بی‌خیال کرونا!!!

یک نیروی امدادگر در گفتگو ی اختصاصی با حرف مازندران از حال و هوای این روزهای کرونایی در اورژانس می گوید و از اینکه بی‌تفاوتی مردم در مقابل این بیماری روز به روز در حال کاهش است تعجب می‌کند و ضمن بیان توصیه‌هایی درخواست قرنطینه عمومی را دارد. این روزها که در دل پیک پنجم […]

یک نیروی امدادگر در گفتگو ی اختصاصی با حرف مازندران از حال و هوای این روزهای کرونایی در اورژانس می گوید و از اینکه بی‌تفاوتی مردم در مقابل این بیماری روز به روز در حال کاهش است تعجب می‌کند و ضمن بیان توصیه‌هایی درخواست قرنطینه عمومی را دارد.

این روزها که در دل پیک پنجم از ویروس کرونا قرار داریم، افزایش آمار فوتی‌ها، تعداد بستری‌شدگان، مبتلایان، کمبود تخت‌های بیمارستانی و همچنین مشاهده درمان‌های خانگی همه را نگران کرده است، در هر خانواده یک یا چند نفر مبتلا شدند و اوضاع اصلا خوب نیست…

در همین خصوص با معصومه مهرآور کارشناس مامایی و امدادگر با سابقه در اورژانس ۱۱۵ بابل به گفت‌وگو پرداختیم تا برایمان کمی از حال و هوای اورژانس در شهری که بیشترین تعداد بیمارستان در استان را به خود اختصاص داده بگوید.

* چرا هنوز درگیر آزمون و خطا هستیم؟

وی با اشاره به اوضاع عجیب و غریب کرونایی و تمام شدن آستانه تحمل و بردباری امدادگران، بیان می‌کند؛ این روزها در موج پنجم کرونا قرار داریم، تماس‌ها در تمامی شیفت‌های کاری به ابتلا به ویروس دلتا در شهر و از طرفی بی‌حالی کسانی که تزریق واکسن داشتند مربوط می‌شود.

مهرآور با بیان اینکه روی صحبتم با مردم است، تاکید می‌کند؛ اولا یک سوال؟ چرا کشوری هستیم که همیشه درگیر آزمون و خطا هستیم، چرا تا خودمان درگیر بیماری نشویم متوجه مهلک بودن شرایط نخواهیم شد؟ چرا نمی‌توانیم درس بگیریم؟ تا کی آزمون و خطا!!  چرا نباید از خطاهای کشورهای دیگر درس بگیریم، چرا از هر ۱۰ تا تماس ۹ مورد به کرونا مربوط است در حالی که در برخی از کشورها پرونده کرونا تقریبا بسته شد‌.

*آیا ماسک زدن چیزی از شما کم می‌کند؟

این بانوی امدادگر با تاکید بر لزوم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، ادامه می‌دهد؛ کشور ما در درجه اول نیاز به مردمی عاقل دارد، این چه وضعی است که درست کردند، دورهمی نروید!! نمی‌دانید با بی‌خیالی چه داغی به دل ما می‌زنید!  یک ماسک زدن چه چیزی از شما کم می‌کند! اوضاع را ببینید الان بیمارستان‌ها یا سرم ندارند یا جایی برای سرم وصل کردن!! آیا درمان در منزل با روش صحیحی انجام می‌شود و استانداردهای لازم را دارد؟

وی یادآور می‌شود؛ امروز یک کودک هفت ماهه با ۹۰ درصد درگیری ریه فوت شد، هیچ جای دنیا مردمی به این بی‌خیالی ندارد!چطور می‌توانید در اورژانس‌ بیمارستان‌ها داد و بیداد کنید ولی وقت ندارید مطالعه کنید یک کتاب بخوانید یک برنامه خوب برای مقابله با کرونا انتخاب کنید! مرگ فقط برای همسایه نیست.

*بیمارستان‌ها تخت خالی ندارند

وی با بیان اینکه من هم عضوی از این جامعه هستم ولی من دو سه ماه است که پدر و مادرم را ندیدیم، فرزندم را نمی‌توانم در آغوش بگیرم، تصریح می‌کند؛ چرا مردم رعایت نمی‌کنند، باید با همکارانم در بیمارستان درگیر شویم تا بیماری را بستری کنند، می‌گویند جا نداریم! همه پنج بیمارستان‌ در بابل پر شده، به بیمار با تشخیص ۳۰ درصد درگیری ریه می‌گویند برو فردا بیا! قطعا تا فردا به درصد درگیری اضافه خواهد شد و دچار شک اکسیژن می‌شود.

