۷۰۰۰روشندل در انتظار اجرای قوانین

گروه اجتماعی/ مدیرعامل جامعه نابینایان و کم‌بینایان استان مازندران گفت: مازندران ۷۱۴۰ نابینا و کم‌بینا دارد که مشکلات زیادی دارند، درخواستمان دیده شدن جامعه نابینایان است، چرا که در حال حاضر قانون حمایت از جامعه معلولان به‌درستی اجرا نمی‌شود. سید مهدی مسلمی در گفت‌وگوی اختصاصی با حرف مازندران پس از دیدار با رئیس دستگاه قضا […]


گروه اجتماعی/ مدیرعامل جامعه نابینایان و کم‌بینایان استان مازندران گفت: مازندران ۷۱۴۰ نابینا و کم‌بینا دارد که مشکلات زیادی دارند، درخواستمان دیده شدن جامعه نابینایان است، چرا که در حال حاضر قانون حمایت از جامعه معلولان به‌درستی اجرا نمی‌شود.
سید مهدی مسلمی در گفت‌وگوی اختصاصی با حرف مازندران پس از دیدار با رئیس دستگاه قضا در کشور که به‌مناسبت روز جهانی “عصای سفید” برگزار شد، در این خصوص اظهار کرد: به‌منظور بررسی موانع حقوقی در مسیر مشارکت اجتماعی نابینایان، ۲۵ تشکل فعال در این حوزه از سراسر کشور به‌همراه ریاست سازمان بهزیستی با آقای محسنی اژه‌ای به گفت‌وگو پرداختند.
وی با اعلام اینکه در حاضر، در دنیا حدود ۲۸۰ میلیون نابینا وجود دارد، افزود: در کشور ما ۲۰۸ هزار نابینا تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور قرار دارند که ۱۲ درصد از جامعه معلولان را تشکیل می‌دهند، از این تعداد ۱۳۰ هزار نابینا مرد و ۷۰ هزار نفر نیز زن هستند.
مسلمی با اشاره به اینکه در مازندران ۷ هزار و ۱۴۰ نابینا و کم‌بینا زندگی می‌کنند، اعلام کرد: از این تعداد ۲ هزار و ۴۰۰ نفر زن و ۴ هزار و ۷۰۰ نفر را مردان تشکیل می‌دهند، همچنین ۲ هزار و ۸۰ نفر نابینای خیلی شدید، هزار و ۸۵۶ نفر نابینای شدید، هزار و ۹۲۰ نفر نابینای متوسط و مابقی نابینای خفیف هستند، شهرستان ساری نیز با ۹۷۰ نفر بیشترین نابینا و کم‌بینای استان را داراست.
مدیرعامل جامعه نابینایان و کم‌بینایان مازندران تاکید کرد: در حال حاضر در کشور ۳ هزار نفر از نابینایان و کم بینایان‌ در رشته‌های مختلف دانشگاهس تحصیل می‌کنند و ۲۳ هزار نفر از نابینایان کشور را دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند. مازندران نیز ۱۷۵ دانش‌آموز نابینا دارد که با نصب برنامه شادوب بر روی گوشی‌های اندروید از طرح شاد گویا استفاده می‌کنند.
این مسئول با بیان اینکه ۶۰ درصد از نابینایان کشور بی‌کار هستند، ادامه داد: نابینایان و کم بینایان ما علاوه بر اشتغال که در صورت نبود آن امکان ازدواج آن‌ها نیز فراهم خواهد شد، مشکلات دیگری در حوزه‌های درمانی نیز دارند، درخواستمان دیده شدن جامعه نابینایان است.
وی گفت: همانطور که می‌دانید در سال ۱۳۸۳ قانون جامع حمایت از معلولان تصویب و از سال ۱۳۹۷ در قالب قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت اجرایی شد، ولی در عمل شاهد تغییرات اساسی نبودیم به‌طوری که تنها ۳۰ درصد از دستگاه‌های اجرایی مناسب‌سازی محیطی را انجام دادند.
مسلمی با بیان اینکه در دیدار با ریاست دستگاه قضا مطالبات جامعه نابینایان و کم بینایان بیان شد، خاطرنشان کرد: محسنی اژه‌ای نیز پس از شنیدن دردودل‌های جامعه روشندلان کشور، دستور نظارت به حسن اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان را سازمان بازرسی کل کشور ابلاغ کرد.
مدیرعامل جامعه نابینایان و کم‌بینایان مازندران عنوان کرد: به دستور رئیس دستگاه قضا تبصره به تبصره قانون جامع حمایت از حقوق معلولان باید بررسی و پیگیری شود، که آیا اصلا اجرا شده یا خیر! اینکه درست اجرا شده! و چنانچه اجرا نشده علتش چه بوده است.
این مسئول از فراهم شدن اتاق قضایی جدا برای رسیدگی به مشکلات حقوقی نابینایان و کم‌بینایان در مازندران خبر داد و گفت: در حال حاضر دستور به اجرای این کار صادر شده امیدواریم امکان رسیدگی جدی به پرونده‌های قضایی جامعه روشندلان هر چه زودتر فراهم شود.
وی یادآور شد: در این جلسه درخواست فراهم شدن امکان فعالیت بیشتر نابینایان و نابینایان در جامعه و به‌رسمیت شناخته شدن آن‌ها از جانب ریاست سازمان بهزیستی کشور ارائه شد، امید آنکه شاهد حل همه این مشکلات در میدان عمل باشیم.

سوتیتر:
در حال حاضر در کشور ۳ هزار نفر از نابینایان و کم بینایان‌ در رشته‌های مختلف دانشگاهس تحصیل می‌کنند و ۲۳ هزار نفر از نابینایان کشور را دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند.

سوتیتر
به دستور رئیس دستگاه قضا تبصره به تبصره قانون جامع حمایت از حقوق معلولان باید بررسی و پیگیری شود، که آیا اصلا اجرا شده یا خیر! اینکه درست اجرا شده! و چنانچه اجرا نشده علتش چه بوده است.