تجدید دیدار برای رفع موانع
حرف-گروه اقتصادی| اونتالاپ اونالبایف سفیر ایران در قزاقستان در سفری به همراه یک هیات به استان مازندران سفر کرد. وی مهر ماه نیز به استان مازندران سفر کرده و با نوری استاندار سابق مازندران دیدار کرده بود. به نظر می رسد عدم رفع موانع و حاصل نشدن نتایج از دیدارها و مذاکرات دیپلماتیک از مهم ترین نتایجی است که از این سفر حاصل نشده باقی مانده است.
مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و فریدونکنار است که از این طریق می تواند به کشورهای حاشیه خزر ارتباطی ویژه و تعریف شده در حوزه اقتصادی داشته باشد. با وجود راه های ارتباطی گسترده موانع بسیاری برای ایجاد ارتباط و بهره مندی کامل از توانمندی های اقتصادی کشورهای حاشیه خزر با ایران وجود دارد.
استان مازندران که در ۱۲ محصول کشاورزی همانند برنج و مرکبات رتبه نخست کشور را دارد بازارهای بزرگ شمال خزر می تواند به مقصد مهم صادراتی این استان تبدیل شود.
دریای خزر به عنوان بزرگترین پهنه آبی محصور (دریاچه) جهان از جنوب به ایران، از شمال به روسیه، از غرب به روسیه و جمهوری آذربایجان و از شرق به جمهوریهای ترکمنستان و قزاقستان محدود میشود و این دریا می تواند زمینه مشترکی برای افزایش تجارت و ترانزیت کالا به بازارهای جهانی جنوب ایران در خلیج فارس باشد.
استان مازندران با دارا بودن سه بندر بزرگ به همراه سه فرودگاه نقش مهمی در ترانزیت کالای کشورهای شمال دریای خزر به خلیج فارس دارد.
امروزه حمل ونقل و تجارت دریایی به عنوان یکی از مهمترین راههای درآمدزایی و پیشرفت اقتصادی درجهان به شمار میرود و شمال ایران از این نظر در منطقهای ویژه و موقعیت استثنایی قرار دارد.
ایران در یک چهارراه ترانزیت جهانی قرار گرفته که از یک سو به شرق دور و از سوی دیگر به کشورهای مستقل مشترکالمنافع (CIS) میرسد، همچنین از سوی دیگر به اروپا و آفریقا مسیر دارد که این موقعیت ویژه در نقشه جهان میتواند کشور را از نظر حمل کالا و ترانزیت به یک قدرت جهانی تبدیل کند.
ضرورت رفع موانع
استاندار مازندران در این دیدار و نشست دوجانبه با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید اقدامات بیشتر و موثرتری در حوزه گسترش ارتباطات با کشورهای هدف و قزاقستان داشته باشد، بخش دولتی را فقط ناظر و تسهیل کننده مسیر گسترش همکاری ها دانست و گفت: ما آمادگی داریم زمینه های گسترش فعالیت بین مازندران و جمهوری قزاقستان را فراهم کنیم تا دو طرف بشترین بهره را از مناسبات فی مابین ببرند.
مهدی یونسی رستمی با عنوان اینکه ظرفیت های زیادی در استان مازندران وجود دارد و باید بتوانیم تبادلات تجاری، فرهنگی و علمی را بین ۲ کشور برقرار کنیم، خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم موانع پیش روی گسترش دیپلماسی اقتصادی را یکی پس از دیگری رفع کنیم تا با افزایش تبادلات تجاری و اقتصادی شاهد رشد و توسعه استان مازندران باشیم.
وی ادامه داد:موانع توسعه صادرات یکی از مهم ترین موانع اعتلای اقتصادی استان است که برای رفع آن مجدانه تلاش خواهیم کرد.
این مسئول تصریح کرد: جلسات این چنینی می بایست راهبردی و عملیاتی باشد، زمان بندی برای جلسات در نظر گرفته شود تا منتج به نتیجه گردد .
یونسی افزود :امکانات و زیرساخت ها بدون مراودات و تبادلات تجاری معنایی ندارد و بنده برای تبادلات بیشتر و مانع زدایی اختیار کامل دارم.
رییس شورای اداری استان مازندران اظهار کرد :دولت وظیفه سیاست گذاری دارد و امر سرمایه گذاری باید به بخش خصوصی واگذار گردد. تبادلات تجاری باید افزایش پیدا کند تا بخش خصوصی از ظرفیت های استان بهره بیشتری ببرد و راهکار ما برای توسعه بخش خصوصی استفاده از ظرفیت های بنادر سه گانه است.
رفع مشکلات زیرساختی در اولویت است
سفیر قزاقستان در جمهوری اسلامی ایران گفت: گسترش روابط تجاری و اقتصادی با ایران بامحوریت مازندران با رفع مشکلات زیرساختی در اولویت است.
اونتالاپ اونالبایف به همراه هیاتی اقتصادی از کشور قزاقستان در دیدار با استاندار مازندران در ساری با بیان اینکه مازندران استانی است که در همسایگی و مجاورت جمهوری قزاقستان قرار دارد، اظهار کرد: به دلیل وجود بندر اقتصادی امیرآباد امکان گسترش مراودات اقتصادی و تجاری بین قزاقستان و مازندران وجود دارد.
وی افزود: لازم است پروژههای مشترک میان ۲ طرف اجرا شود و کاهش تعرفههای گمرکی به رونق صادرات و واردات فعالان بخش خصوصی میشود.
اونالبایف تأکید کرد: سرمایهگذاران قزاقستان آماده سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی در مازندران هستند. وی خواستار برداشته شدن موانع بانکی میان جمهوری قزاقستان و جمهوری اسلامی ایران شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0