خانم مهرآور همچنین می‌گوید؛ هیچ بهانه‌ای  برای رفتن به دورهمی پذیرفته نیست، مردم بازار برای خریدهای غیرضروری حضور پیدا می‌کنند، مگر ما دل نداریم؟ چیزی تحت عنوان طب سنتی برای درمان کرونا وجود ندارد، همه را آب برد، همکارمان کرونا مثبت است ولی سرکار حاضر می‌شود، چون کسی را نداریم به‌جایش بیاوریم، خود من باید در هر شیفت بیش از ۳۰۰ تلفن پاسخگو باشم…

*برخی به‌خاطر یک درد ساده وقت اورژانس را می‌گیرند

این کارشناس اورژانس ادامه می‌دهد؛ برخی به‌خاطر یک بدن درد ساده زنگ می‌زنند و وقت اورژانس را می‌گیرند، طرف خانه‌اش وسط شهر است می‌گوید بیایید مرا به بیمارستان ببرید، زمانی که در مهمانی بود به این روز فکر نمی‌کرد؟

وی با تاکید بر لزوم کسب آگاهی از آمارهای کشور در خصوص کرونا و واکسینه شدن، می‌گوید؛ کشور به واکسینه شدن بیش از ۷۰ درصد مردم نیاز دارد که هنوز اتفاق نیفتاده و چرخه معیوب است، از این طرف مردم به عروسی، مهمانی و تولد می‌روند، به‌نظر شما لیاقت همچنین تفکری همچین وضعیتی نیست؟ تا تغییر نکنیم رشد نمی‌کنیم! این ویروس آمد تا نشان بدهد انسانیت، سوادت و علمت تو را به‌روز کرده و از مرگ نجات می‌دهد.

*آی‌سی‌یو؛ نتیجه مصرف تریاک توسط زن باردار کرونا مثبت 

خانم مهرآور با بیان اینکه متاسفانه عده‌ای فکر می‌کنند مصرف مواد مخدر اعم از تریاک درمانی برای کرونا مفید است، خاطرنشان می‌کند؛ همسر یک خانم ۲۳ ساله کرونا مثبت که چهل هفته باردار است به او تریاک خورانده! حماقت اندازه ندارد!! مریض را روانه آی‌سی‌یو کرد، روش‌های غلط پاسخگو نیست، تا اولین علائم‌ها ظاهر شد بعد از تشخیص اگر تب قابل کنترل بود که می‌توانید در خانه و قرنطینه باشید وگرنه باید تحت درمان  متخصص عفونی قرار بگیرید.

این بانوی نجات‌گر اضافه می‌کند؛ تعجب می‌کنم به مردم می‌گوییم واکسن بزنید می‌گویند به‌جایش دعا می‌کنیم در حالی که خود قرآن گفته ( آیا کسانی که می‌داننند با کسانی که نمی‌دانند برابر هستند)، دلم پر است چون زیاد حماقت دیدم، اکثر مردم ما حماقت می‌کنند، طبق آمار امروز ۲۰ درصد از بستری‌های بابل از خارج از استان است، با کرونا وارد بابل شدند درمان و کمک می‌خواهند!!

*کادر درمان و مردم دو بال یک پرنده

وی با بغض ادامه می‌دهد؛ ما کادر درمان و مردم دو بال یک پرنده هستیم، تا مردم رعایت کردن را یاد نگیرند اوضاع همین است، امروز بیماران برای خرید یک سرم ۲۵۰ هزار تومان هزینه می‌کنند، مشکل خود مردم هستند، کرونا در پیک پنجم تمام نمی‌شود چرا که بیمارستان‌های ما مجبور هستند از همراهان مریض استفاده کنند اینها هم درگیر  می‌شوند.

مهرآور تاکید می‌کند؛ الان راهکار رعایت دستورالعمل بهداشتی و قرنطینه کامل، است، کشور چین با بیماریابی بیماری را کنترل کند و در این مسیر تجربه‌های بسیار درستی دارد، مردم قرنطینه کامل شدند، حال مردم ما برای قطعی اینترنت داد زدند در حالی که در گوشی هر چیزی میخوانند میبینند جز مطالبی که مربوط به حفظ سلامتی است، برخی می‌گویند می‌خواهیم بمیریم، اصلا به دیگران هم فکر نمی‌کنند.

*شهر بوی مرگ می‌دهد

کارشناس مامایی اورژانس، بیان می‌کند؛ تا می‌توانید اطلاع‌رسانی کنید، اوضاع خوب نیست بروید به یکدیگر بگویید شهر بوی مرگ می‌دهد، ماها انسان هستیم مرگ می‌بینیم، کرونا بیداد می‌کند، ما چند خط تلفن داریم، اورژانس ۱۱۵ در بحث درمان در منزل کرونا آن هم در مواردی که مزمن شده کاری در منزل نمی‌تواند انجام بدهد، مردم در اورژانس همکاران ما را به باد کتک می‌گیرند در داروخانه‌ها با قمه‌کشی دارو می‌گیرند، صبر، رافت و تاب‌آوری دارد تمام می‌شود..

وی با بیان اینکه در خانه بمانید، ادامه می‌دهد؛ یک بیمار کرونایی مسن که با درگیری بالا برنمی‌گردد ولی می‌تواند خیلی‌ها را درگیر کند و چرخه ادامه پیدا کند، طرف به مطب دکتر می‌رود تازه ساعت ۳ بامداد نوبتش می‌شود، این کارها چیست، چرا رعایت نمی‌کنید…

به گزارش حرف؛ اینها بخشی از درد ودل‌های یک امدادگر اورژانس شهرستان بابل از اولین شهرهای استان با بیشترین درگیری در موج اول و دوم کرونا بود، گویا تحملشان از بی‌تفاوتی مردم نسبت به این ویروس خطرناک تمام شده و همه درخواستشان رعایت مسائل بهداشت فردی و دوری از اجتماع بوده  و هست.