روزه‌داری، راه دستیابی به حکمت شب‌های قدر

حرف آنلاین: رییس عقیدتی سیاسی ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران گفت: با روزه می‌توان حکمت را به دست آورد و با این حکمت در شب‌های قدر به یقین دست یافت. شب قدر شأن نزول قرآن کریم است و قرآن پلی است بین ما و رسیدن به فیوضات الهی در ماه مبارک رمضان.

حجت الاسلام عبدالعلی گواهی رییس عقیدتی سیاسی ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران هم‌زمان با فرارسیدن دومین شب از لیالی پرفیض قدر و سالروز شهادت مولای متقیان، حضرت علی (ع) در آستان مقدس امامزاده ابراهیم (ع) بابلسر به به فضیلت شب‌های قدر و ارتباط با خدا از راه‌های گوناگون و همچنین به بررسی شخصیت والای امیر مؤمنان اشاره کرد.

وی با اشاره به عظمت شب‌های قدر؛ فیوضات ماه مبارک رمضان و قرار گرفتن شهادت حضرت علی (ع) در این ایام گفت: این سه مناسبت، دروازه های رسیدن به رستگاری و همه از برکات مهم زندگی ما هستند. شب قدر شب عاشقی و برقراری ارتباط با خداست؛ به‌طوری‌که در ایام قدر می‌توان ثمره یک‌سال زندگی خود را از درگاه حضرت حق گرفت و برای ادامه مسیر زندگی، ذخیره کرد. شب نوزدهم شب عرضه اعمال، شب بیست و یکم، شب تصویب اعمال و شب بیست و سوم، شب امضای اعمال ماست و کسی اگر بتواند در این ۳ شب با توسلات قلبی، اعمال خود را به امضای خداوند برساند؛ توفیق یافته‌است.

حجت الاسلام گواهی حکمت را ثمره روزه خواند و افزود: انسان پس‌ از رسیدن به حکمت به مرحله یقین می‌رسد. با روزه می‌توان حکمت را به دست آورد و با این حکمت در شب‌های قدر به یقین دست یافت. شب قدر شأن نزول قرآن کریم است و قرآن پلی است بین ما و رسیدن به فیوضات الهی در ماه مبارک رمضان. در این شب‌ها از خدا زیاد بخواهیم تا خداوند که منبع دهش و خیر است به ما زیاد ارزانی دارد.

رییس عقیدتی سیاسی ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران راه های ارتباط با خدا را چند مسیر مختلف عنوان کرد و گفت: خداوند فرموده‌است مغفرت از من و توبه‌ از شماست. در شب قدر با هر گذشته‌ای که داریم باید از خدا مغفرت بخواهیم. اقرار به گناه نزد خدا موجب بخشش آن می شود.

وی خاطرنشان کرد: خداوند هم چنین فرموده نعمت از من و شکرگزاری از شماست. خدا در دل‌های شکسته دیده می‌شود و در این شب‌ها دلی که بشکند قیمت پیدا می‌کند. باید قدر نعمت‌های الهی را دانست و آن‌ها را شاکر بود. نمی‌توان منکر مشکلات شد، اما باید نیمه‌ی پر لیوان را هم دید و شکر نعمت‌های خداوند را به جا آورد.

این مسئول به اجابت دعا نیز اشاره کرد و گفت: خداوند در جای دیگر فرموده دعا از شما و اجابت از من است. این شب‌ها بهترین فرصت برای اجابت دعا است تا بتوانیم به خواسته‌های مادی و معنوی خود دست یابیم. دعا را باید با خلوص نیت انجام داد و به اجابت آن امید داشت. همچنین خداوند در جای دیگر فرموده قضا از من و رضایت از شماست. خداوند همواره خیر ما را می‌خواهد و باید به آن راضی بود. اگر خواسته ای محقق نشد باید به حکمت خداوند راضی شد چرا که خیر ما در این است. خداوند منان همچنین فرموده بلا از من و صبر از شماست. بلا در زندگی همه ما انسان‌ها وجود دارد و مهم این است که بر این بلاها صبر داشته‌ باشیم. خانه‌ای که در آن بلا نازل نشود عذاب نازل می‌شود. در صبر بر بلا باید به حضرت علی (ع) تأسی نمود. آیا بلاهایی بالاتر از آنکه بر امیرمؤمنان نازل‌شده داریم؟ درحالی‌که آن‌ها را پذیرفت، خم به ابرو نیاورد و تنها به‌خاطر خدا صبر کرد.

وی به شخصیت والای امیرمؤمنان نیز اشاره کرد و گفت: امیرالمؤمنین، شخصیت بی‌بدیل و بی‌نظیری دارد. علی سمبل همه خوبی‌ها است و باید عمق معنای شخصیتی علی (ع) را شناخت. امیر مؤمنان در شجاعت و مهربانی بی‌نظیر بود. علی (ع)؛ امیر بر نفس خود بود و اطاعت خدا را با جان‌ودل انجام می‌داد. به‌خاطر خدا صبر می‌کرد. عدالت علی (ع) زبانزد همه است و با این صفات نمی‌توان علی (ع) را دوست نداشت. علی (ع) عین علم، سخاوت، رأفت و عدالت است.

حجت الاسلام گواهی در پایان تصریح کرد: شب‌های قدر را باید قدر دانست و از فیوضات این ایام بهره‌مند شد. با توسل به مولای متقیان و با برقراری ارتباط با خداوند می‌توان برکات شب‌های قدر را بدست آورد.