کشتارگاه صنعتی در فونداسیون درجا می زند
حرف آنلاین: با گذشت بيش از پنج سال از تعطيلي كشتارگاه سنتي شرق مازندران، به گفته برخی شهروندان، برخي از دامهای منطقه در مزارع، کوره پزی ها و حمام منازل کشتار می شود و ذبح و توزیع گوشت غیربهداشتی زنگ هشدار و تهديدی برای سلامت جامعه است.عدم رعایت نکات بهداشتی و قانوني در ذبح دام […]
حرف آنلاین:
با گذشت بيش از پنج سال از تعطيلي كشتارگاه سنتي شرق مازندران، به گفته برخی شهروندان، برخي از دامهای منطقه در مزارع، کوره پزی ها و حمام منازل کشتار می شود و ذبح و توزیع گوشت غیربهداشتی زنگ هشدار و تهديدی برای سلامت جامعه است.عدم رعایت نکات بهداشتی و قانوني در ذبح دام هاي سبك و سنگين درشرق مازندران، این روزها با توجه به ماه مبارك رمضان و افزايش مصرف گوشت و مواد پروتئيني ، به دغدغه بهداشتی مردم این منطقه تبدیل شده و اين مشكل را به يك معضل تبديل كرده است.عدم رعايت نكات و مسائل بهداشتي در كشتار دام، ذبح غير قانوني و اينكه ذبح دام ها در شرایط بد و غير بهداشتي و عدم وجود استانداردهاي لازم انجام مي شود خود زمينه هاي تهديد سلامت مردم را افزايش داده است كه در اين رابطه مردم شرق مازندران با نگراني گوشت قرمز مصرف مي كنند.يكي از شهروندان شرق مازندران با اعلام نگراني از مصرف گوشت قرمز به خبرنگارما گفت: متاسفانه از سلامت گوشت هاي مصرفي اطلاع نداريم و چون خواهان گوشت گرم براي مصرف روزانه هستيم مجبوريم از اين گوشت هاي قصابي ها استفاده كنيم.مرضيه ميرباقري گفت: در برخي موارد شنيده شده است كه به دليل عدم وجود كشتارگاه صنعتي، برخي از سودجويان كشتار را در مكان هاي غير استاندارد انجام داده و حتي گوشت مردار به مردم ارائه كرده اند كه اميدواريم بهداشت و دامپزشكي در اين رابطه با دقت و احساس مسئوليت بيشتري وارد شوند.وي ادامه داد: برخي از منابع رسمي و غير رسمي نيز اعلام كرده اند كه برخي از دام ها در مزارع، كوره پزي ها و حمام منازل ذبح مي شود كه متاسفانه اين مسئله بسيار خطرناك است و بايد مسئولان با دقت بيشتري در برخورد با متخلفان وارد شوند.
ماشینی برای حمل دام نداریم
علي جباري يكي ديگر از شهروندان و قصابان منطقه گفت: متاسفانه مسافت طي شده تا جويبار بسيار طولاني است و ما نمي توانيم براي ذبح دو گوسفند يا يك گاو اين مسافت را طي كنيم، ضمن اينكه ماشيني براي حمل دام در اختيار نداريم.وي گفت: براساس اعلام مسئولان مقرر شده بود كه خودرويي براي حمل دام و گوشت در اختيار قصابان قرار گيرد كه بعد از مدتي اين امر به فراموشي سپرده شده است ضمن اينكه هزینه دو برابری کشتار و عدم وجود امنیت جاده اي از جمله مشكلات قصابان در دسترسي آسان و به صرفه به كشتارگاه صنعتي در جويبار است.
معرفی 30 قصاب خاطی به دادگاه
رئيس شبكه دامپزشكي بهشهر نيز در اين رابطه با اعلام اينكه از خردادماه سال جاري تاكنون 30 قصاب خاطي در بهشهر به دادگاه معرفي و حكم قانوني براي آنان صادر شده اند گفت: دربرخورد با قصابان خاطي در ارائه گوشت ناسالم و غير بهداشتي به مردم براساس قانون و بدون اغماض و چشم پوشي وارد مي شويم.هايده باقري افزود: حبس يك ماهه، حبس تعزيري و جريمه نقدي از جمله راي دادگاه در برخورد با قصابان خاطي در بهشهر بوده است كه متاسفانه علي رغم اجراي اين احكام، همچنان شاهد تخلف در اين صنف هستيم.باقري اضافه كرد: قصابان نكا و گلوگاه با ذبح در جويبار مشكلي ندارند اما متاسفانه برخي قصابان بهشهر از ذبح دام در دام شهر جويبار ممانعت كرده و سرباز زده اند كه نمي توان سلامت 180 هزار نفر جمعيت را فداي منافع 50 قصاب شهرستان كنيم و لذا بايد مسئولان با تمام توان در اين رابطه و ملزم كردن قصابان به ذبح بهداشتي و سالم و قانوني و رعايت ذبح بهداشتي وارد شوند.
