آغوش باز دریا در تابستان کرونایی
گروه اجتماعی طرح ساماندهی دریای خزر به دنبال افزایش آمار مرگ ناشی از غرق شدن در آب های ساحلی دریای خزر در حوزه استحفاظی مازندران از سال ۹۱ به صورت آزمایشی شروع شد و از سال ۹۲ با حضور ناجیان غریق و مدیریت جمعیت هلال احمر استان و نظارت استانداری و دستگاههای چون نیروی انتظامی، […]
گروه اجتماعی
طرح ساماندهی دریای خزر به دنبال افزایش آمار مرگ ناشی از غرق شدن در آب های ساحلی دریای خزر در حوزه استحفاظی مازندران از سال ۹۱ به صورت آزمایشی شروع شد و از سال ۹۲ با حضور ناجیان غریق و مدیریت جمعیت هلال احمر استان و نظارت استانداری و دستگاههای چون نیروی انتظامی، تربیت بدنی و اورژانس ۱۱۵ وضعیت رسمی به خود گرفت.
بر اساس اعلام استانداری ، ۳۷۰ نقطه حادثه خیر در سواحل مازندران شناسایی و برای جلوگیری از شنا با تابلوی « شنا ممنوع » مشخص شده است. سال های پیش از کرونا در این نقاط ماموران انتظامی مستقر می شدند تا مانع ورود مردم به آب شوند ولی پارسال و امسال به خاطر اجرا نشدن طرح دریا ، این محدوده ها به محلی برای شنای مردم تبدیل شده است.
اجرای طرحهای دریا در سال گذشته بهدلیل شیوع کرونا تنها به ماه خرداد خلاصه شد بهطوری که شروع موج دوم کرونا طرحهای دریای مازندران را تعطیل کرد غیر از موارد اندک شهروندان نیز سعی میکردند به توصیهها توجه کنند و کمتر در ساحل مازندران حضور مییافتند اما امسال از اردیبهشت ماه شاهد حضور مسافران در طول نوار ساحلی مازندران هستیم که بدون توجه وارد آب شده و شنا میکنند و آمار ۱۸ روزه از ۱۳ خرداد تا پایان این ماه مبنی بر نجات ۱۸۰ نفر از غرق شدن و غرق شدن ۱۰ نفر دلیل محکمی بر این ادعا است.
از طرفی براساس اعلام محیط زیست نیز کرونا هم نتوانسته به کاهش آلودگی دریای مازندران کمک کند و از نظر بهداشتی نیز حضور مردم و مسافران بدون رعایت مسائل بهداشتی و فاصلهگذاری سلامت آنان را نشانه میگیرد.
گزارش های عینی خبرنگاران مازندران از سواحل دریای خزر نشان می دهد که همزمان با گرم شدن هوا از آخرین هفته ماه اردیبهشت شمار زیادی از مردم بومی و مسافران با هدف شنا وارد سواحل دریای خزر می شوند و برخی از آنها هم بدون وجود هرگونه تدابیر از جمله عدم استقرار ناجیان غریق وارد آب شده و شنا می کنند.
در حال حاضر آن بخش از سواحل که مجتمع های دولتی در آن مستقرند، تعطیل هستنند و هیچ گونه خدماتی را به شهروندان و یا مسافران ارائه نمی دهند، ولی این وضعیت باعث نمی شود تا انبوهی از مسافران و بومیان وارد ساحل نشده و شنا نکنند.
ایرنا نوشته، مشاهده خبرنگاران از سواحل مازندران نشان می دهد شهروندان که بسیاری از آنان مسافران و غیر بومیان هستند، با حضور در سواحل شنا می کنند و برخی از مشاغل بخش خصوصی نیز خدمات مختلف از جمله استفاده از جت اسکی، موتور های ساحلی، اسب سواری و انواع خدمات غذایی را ارائه می دهند.
افزایش چشمگیر مسافران در مازندران در حالی است که شمار زیادی از مهمانان هر ساله برای بهرهمندی از جاذبههای دریا به استان سفر میکنند و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، سواحل استان را در روزهایی گذشته در وضعیت قرمز قرار داده است.
بیتوجهی مسافران به برنامههای بهداشتی، استعمال دخانیات و در اختیار گذاشته وسایل تفریحی وضعیت نگرانکننده را در سواحل و مازندران ایجاد کرده است و این استان را دوباره روی سرخط اخبار کرونایی قرار داده است.
طرح دریا از هفته دوم تیر در مازندران فعال میشود
علی رجبی وندچالی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران گفت که طرح دریا از هفته دوم تیر با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در سواحل دریای خزر در استان فعال میشود.
رجبی وندچالی پس از برگزاری جلسه ستاد طرح سالمسازی دریا با اظهار این که شنا کردن در دریا با توجه شیوع کرونا همچنان ممنوع است، افزود که فعال شدن طرح های دریا با توجه به حضور مسافران و گردشگران و شهروندان مازندرانی در سواحل ضروری است و در نشست امروز هم در این باره تصمیم گرفته شد.
وی توضیح داد: مقرر شد با هماهنگی فرمانداران از امروز به مدت یک هفته شهرداران و متقاضیان بخش خصوصی طرح هایشان را در سواحل استان فعال کنند.
رجبی وندچالی با اظهار این که شخص استاندار نسبت به خطر شیوع کرونا و غرق شدن شهروندان در آب های ساحلی استان توجه جدی دارد، گفت: گزارش های زیادی از حضور شهروندان بومی، مسافران و گردشگران در سواحل و حتی شنا در دریای خزر وجود دارد و فعال شدن طرح های دریا در این وضعیت که فصل تابستان فرا رسید و گرمای هوا هم رو به افزایش است، ضریب ایمنی را برای شهروندان در سواحل افزایش می دهد.
جان باختن ۱۰ نفر در دریای خزر
رئیس هیات نجات غرق مازندران نیز در این کنفرانس خبری گفت : با وجود ممنوعیت شنا در دریای خزر از ابتدای خرداد ماه تاکنون ۱۰ نفر در سواحل مازندران جان خود را از دست دادند که علت اصلی فوت این افراد شنا در منطقه شنا ممنوع بوده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۴۲۰ ناجی در سواحل مازندران مستقر شده اند ، افزود : هدف ما این است که با همکاری فرمانداران حدود یکهزار ناجی برای افزایش امنیت ، جلوگیری از شنا و در صورت لزوم نجات افراد در سواحل استان مستقر شوند.
نقی کریمیان افزود: در جلسه امروز تصمیم گرفته شد تا باقی ناجیان با کمک بخش خصوصی در متل ها، کلوپ های ساحلی فعال شوند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0