معرفی هنرمندان
روزنامه حرف مازندران در صفحه فرهنگی خود به معرفی هنرمندان استان مازندران می پردازد. بخش سوم عقیل تشکری آمدن : 24/12/1335 – تلوباغ (ساری) پیشه : عکاس و مدرس دانشگاه تشکری، تحصیلات ابتدایی را در روستای خود گذراند. سپس دیپلم را به سال 1355 از هنرستان خیری مقدم ساری اخذ نمود و بعد از آن […]
روزنامه حرف مازندران در صفحه فرهنگی خود به معرفی هنرمندان استان مازندران می پردازد.
بخش سوم عقیل تشکری
آمدن : 24/12/1335 – تلوباغ (ساری)
پیشه : عکاس و مدرس دانشگاه
تشکری، تحصیلات ابتدایی را در روستای خود گذراند. سپس دیپلم را به سال 1355 از هنرستان خیری مقدم ساری اخذ نمود و بعد از آن فوق دیپلم مکانیک را هم از مرکز فنی ساری به سال 1357 دریافت کرد.
با این پیشینه ی تحصیلی وی به تاریخ 8/8/1357 به آبادان رفت و به عنوان دبیر فنی به تدریس در هنرستان کوروش کبیر پرداخت. با شروع جنگ تحمیلی، تشکری به زادگاهش بازگشت و در هنرستان سورک امور تدریس را پی گرفت.
بعد از دو سال او به سمت معاون مدرسه ی راهنمایی شهید میرزاخانی میانرود – واقع در پشت دخانیات فعلی ساری – انتخاب شد.
تدریس گرافیک در هنرستان 18 دی، هنرستان شهید فیروزیان و هنرستان دخترانه ی بعثت بخشی دیگر از سوابق آموزشی تشکری محسوب می شود. وی در همان سال ها مربی طرح کاد دبیرستان های شهر ساری بود.
او در سال 1372 وارد دانشکده ی فنی نوشیروانی بابل شد و در سال 1374 در رشته ی مهندسی مکانیک سیالات از آنجا فارغ التحصیل شد. معرفی از سوی آموزش و پرورش استان جهت آموزش ضمن خدمت در رشته ی عکاسی از آموزش های جنبی تشکری محسوب می شود. وی در تابستان سال 1368 آموزش آکادمیک عکاسی را در آموزش و پرورش تهران گذراند.
تدریس در دانشکده ی قدسیه و سما ساری، هنر و معماری بابلسر و دانشگاه علمی کاربردی ساری بخشی از سوابق تدریس اوست که تا به حال ادامه دارد.
تشکری در سال 1386 از آموزش و پرورش بازنشسته شد. وی فوق لیسانس رشته ی مدیریت اجراییMBA را در سال 1391 اخذ کرد و در حال حاضر دانشجوی دکترایDBA (کسب و کار) در دانشگاه صنعتی شمال است.
او تجربیات اولیه ی عکاسی را نزد پسر عمویش «حسن تشکری» آموخت. سال 1351 که وی دوران دبیرستان را سپری می کرد، به کارگاه چاپ و ظهور عکس می رفت و به عینه آنچه که مربوط به مراحل عکسبرداری و ظهور می شد را از نزدیک مشاهده می کرد. بعد از آن وی اغلب در مراسم بستگان و دوستان شرکت می جست و امور عکاسی را عهده دار می شد. عکاسی در اردوهای دانشجویی و سایر مناسبات آموزش و پرورش از او چهره ای فعال ساخته بود.
وی زمان خدمت و تدریس در آموزش و پرورش، داور جشنواره های عکس را در سطح شهرستانی و استانی بود. عکسهای او اغلب زینت بخش جشنواره های استانی و کشوری بود. عکس های ایشان سالها در جشنواره ی شهرهای برگزار کننده چون: کرمان، یزد، تبریز، تهران، و نهادها و سازمان هایی چون : حوزه ی هنری، انجمن سینمای جوان، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، بسیج هنرمندان، حج و زیارت و … حضور مستمر داشت که بعضا صاحب جوایز مادی و یا سفر به عتبات عالیات و … می شد.
تشکری در فواصل سال های 1356 تا 1362 در عرصه ی تئاتر نیز تجربیات درخوری داشت. وی در سال 1357 به کسب آموزش نزد بزرگانی چون «علی دنیوی» و زنده یاد «یاور سام» پرداخت و بعدها بازیگر آثار نمایشی آنها شد. بازی در نمایش «گرازها» به کارگردانی «مصطفی مختاباد» در سال 1361 از کارهای به یاد ماندنی است که در خاطر دارد.
وی هم اکنون مدرس دانشگاه، رئیس اتحادیه ی عکاسان ساری و عضو شورای عکاسان شهرداری ساری است.
نيما صبوري (دانشجوي كارداني رشته ي تصويربرداري دانشگاه فرهنگ و هنر ساري)
منتشر شده روزنامه حرف مازندران هشتم اسفندماه
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0