ضرورت ترویج وقف در حوزه علم و فناوری
دومین همایش وقف، علم و فناوری به مناسبت هفته وقف، از سوی اداره کل اوقاف و امورخیریه مازندران در مرکز فرهنگی و قرآنی امامزاده ابرهیم(ع) آمل برگزار شد. به گزارش حرف، حجتالاسلام ابراهیم حیدری در دومین همایش وقف و علم و فناوری در مرکز فرهنگی و قرآنی امامزاده ابرهیم(ع) آمل با بیان اینکه سالهای سال […]
دومین همایش وقف، علم و فناوری به مناسبت هفته وقف، از سوی اداره کل اوقاف و امورخیریه مازندران در مرکز فرهنگی و قرآنی امامزاده ابرهیم(ع) آمل برگزار شد.
به گزارش حرف، حجتالاسلام ابراهیم حیدری در دومین همایش وقف و علم و فناوری در مرکز فرهنگی و قرآنی امامزاده ابرهیم(ع) آمل با بیان اینکه سالهای سال در این استان سمت و سوی وقف اطعامدهی به منظور رفع گرسنگی نیازمندان بوده است، بیان کرد: این موقوفات با برپایی مراسمهای گوناگونی در طول سال به ویژه ایام سوگواری آقا عبدالله الحسین(ع) انجام میشد که تاکنون این امر همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی از این موقوفات در مازندران به یکصد سال برمیگردد که عواید آن به نیت واقفان از سوی سازمان هزینه می شود، تصریح کرد: اما در زمینه وقف کارهای پژوهشی در این استان بسیار ضعیف عمل شده است و بسیاری از موقوفاتی که به چشم میآید به منظور خرید دستگاههای درمانی و پزشکی در بیمارستانها است.
حیدری افزود: بسیاری از تکنولوژیهایی مورد نیاز این بیمارستانها را جوانان در جامعه امروز انجام میدهند و لوازم مورد نیاز را با توجه به تحریمهای اقتصادی از سوی این جوانان میشود فراهم کرد.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه مازندران با تاکید براینکه بهترین راه هدایت جامعه برآورد کردن مسایل در امر علم و فناوری است، اظهار داشت: در سال جدید اوقاف مازندران شاهد ثبت ۵۳ وقف جدید بوده که این تعداد موقوفات منفعتی و درآمدی است.
وی با بیان اینکه متاسفانه هیچ یک از این موقوفات سمت و سوی علم و فناوری هدایت نشده است، عنوان کرد: مازندران بهترین جوانان را دارد که از افکار پیشرفته و به روز بهرهمند هستند بنابراین باید موقوفات جدید را به سوی فناوری، پزشکی، حمایت از ساخت تجهیزات درمانی هدایت کنیم.
حیدری با بیان اینکه در ایجاد وقف فناوری اگر خواستار آنید تا اوقاف متولی نباشد یکی از فرزندان را متولی کنید تا امر وقف فناوری و علم تحقق یابد، افزود: اکنون ۸۰ درصد موقوفات نیازهای روز جامعه است؛ در مازندران با وجود ۷۲۴ عالم واقف میتوان از این علما و اندیشمندان الگوپذیری کنیم و آمل با داشتن علامتین از این امر میتواند پیشرو باشد.
ثبت ۲۷ طرح دانش بنیان در اوقاف آمل
رئیس اداره اوقاف و امورخیریه آمل نیز در این مراسم با بیان اینکه آمل تنها شهرستان استانی است که برای نخستین بار همایش وقف و علم و فناوری را به اجرا درآورده و امسال دومین سال پیاپی این همایش در دهه وقف برگزار میشود، بیان کرد: مهترین اهداف این همایش ترویج فرهنگ وقف علم و فناوری و بکارگیری از دانش جوانان تحصیل کرده و با استعداد است.
حجتالاسلام هادی بهرامی با اشاره به اینکه سیاست اوقاف ترویج و احیای وقف با نیازهای جدید و به روز جامعه است، عنوان کرد: اکنون با توجه به نیاز جامعه بر علم و دانش به ویژه تکنولوژی و فناوری است و متولیان وقف باید به این امر ورود یابند.
وی ادامه داد: مدتی از سوی مخالفان دین هجمههای فراوانی بر علیه دین اسلام میآورند که با موقوفات و برپایی برنامههای مذهبی از سوی متولیان وقف اهداف دشمنان سرکوب شد و امروزه با توجه به نیاز جامعه بر علم و فناوری باید ب این سمت گام برداشت.
بهرامی با بیان اینکه در گذشته موقوفات بر مبنی متراژ بیشتر بود و امروزه تعداد آن افزایش یافته است، افزود: با وجود این روند وقف باید سمت و سوی آن را به نیاز جامعه در عرصههای پزشکی، تجهیزات درمانی، فناوری و دارو هدایت کرد.
رئیس اوقاف و امورخیریه آمل خاطرنشان کرد: این شهرستان با ورود در امر وقف علم و فناوری توانست ۲۷ طرح دانشآموزی از شرکتهای دانش بنیان مرکز رشد ورود یابد و ۱۷ طرح دیگر نیز در دستور کار و رسیدگی قرار گیرد تا از این طرحها برای بکارگیری دانش روز استفاده شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0