هدایت کند و در شرایط بحرانی کرونا با تغییر روش شرکت را از رکود و ورشکستگی خارج کند.در مطلب ذیل گفتگوی اختصاصی حرف مازندران را با این بانوی کارآفرین می خوانید:

*کسب عنوان کارآفرینی برتر کشور و کارآفرین برتر ملی

یک بانوی کارآفرین مازندرانی که موفق به کسب عنوان کارآفرین برتر ملی دو دوره سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۰ شده و مدیریت شرکت صنایع غذایی افق تابان کاسپین را برعهده دارد، زیر فشار تحریم‌ها و کرونا سر خم نکرده بلکه با تدبیر توانسته به کارش ادامه دهد. مریم نصیری خلیلی در گفتگوی اختصاصی با حرف به ارائه راهکارهای حمایت‌ از فعالان اقتصادی و توصیه به دولت جدید در حوزه تجاری و بازرگانی می‌پردازد.

این فعال اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی و رئیس کانون زنان بازرگان مازندران، که اصالتا بهشهری است، می‌گوید: در سال ۱۳۸۸ اولین شرکتم را در حوزه بازرگانی و تولید  فلزات رنگین مس راه‌اندازی کردم. در سال ۱۳۹۰ همزمان با آغاز تحریم‌ها موفق به صادرات یک میلیون دلاری شدیم و در آن زمان برای ۳۹ نفر به‌صورت مستقیم اشتغالزایی صورت گرفت و توانستم عنوان کارآفرین برتر ملی را کسب کنم .

*کشت و صادرات محصول ارگانیک کشاورزی

رئیس کانون زنان بازرگان مازندران خاطرنشان کرد : من که اصالتا مازندرانی هستم. در سال ۱۳۹۲ از تهران به مازندران آمدم ودر کنار کار بازرگانی، کارم را روی کاشت محصولات کشاورزی ارگانیک و سالم با هدف صادرات متمرکز کردم. در همین راستا توانستم در سال ۲۰۱۲ عنوان صادرکننده برتر ملی در حوزه آسیا و خاورمیانه را کسب کنم.

نصیری یادآور شد: پس از ورودم به عرصه کشاورزی، به این نتیجه رسیدم که محصولات کشاورزی ضایعات زیادی دارد و این امر موجب شده تا کشاورزان متضرر شوند، از این رو کار تجمیع کشت را روی زمینی ۴۰۰ هکتاری آغاز کردم. حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از محصولات تولید شده قابلیت استفاده کردن داشت بقیه به‌عنوان مواد اولیه کنار گذاشته و مقداری هم ضایعات محسوب می‌شد.

رئیس کانون زنان بازرگان مازندران تصریح کرد : کم کم به فکر افتادم که محصولی را تولید کنیم که آسیب‌ها در حوزه کشاورزی را  به حداقل برساند. همانطور که می‌دانید کشاورزان خرد و روستایی پس از کشت هر محصول به‌دلیل عدم صادرات و همچنین رفتن سود به جیب دلالان دچار آسیب می شوند و آنچنان که باید سودی نمیبرند. از این رو تصیم گرفتم محصولی را به‌وجود بیاورم که روی ضایعات تولیدات در حوزه کشاورزی ارزش افزوده ایجاد کند.

این بانوی کارآفرین اظهار داشت: تصمیم بر آن شد که در مرحله اول روی انواع فراورده‌های تبدیلی کار انجام شود. به این نتیجه رسیدیم که جای خالی محصولات خشک شده در کشور و استان به‌شدت حس می‌شود. به جهت اینکهخ دامنه وسیعی از این محصولات در داخل وجود دارد که هر کدام بازار مصرف مشخصی دارند، پس تولید این محصولات می توانست گره بزرگی را از مشکلات کشاورزی باز کند‌‌.

*تولید ۸۸ محصول خشک‌شده در ۴ نوع

وی با بیان اینکه در همان سال ۱۳۸۸، اجرای طرح تولید محصولات خشک شده کشاورزی در شرکت صنایع غذایی افق تابان کاسپین در ۸۸ نوع محصول آغاز شد، خاطرنشان کرد : این محصولات از چهار خانواده؛  سبزیجات خشک‌شده، صیفیجات خشک‌شده، میوه‌جات خشک شده، پودرها و طعم‌دهنده‌های طبیعی هستند.

نصیری در ادامه گفت :  پروژه آغاز شد، ادامه پیدا کرد و برای ۲۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شد. با ۸۰۰ کشاورز قرارداد کاری بسته شد و موفق به تجهیز ۳۵ کارگاه کوچک شدیم. وی افزود: شرکت در شهرک صنعتی ساری مشغول فعالیت است و مجموعه کارخانجات تحت نظارت شرکت در استا‌ن‌های گلستان،هرمزگان و تهران مشغول به‌کار هستند.

