گزارش حرف از افتتاح دومین گام تجاری مازندران در حاشیه خزر؛ سرای امید
ساری-الناز پاک نیا | بر اساس برآورد تحلیلگران حوزه اقتصادی، کشورهای حوزه دریای خزر می توانند حدود 70 درصد نیازهای مشترک خود را در تجارت با یکدیگر تامین کنند، با وجود این ظرفیت ها میزان تامین نیازهای مشترک کشورهای حاشیه دریای خزر 4 تا 12 درصد می باشد که نشان دهنده آن است که این […]
ساری-الناز پاک نیا | بر اساس برآورد تحلیلگران حوزه اقتصادی، کشورهای حوزه دریای خزر می توانند حدود 70 درصد نیازهای مشترک خود را در تجارت با یکدیگر تامین کنند، با وجود این ظرفیت ها میزان تامین نیازهای مشترک کشورهای حاشیه دریای خزر 4 تا 12 درصد می باشد که نشان دهنده آن است که این کشورها از ظرفیت های قابل توجه خود استفاده نکردند. ترسیم راه اندازی منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا گام بزرگی برای رسیدن به تامین 70 درصدی نیازهای مشترک کشورهای منطقه است که سفیر ایران در روسیه به این مهم تاکید دارد.
انبوه تولیدات محصولات کشاورزی در مازندران و نبود صنایع تبدیلی مرتبط با این محصولات موجب شده است تا رغبت به صادرات این محصولات وجود داشته باشد همچنین نبود سیستم حمل و نقل مناسب برای رساندن این محصولات به عنوان میوه های تازه به بازار استان های همسایه، صادرات را نقطه ارتقای بخش کشاورزی در مازندران معرفی کرده است.
مازندران با قرار گرفتن در همسایگی دریای خزر و داشتن مرز مشترک آبی با کشور مهم و اثرگذار روسیه امید به یافتن بازارهای منطقه ای این کشور را از سال های گذشته در دل می پروراند تا از این طریق بازار محصولات کشاورزی استان تکانی بخورد.
از سویی نیز ارز آوری از طریق صادرات صنعت و تولیدات این حوزه نیز می تواند در اقتصاد مازندران موثر باشد با اینکه هنوز تراز تجاری مازندران و توازن واردات و صادرات این استان چندان مثبت نیست و واردات بر صادرات غلبه دارد.
راه اندازی نخستین سرا، پس از 17 سال
در نخستین سفر خارجی حسین زادگان به عنوان استاندار مازندران، سرای تجاری مازندران در ولگاگراد با حضور استاندار و رئیس اتاق بازرگانی مازندران به عنوان نمایندگان بخش دولتی و خصوصی و همچنین استاندار و رئیس اتاق بازرگانی ولگاگراد در 76 ویترین افتتاح شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در این مراسم با بیان اینکه افتتاح سرای تجاری و نمایشگاهی مازندران در ولگاگراد دومین گام مهم در استان های جنوبی روسیه است، گفت: در اکتبر 2017 اولین سرای تجاری پس از تعطیلی 17 ساله آن در شهر آستاراخان راه اندازی شد و تجار ایرانی به ویژه مازندران در آن حضور پیدا کردند.
مهدی سنایی با اشاره به روابط تجاری دو کشور، بیان کرد: حجم روابط تجاری دو کشور در شش ماهه نخست سال 2019 نسبت به مشابه سال گذشته 15 رشد داشته است که این مسئله بیانگر آن است که تلاش های دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری به ثمر نشسته است.
سنایی با تاکید بر اینکه ظرفیت های بسیار خوبی برای روابط اقتصادی بین دو کشور وجود دارد، افزود: روسای جمهور دو کشور برای افزایش حجم روابط اقتصادی به 8 میلیارد دلار توافق کردند که این افزایش با تلاش های بخش دولتی و خصوصی دو کشور محقق می شود.
مازندران نقطه قوت سرای تجاری
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه همکاری های استانی یکی از موضوعات مهمی است که مقامات عالی دو کشور بر آن تاکید کردند، گفت: ولگاگراد و مازندران دارای قابلیت های فراوان تجاری هستند و این وظیفه مهم تجار دو کشور است که از فرصت تاسیس سرای تجاری ایران در ولگاگراد استفاده کرده و تبادلات تجاری خود را توسعه دهند.
نخستین سفر خارجی حسین زادگان استاندار مازندران، تجاری است، وی به همراه هیئتی به ولگاگراد روسیه سفر کرد تا دومین سرای تجاری مازندران را به بهره برداری برساند.
استاندار مازندران در این مراسم با اشاره به اینکه دو استان مازندران و ولگاگراد می توانند ارتباط میان شمال و جنوب دریای خزر را برقرار کنند، گفت: مازندران در مسیر کریدور شمال به جنوب ایران قرار دارد و با پیگیری و کمک دولت و با تلاش های بخش خصوصی و برنامه ریزی توسط متخصصین و اساتید دانشگاه های استان می تواند دسترسی و مراودات فعالان اقتصادی روسیه را به خلیجفارس تسهیل نماید.
