11 هزار مازندرانی سال گذشته بیکار شدند

ساری – خبرنگار حرف: دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با بیان اینکه طی سال گذشته، 11 هزار نفر به‌دلیل مشکلات اقتصادی از کار بیکار شده‌اند، گفت: تعداد کارگران ساختمانی بیمه شده در سطح مازندران به 42 هزار و 811 نفر رسیده است. دریابیگی با بیان اینکه چیزی که موجب ظلم به مازندرانی ها شده است، […]

1-2

ساری – خبرنگار حرف: دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با بیان اینکه طی سال گذشته، 11 هزار نفر به‌دلیل مشکلات اقتصادی از کار بیکار شده‌اند، گفت: تعداد کارگران ساختمانی بیمه شده در سطح مازندران به 42 هزار و 811 نفر رسیده است.

دریابیگی با بیان اینکه چیزی که موجب ظلم به مازندرانی ها شده است، خصوصی‌سازی است، اظهار کرد: جریان تأمین اجتماعی و کار، سیاسی نیست، چپ و راست نمی‌شناسد؛ چرا کسانی که عرضه ندارند، واحد صنعتی می‌زنند و چهار ماه حقوق کارگر را نمی‌دهند، نمونه بارز این موضوع، چوب فریم سنگده ساری، نمونه آن ده‌ها واحد صنعتی استان.

وی با بیان اینکه جریان خصوصی‌سازی به خصوصی‌خوری تبدیل شده است، ادامه داد: خصوصی‌سازی و واگذاری غیرکارشناسی شده کارخانه‌ها در مازندران ، صنعت را در این استان زمین‌گیر و کارگران را نابود کرد.

نصرت‌الله دریابیگی به مناسبت هفته کارگر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بنا داریم در 11 اردیبهشت‌ماه همزمان با روز جهانی کارگر با راهپیمایی در سراسر استان، صدای کارگران مظلوم مازندران را به گوش مسئولان برسانیم که هنوز وزارت کشور با برپایی این راهپیمایی موافقت نکرده است.

وی خاطرنشان کرد: در استان مازندران تعداد 394 هزار و 190 نفر کارگر بیمه‌شده اجباری داریم که در بنگاه‌های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی، خدماتی و درمانی مشغول کارند و تعداد 19 هزار و 585 نفر کارگر که عموما راننده و مغازه‌دار هستند، تحت بیمه اختیاری یا خویش‌فرما قرار دارند.

وی تعداد مستمری‌بگیران استان اعم از بازنشستگان و زنان بی سرپرست را 125 هزار نفر اعلام و بیان کرد: 130 هزار نفر کارگر از کار افتاده نیز در سطح استان وجود دارد و سالانه 174 میلیارد تومان مستمری از سوی تأمین اجتماعی به کارگران استان پرداخت می‌شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با بیان اینکه سالانه 12 میلیارد تومان بیمه بیکاری به کارگران استان پرداخت می‌شود، تأکید کرد: طی سالیان گذشته تا به امروز، بدهی دولت به تأمین اجتماعی در مجموع به 148 هزار میلیارد تومان رسیده است که پرداخت نشده است و در نتیجه این سازمان در آستانه ورشکستگی است و به‌همین دلیل، برخی پرداختی‌ها با تأخیر به مشمولان انجام می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه در استان مازندران نزدیک به 130 هزار بازنشسته داریم که متوسط دریافتی آنان، یک‌میلیون و 700 هزار تومان است، عنوان کرد: 65 تا 70 درصد ما، حداقل بگیر هستند و در واقع زیر خط فقر زندگی می‌کنیم. این شرایط اقتصادی فردی است که 30 سال کار کرده است.

دریابیگی با بیان اینکه ما شدیدا به تصویب بند ز تبصره 7 بودجه سال 97 اعتراض داریم، تصریح کرد: ما کارگران کشور به‌طور صد در صد با این مصوبه مخالفیم، و این تبصره را استثمار و زیاده‌خواهی می‌دانیم.

وی با بیان اینکه ما این قانون را ضدکارگری دانسته و با آن مخالفیم، افزود: از رئیس جمهور توقع داریم و اگر این قانون در کشور اجرا شود، بی‌شک معضلات فراوانی را در بر خواهد داشت.

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران عدم امنیت شغلی را اولین مشکل جامعه کارگری برشمرد و گفت: تبصره 7 قانون بودجه سال 97 از نگاه ما منفور است.

این مسئول درمان و حق بیمه را از دیگر مشکلات جامعه کارگری برشمرد و اعلام کرد: بر اساس قانون اساسی، درمان باید رایگان باشد و بر این مبنا، درمان همچون تحصیل در سبد خانوار دیده نشده است. برای 30 درصد حق بیمه، 7 درصد از کارگر، 20 درصد از کارفرما و 3 درصد از دولت دیده شده است و این میزان را در کنار سایر موارد دیگر برای اجرای قانون درمان پیش‌بینی کرده‌اند اما در عمل اجرا نشده است.

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با بیان اینکه قرار بود پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، 40 درصد از درآمد حاصله به تولید و اشتغال اختصاص یابد، خاطرنشان کرد: نه تنها یک درصد آن هم به این موضوع تعلق نگرفت، بلکه تورم، بیکاری و هزینه‌ها هم افزایش پیدا کرد.

دریابیگی در پایان با بیان اینکه برخی‌ گوش‌ها، صدای ما را نمی‌شنوند، گفت: امسال، سال مهمی است برای ما، چرا که به فرموده مقام معظم رهبری، مزین به سال حمایت از کالای ایرانی، کار، تولید، عدالت اجتماعی و اشتغال شده است و ما باید در کنار کار، از کارگر ایرانی نیز حمایت کنیم و این نباید شعاری باشد و در عمل باید دیده شود.