نگاه فرزندخواندگی به تولید
یک تولیدکننده ساروی میگوید؛ در حال حاضر مشکلمان؛ کمبود سرمایه در گردش، عدم دریافت وام دولتی سوی دولت، عدم توانایی در بازپرداخت تسهیلات با بهره بالای بانکی، همچنین عدم ثبات قیمت ادوات مصرفی و مواد اولیه است، اینکه در کشور واحدهای رها شده و تحت تکلف بانک درآمده از واحدهای فعال بیشتر هستند، مایه تاسف […]

یک تولیدکننده ساروی میگوید؛ در حال حاضر مشکلمان؛ کمبود سرمایه در گردش، عدم دریافت وام دولتی سوی دولت، عدم توانایی در بازپرداخت تسهیلات با بهره بالای بانکی، همچنین عدم ثبات قیمت ادوات مصرفی و مواد اولیه است، اینکه در کشور واحدهای رها شده و تحت تکلف بانک درآمده از واحدهای فعال بیشتر هستند، مایه تاسف صنعت یک کشور است.
به گزارش حرف؛ ۲۹ مهر ماه از سال ۱۳۷۶ با عنوان “روز ملی صادرات” تعیین شده، تا ضمن تقدیر از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی کشور، یادآور فرهنگ صادرات و فرصتی برای تبادل افکار، شناسایی معضلات بر سر راه صادرات و ارتباط با دنیای بیرون، راهکارهایی برای رسیدن جهش صادرات شناسایی شده و به ثبت برسد.
استان مازندران دارای تولیدکنندگانی است که در طی سالهای اخیر تحت فشارهای وارده درونی و بیرونی همچنان مستحکم حرکتی رو به جلو دارند، و در این روزهایی که ارزش ریالی پول کشور ما کاهش چشمگیری داشته همچنان در سکوی صادرات باقی بمانند.
یکی از فعالان عرصه صادرات که شرکت تولیدیاش در طول دوره فعالیت ۲۰ سالهاش فراز و نشیبهای زیادی را متحمل شده ولی هر بار بهجای زمین خوردن استوارتر از قبل ادامه داد به بیان مشکلات این روزهای فعالان تولیدی استان میپردازد.
مجتبی یوسفی لفورکی مدیر عامل شرکت آکند شیمی خزر تولید محصولات شوینده خانگی با برند پژند، در گفتوگو با حرف مازندران، اظهار میکند؛ این مجموعه ۲۰ نوع محصول تولید کرده و ۴۰ نفر پرسنل دارد، در مسیر توسعه اقدامات سخت افزاری را انجام داده است تا بتواند محصولات آرایشی را بهعنوان اولین واحد تولیدی این حوره شمال ایران تولید کند.
وی که داری مدرک تحصیلی فوق لیسانس شیمی است، با اشاره به مشکلات کارفرمایان، بیان میکند؛ در حال حاضر مشکلمان سرمایه در گردش است که این موضوع با بیارزش شدن پول رایج هر روز دشواری را بر تولیدکنندگان بیشتر میکند.
*تولیدکنندگان در صف انتظار دریافت وام/شاید جواب کنند
یوسفی یادآور میشود؛ موضوع دوم این است که وامی از سوی دولت فراهم شود، کارفرمایان باید مدت زمان زیادی بیش از یکسال در صف انتظار بمانند که اکثرا در آخر هم بینتیجه خواهد بود و میگویند بودجه کافی وجود ندارد.
این تولیدکننده تاکید میکند؛ مشکل بعدی بهره بالای وام برای صنایع است که از ۱۸ تا ۲۲ درصد متغیر است و خود این موضوع یا این رقابت شدید بازار تولید کننده، را به زیان میکشاند و بهتدریج منجر ب تعطیلی واحدها شده و بعد از آن واگذاری واحد به بانک وامدهنده! که این موضوع در تمامی شهرک صنعتیها بهخصوص شهرک شهید مصطفی خمینی کاملا مشهود است.
*لزوم ارائه تسهیلات صنعتی بدون بهره
وی اضافه میکند؛ تمام دنیا حتی جهان سومیها هم برای ایجاد صنعت خود وام بدون بهره میدهند، زمین را رایگان در اختیار قرار میدهند و تولیدکننده ۱۰ سال معاف از مالیات است، همچنین هزینه بالا در ایجاد سایت در کشورهای صادرکننده تولیدکنندگان داخلی به تبدیل پول رایج ایران با کشورهای دیگر را با مشکل روبرو کرده و منجر به کاهش ریسکپذیری تولیدکننده برای ایجاد سایت فروش در کشورهای همسایه میشود چون اگر با ضرر و شکست مواجه شود صنعت داخلی او نیز نابود خواهد شد.
یوسفی عنوان میکند؛ دولت ایران یا دولت کشور دریافتکننده محصولات تولیدی باید در مورد امکانات، ترابری، انبار و مباحث پرسنلی مشارکت کنند تا شاهد تسهیلگری در امور باشیم، مورد بعدی ممنوعیت برخی از کالاها است که همیشه شناور بوده و اطلاعرسانی دقیقی برایش صورت نمیگیرد.
*معضلی بهنام عدم ثبات قیمت مواد اولیه
مدیرعامل شرکت تولیدی شوینده پژند در ساری، اضافه میکند؛ همچنین عدم ثبات قیمت ادوات مصرفی و مواد اولیه از مواردی است که در موازات کشورهایی مثل ترکیه چون تورم ثابتی دارند و نرخ ادوات و بهای تمام شده آنها هر روز تغییر نمیکند فضای کالای ما را با قیمت پایینتر و کیفیت مطلوبتری که قرار میدهد، این موضوع در عراق کاملا مشهود است اکثر کالاهای ایرانی جای خود را به یک کالاهای ترک دادهاند.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه درخواست تولیدکنندگان، اعلام میکند؛ درخواست همه ما ارائه وام بانکی با بهره ۴ تا ۸ درصدی است تا بتوانیم ایجاد اشتغال کرده و بهای تمام شده مناسبی داشته و همچنین سرمایه در گردش با بهره مناسب و امن داشته باشیم تا مجموعه را با تفکر و رویکرد درست رو به جلو براند.
*برتری تعداد واحدهای رها شده به نسبت تولیدیهای فعال
وی ادامه میدهد؛ در این شرایط نهایتا محصولی با بهای تمام شده پایینتر تولید میشود که حال میتواند با رقبای ترک و دیگر کشورها رقابت کند، هدف از ایجاد صنایع در دنیا با هدف؛ اشتغال، رفاه اجتماعی، اخلاقی، حفظ خانواده، دوری از فقر، فحشا، چپاول و دزدی است تا در نهایت مردم جامعهای امن و آرام را تجربه کنند، در کشور ما متاسفانه واحدهای رها شده و تحت تکلف بانک از واحدهای فعال بیشتر است و این مایه تاسف صنعت یک کشور است.
یوسفی که در حال حاضر در حال صادرات محصولات به کشور ترکیه است، در پایان اظهار میکند؛ فقط کافی است به افرادی که بیکار شدهاند کمی فکر کنیم، که چطور مخارج خانواده را تامین میکنند و فرزندشان در چه وضعیت تحصیلی و معیشتی قرار دارند، از دولت درخواست دارم برای بیکار نشدن کارگران حوزه صنعت، بستههای حمایتی لازم برای تولیدکنندگان بهویژه صادرکنندگان درنظر بگیرند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0