احمد حسینزادگان با اشاره به اراده سیاسی دو دولت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در افزایش روابط اقتصادی دو دولت، گفت: در این سفر تعداد زیاد از تجار و فعالان اقتصادی در حوزه های مختلف از جمله گردشگری، کشاورزی، صنعت و معدن حضور دارند تا بتوانند اراده سیاسی دو دولت را جامع عمل بپوشانند.
نماینده عالی دولت در مازندران به بررسی و رفع موانع و مشکلات مبادلات تجاری دو استان در این سفر اشاره کرد و اظهار داشت: راهاندازی سرای تجاری مازندران در استان ولگاگراد می تواند درزمینه تسهیل ارتباط بیواسطه و هموار ساختن مسیر توسعه و گسترش مناسبات و مراودات اقتصادی و تجاری دو طرف را تاثیر بسزایی داشته باشد.
راه اندازی دبیرخانه مشترک
استاندار مازندران با بیان اینکه برخی ازمواردی که می تواند تاثیرات زیادی بر توسعه همکاری های متقابل داشته باشد را در این سفر پیشنهاد داده ایم، افزود: تمهیدات لازم جهت تسهیل در صدور روادید فعالان اقتصادی و راه اندازی دبیرخانه مشترک بین اتاق های بازرگانی دو استان برای توسعه همکاری و ارائه خدمات مدنظر است.
حسینزادگان تسهیل صدور مرکبات و کیوی، گل و گیاه، سیمان و ورود خوراک آبزیان و محصولات مورد نیاز استان را مهم ارزیابی کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه های دوسالانه و همایشهای مشترک فرصت های تجاری و سرمایه گذاری، توسعه همکاری مراکز دانشگاهی دو طرف و معرفی توانمندی های مازندران و ولگاگراد از طریق مراکز صداو سیما از پیشنهادات دیگر مازندران برای افزایش همکاری دو طرف است.
حسینزادگان به تبادل تورهای گردشگری به ویژه گردشگری ورزشی اشاره کرد و خواستار زمینه سازی برای شناخت هرچه بیشتر شهروندان دو استان نسبت به جاذبه ها و توانمندی های دو طرف شد.
اجرای دقیق مفاد تفاهمنامه مشترک
استاندار ولگاگراد روسیه در نشست با هیات اقتصادی مازندران در ولگاگراد، بر اجرای دقیق مفاد تفاهمنامه مشترک بین ولگاگراد و مازندران درباره افتتاح سرای تجاری در ولگاگراد تاکید کرد.
“آندری بوچاروف” امروز در دیدار با استاندار مازندران و هیات اقتصادی همراه ایشان در ولگاگراد با خیرمقدم به طرف ایرانی و ابراز خرسندی از میزبانی هیات مازندران، سطح این هیات را بسیار بالا توصیف کرد و با اشاره به سفر سال گذشته خود به مازندران، این استان را دارای قابلیت های بسیار زیاد و زمینه های همکاری آن با ولگاگراد را نیز فوق العاده توصیف کردند.
وی ضمن تشریح وضعیت ولگاگراد برای هیات مازندران، به تفاهمنامه سال گذشته بین دو استان اشاره و اجرای دقیق مفاد آن را مورد تاکید قرار دادند.
استاندار ولگاگراد با ابراز خرسندی از افتتاح سرای تجاری در ولگاگراد نقش این سرا را در معرفی توانمندی های استان مازندران بسیار حائز اهمیت دانست.
بوچاروف از بازدید سال گذشته خود در بندر امیرآباد گفت و استفاده از ظرفیت این بندر برای دسترسی استان ولگاگراد به آبهای گرم خلیج فارس را مورد تاکید قرار داد.
این نماینده عالی دولت در ولگاگراد، تولیدات کشاورزی استان مازندران و ولگاگراد را حائز اهمیت دانست و بر استفاده بیشتر از ظرفیتهای دو استان و تامین نیازهای دو کشور تاکید کرد.
نقش بخش خصوصی در توسعه صادرات
اگرچه مهاجر رئیس اتاق بازرگانی مازندران دو هفته پیش از سفر به روسیه گفته بود، سرای تجاری آستاراخان که در دولت استاندار سابق افتتاح شده بود کارایی لازم را نداشته و نتوانسته است انتظارات را برآورده سازد اما به نقش بخش خصوصی در رونق اشاره ای نکرده است. تولید محصول استاندارد و سالم و توجه به بازارهای هدف، از سوی ارتقای دانش تولید و بازاریابی و به کار گرفتن نیروهای متخصص در این حوزه می تواند، سراهای تجاری را به نقطه امید بخش توسعه اقتصادی و تجاری استان مازندران تبدیل کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0