کشتار دام برای قصابان به صرفه نیست
نماينده اتاق اصناف نيز گفت: كشتار در جويبار براي قصابان به صرفه نيست و بر اين باورند كه نمي توانند براي كشتار دو دام مسافت طولاني را به جويبار رفته و بر گردند و اين اعتراض وجود دارد.بهرام نيكزاد افزود: در ابتداي امر براي ذبح دام در جويبار و حمل دام، خودرويي توسط شهرداري بهشهر در نظر گرفته شده بود كه اين مسئله در نيمه راه رها شد و اكنون خودرويي براي انتقال دام و گوشت نداريم.فرماندار بهشهر نيز در اين رابطه بر برخورد قانوني بامتخلفين در حوزه ذبح بهداشتي و سالم گوشت تاكيد و خاطر نشان كرد: شايد در برخي از موارد برخورد با قصابان تاثير گذار نبوده كه در شوراي تامين به اين مسئله و چگونگي مجازات پرداخته مي شود.محمد تقي نورزاد بيان داشت: با توجه به عدم پيشرفت مناسب در كشتارگاه صنعتي شرق مازندران در نكا، كشتارگاه كوچكي با رعايت مسائل بهداشتي و استانداردهاي دامپزشكي در بهشهر به استانداري معرفي شده است كه با رعايت همه استانداردهاي لازم توسط مسئول اين كشتارگاه مي توانيم ذبح بهداشتي را در شهرستاان انجام دهيم.
کشتارگاه دام در فونداسیون ماند
فرماندار نكا نيز با اعلام عدم رضايت از توزيع گوشت هاي غير بهداشتي در شرق مازندران اظهار داشت: متاسفانه در برخي موارد اين مسائل مشاهده و گزارش شده است كه در اين راستا با استفاده از اعمال قانون و برخورد جدي وارد شده ايم.علي رجبي در خصوص پيشرفت كشتارگاه صنعتي نكا به خبرنگارما گفت: متاسفانه به دليل كمبود اعتبارات و بودجه، از پيشرفت قابل توجهي برخوردار نيستيم و همچنان در فندانسيون مانده ايم.وي گفت: خاكبرداري، ايجاد ديوار حائل، بستر سازي، فندانسيون از جمله عمليات هاي انجام شده در اين كشتارگاه است كه در مجموع با پيشرفت 20 درصدي مواجه است كه با تزريق اعتبارات و وارد شدن شهرداري هاي 5 گانه بهشهر، نكا ، گلوگاه، خليل شهر و رستمكلا و عمل به تعهدات خود، عمليات اجرايي با فوريت انجام مي شود.
30 درصد گوشت بهشهر بسته بندی تهیه می شود
مدير شبكه بهداشت و درمان بهشهر نيز گفت: كشتارگاه دام شهر جويبار، كشتارگاه قطب براي ذبح بهداشتي شرق مازندارن است اما ما محدوديتي براي ذبح در كشتارگاههاي صنعتي استانهاي ديگر نداريم و قصابان مي توانند گوشت سالم و بهداشتي و ممهور به مهر دامپزشكي را در هر كشتارگاهي ذبح كنند.محمد تقي صالح طبري گفت: اكنون 25 تا 30 درصد گوشت شهرستان بهشهر به صورت بسته بندي تهيه مي شود كه اگر اين فرهنگ استفاده از گوشت هاي بسته بندي رواج يابد، بسياري از مشكلات رفع مي شود.وي افزود: جلسات مختلفي با قصابان شهرستان داشته ايم كه متاسفانه برخي به دلايل شخصي و توام كردن حرفه چوبداري و قصابي از اين امر تمكين نمي كنند و كشتار صنعتي را به دليل به خطر افتادن برخي از منافع قبول نداتشه و مقرون به صرفه نمي دانند كه در اين راستا براساس قانون وارد مي شويم و برخورد مي كنيم چرا كه سلامت مردم براي ما در اولويت است.
گزارش – مریم نظری
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0