پول و اعتبارات به دنبال مدیران مازندرانی
ساری-گروه اقتصادی|عدم جذب اعتبارات از سال های گذشته تاکنون یکی از مهم ترین مشکلات مدیریت استان به شمار می رفته است. مساله ای که موجب شده است که حجم پروژه های نیمه تمام این استان به نسبت پروژه های به اتمام رسیده بیشتر شود. آمار دستگاه های نظارتی استان نشان می دهد که این مساله هنوز در مازندران مساله ای مهم و حل نشده است و پشتوانه نظارتی و ضمانت اجرای صحیح حوزه مسئولیتی مدیران در مازندران هنوز کامل نشده است تا مدیران برای این مهم بازخواست شوند. در سه ماه نخست امسال به صورت ماهانه کمتر از 5 درصد اعتبارات ارزش افزوده توسط دستگاه های مازندران جذب شده است.1600 میلیارد تومان اعتبار جذب نشده در دستگاه های استان باقی مانده در حالی 2600 پروژه نیمه تمام در مازندران وجود دارد.
تنها 13 درصد منابع ارزش افزوده مازندران جذب شده
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران در هفتمین نشست شورای برنامه و توسعه استان عنوان کرد؛ 13 درصد منابع ارزش افزوده مازندران جذب شده است. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران سهم منابع ارزش افزوده در استان را ۸۱۸ هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: تاکنون ۱۳ درصد این سهم محقق شده است.فتح الله پور کل منابع سرمایهگذاری مورد نیاز را ۱۷۲ هزار میلیارد تومان بیان کرد و گفت: سهم ارزش افزوده استان نیز ۸۱۸ هزار میلیارد تومان است که سهم کشاورزی ۲۴.۶ درصد، سهم صنعت ۲۲.۳ درصد و خدمات ۵۲.۸ درصد است.رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اظهار اینکه سهم متغیرها در هر دستگاه نیز مشخص شده است، یادآور شد: جهاد کشاورزی و صنعت معدن ۶۳ درصد ارزش افزوده استان را به خود اختصاص میدهند.دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان با اظهار اینکه در سه ماهه اول سال جاری ۱۱ درصد ارزش افزوده جهاد کشاورزی محقق شد، افزود: همچنین ۱۶.۷ درصد سهم صنعت، معدن و تجارت و سهم راهداری نیز ۴۶.۶ درصد محقق شده است.رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران تصریح کرد: سرجمع ۱۳ درصد هدف و سهم ارزش افزوده استان در سه ماهه اول محقق شده است.
جذب نشدن 1600 میلیاردتومان اعتبار عمرانی توسط مدیران مازندران
اما رئیس دیوان محاسبات مازندران آمار بیشتری درباره کم کاری های دستگاه های اجرایی استان ارائه داده است. حسن بابایی در جلسه اخیر شورای اداری استان با تاکید بر جذب به هنگام اعتبارات عمرانی، عنوان کرد: بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی جذب نشده و در حساب دستگاهها رسوب کرده است.بابایی عصر یکشنبه در جلسه شورای اداری مازندران، شفافیت و انظباط مالی را رویکرد مهم دیوان محاسبات عنوان کرد و گفت: نظارت با هدف پیشگیری و همراه با صیانت از بیتالمال و مدیران دیگر هدف این اداره کل است.وی با بیان اینکه اصلا به دنبال مانعتراشی و مچگیری مدیران نیستیم، افزود: بنا نداریم جسارت مدیران را در انجام کارها بگیریم یا در کار اجرایی دستگاهها دخالت کنیم، میخواهیم در کنار شما مسائل استان را بهتر حل کنیم.به گزارش آوای خزر، بابایی با تاکید بر جذب به هنگام اعتبارات عمرانی، عنوان کرد: بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی جذب نشده و در حساب دستگاهها رسوب کرده است.
اعتبارات مازندران به استانهای دیگر میرسد
وی ادامه داد: برگشت اعتبارات به خزانه برگشت اعتبار به دیگر استانها است. مدیرکل دیوان محاسبات مازندران با بیان اینکه بیش از ۲۶۰۰ پروژه نیمه تمام و رها شده در استان مازندران وجود دارد، افزود: مدیران دستگاههای اجرایی ابلاغ به پیمانکار را بر اساس تخصیص انجام دهند.بابایی با تاکید بر اینکه پروژههای تکمیلی تعیین و تکلیف شوند، ادامه داد: بسیاری از پروژهها در استان به اتمام رسید اما صورت وضعیت قطعی تعیین نشده است و این موضوع باعث میشود تا پیمانکاران به مراجع قضایی شکایت کنند.وی گفت: در اکثر دعاوی حقوقی در مراجع قضایی، بیش از ۹۰ درصد از دستگاههای اجرایی استان محکوم میشوند آنهم به دلیل عدم قرارداد درست با پیمانکاران و نداشتن مشاور خبره در آن دستگاه اجرایی است.بابایی ادامه داد: مازندران با توجه به ظرفیتهای موجود اما سهم درآمد در این استان پایین است؛ از ۱۶ هزار میلیارد درآمدی که سازمان مدیریت و برنامهریزی برای استان در نظر گرفت ۸۶ درصد آن مالیات است.وی با تاکید بر افزایش ضریب درآمد در استان مازندران، گفت: درآمد زیاد است اما هدفمند نیست، اگر درآمد خانههای لوکس استان را وصول کنیم با درآمد خانههای لوکس کشور برابر میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0