این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه تمرکزم  روی توانمندسازی زنان است، تصریح کرد: آموزش ماهیگیری به بانوان مهم‌تر از این است که به دستشان ماهی بدهیم. هدف باید این باشد که کار بر شرایط اقتصادی زنان تاثیر مثبتی بگذارد. از طرفی در مازندران موهبت‌های خدادادی و ظرفیت‌های بالقوه‌ای وجود دارد که شاید نسبت به آن‌ها بی‌تفاوت باشیم.

*صادرات به ۴ کشور دنیا و بازگشت ارز به داخل کشور

وی در ادامه افزود:  خرسندیم بگوییم ما با استفاده صنایع تبدیلی، تاکنون محصولات را به کشورهای؛ ژاپن، آلمان، حوزه خلیج فارس و روسیه صادر کردیم و برای کشور ارزآوری کردیم اما از زمان شیوع کرونا و به‌خصوص از بهمن ماه سال گذشته شرایط سخت کرونایی مانع از انجام صادرات به شکل سابق شد. البته از آنجایی که جزو کسب و کار گروه A هستیم تعطیلی نداریم.

نصیری همچنین یادآور شد: شرکت در دوران کرونایی حالت نیمه تعطیلی داشت و رکود بازار تاثیرات زیادی روی تولید گذاشت.

دولت قبل نیز نهایت خودتحریمی را به‌وجود آورد، تا جایی که ما فعالان واحدهای تولیدی باید کفش آهنین به‌پا کنیم و به جنگ اقتصادی برویم. وی با بیان اینکه ما تولید را محدود نکردیم اظهار داشت :  با توجه به اینکه بر طبق سفارشات تولید داشته و دنبال انبارپر کردن نبودیم، در ایام کرونا ورق برگشت..

این عضو اتاق بازرگانی مازندران خاطرنشان کرد: در ایام کرونایی متاسفانه انبارهایمان از محصولات پر شد، از این رو هدفمان را بر بازار داخلی متمرکز کردیم. البته تغییر بازار از خارجی به داخلی با صرف هزینه‌هایی همراه بود ولی انجام شد.اکنون هم با همین روال کار می‌کنیم به امید روزی که شرایط به حالت قبل و عادی برگردد.

این بانوی برتر حوزه تجاری و بازرگانی می‌گوید: اگر می‌خواهیم کشور رونق داشته باشد باید چرخه تولید بچرخد. اگر کار وجود داشته باشد، مواد اولیه هم موجود می شود، بازرگانی و کشاورزی نیز جریان دارد، حقوق پرسنل یک کشور نیز ضایع نمی‌شود. آن وقت است که کشور می‌تواند ادعا کند خودکفا است چرا که تولید را سرپا نگه داشته است.

*دولت آینده از نقطه‌نظرات بخش خصوصی کمک بگیرد

مریم نصیری با اشاره به اینکه دولت حتما باید از نقطه‌نظرات بخش خصوصی کمک بگیرد، اظهار داشت:  دولت و بخش خصوصی باید در کنار هم قرار بگیرند‌، چرا که تصمیم‌گیری دولتی‌ها برای خصوصی‌ها یعنی کسی که دغدغه حقوق ندارد برای کسی که دغدغه دارد تصمیم بگیرد. از طرفی ما در پی تعدد قوانین دست و پاگیر و سردرگمی عجیب قانون‌گذاران مشکلات فراوانی داریم.

نصیری با بیان اینکه چنانچه شارژ نقدینگی با بهره پایین صورت بگیرد مشکلات کمتری خواهیم داشت، تاکید می‌کند: همانطور که می‌دانید در دوران کرونا پول نقد کم و گردش مالی پایین بود و به همین جهت بنگاه‌های اقتصادی نیز درگیر بحران شدید نقدینگی هستند. وی در ادامه افزود: باتوجه به تعطیلات و شرایط بد، در بحث پرداخت بیمه و مالیات دچار مشکلاتی هستیم. در این حوزه اگر بخشودگی اتفاق نمی‌افتد لااقل تنفس بدهند، امیدواریم سایه حمایت دولت روی سر بخش خصوصی قرار بگیرد.

رئیس کانون زنان بازرگان مازندران در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم روزی شاهد حمایت از تولیدکنندگان کشور باشیم. کسی که در این شرایط کار می‌کند عاشق کشور است و در هر شرایطی مبارزه کرده و تمام قد برای تداوم تولید ایستاده است . نصیری گفت:  نگاه به این حوزه باید حمایت‌گرایانه و توسعه‌ای باشد تا بتوانند باری از دوش تولید برداشته و چرخ اقتصاد را در جامعه بگرداند.