سند ارتقای وضعیت زنان مازندران رونمایی شد؛ سند ششدانگ برای زنان!

گروه اجتماعی: سفر یک‌روزه معصومه ابتکار معاون امور بانوان و خانواده رئیس‌جمهوری به مازندران با رونمایی از سند ارتقای وضعیت زنان استان، نشست با استاندار، بازدید از یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان زنان، جلسه با زنان کارآفرین و فعالان حوزه‌های مختلف، بازدید از یک کارگاه سفالگری با مدیریت و فعالیت زنان سرپرست خانوار، بازدید از طرح […]

گروه اجتماعی: سفر یک‌روزه معصومه ابتکار معاون امور بانوان و خانواده رئیس‌جمهوری به مازندران با رونمایی از سند ارتقای وضعیت زنان استان، نشست با استاندار، بازدید از یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان زنان، جلسه با زنان کارآفرین و فعالان حوزه‌های مختلف، بازدید از یک کارگاه سفالگری با مدیریت و فعالیت زنان سرپرست خانوار، بازدید از طرح هشت هکتاری پارک بانوان استان و بازدید از زندان زنان در ساری انجام شد.

مازندران بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که بر اساس آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۶ بیش از یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار از این جمعیت زنان هستند. همچنین ۳۷ هزار زن در ادارات دولتی مازندران مشغول به کار هستند.

رونمایی از سند جامع ارتقای وضعیت زنان استان مازندران شاخص‌ترین نتیجه سفر ابتکار به ساری بود که استاندار مازندران این سند را ابتکار خانم ابتکار عنوان کرد! مراسم رونمایی از این سند در حاشیه جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه مازندران در ساری انجام شد. سند ارتقای وضعیت بانوان مازندران شامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ، توسعه سلامت، اوقات فراغت، توسعه و ساماندهی وضعیت معیشتی و اقتصادی ، ارتقای توانمندی زنان مدیر و نخبه و بازنگری قوانین و مقررات باهدف تحکیم بنیان خانواده است.

 مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در این جلسه گفت: سند ارتقای وضعیت زنان مازندران از طرح‌های خوبی است که به‌صورت مدون و برنامه انجام‌شده است. سمیه قاسمی طوسی با اعلام این‌که برای ارتقای وضعیت زنان مازندران با انجام پژوهش‌ها، چالش‌ها و ظرفیت‌های شناسایی شد، افزود: برای تدوین سند جامع ۲۲۴ سند توسط دو گروه راهبری و تخصصی و ۱۰ نفر از خبرگان تهیه شد.وی گفت : این سند با استفاده از ظرفیت کارشناسان حوزه‌های مختلف تهیه و تائید نهایی آن‌هم توسط ناظر ریاست جمهوری انجام شد و اداره کل امور بانوان استانداری مازندران ‌هم اجرای آن را همانند تهیه و اخذ تائید به‌صورت جدی در دستور کار دارد.قاسمی طوسی توضیح داد: در این سند وضعیت زنان از ابعاد مختلف نظیر ازدواج و طلاق، بهداشت، ورزش، پیگیری آسیب‌های اجتماعی، مشارکت سیاسی و مدنی موردبررسی قرارگرفته است و برنامه و چشم‌انداز آینده نیز در آن گنجانده شد.

به‌دوراز انتخاب‌های موسمی

استاندار مازندران نیز تهیه سند ارتقای وضعیت بانوان برای استان‎های کشور را گامی مهم در اجرایی کردن برنامه‌های مرتبط با زنان دانست و گفت: با تهیه و عملیاتی شدن این سند در استان‌ها دوره عمل کردن سلیقه‌ای، موردی و گاهی شعاری به پایان رسیده است.به گزارش ایرنا، احمد حسین‌زادگان در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان افزود: ابتکار سند توسعه ارتقای زنان که به نام خانم ابتکار در تاریخ کشور به ثبت رسیده است، امکان اجرای برنامه‌های هدفمند را فراهم کرده است.

وی بابیان اینکه درگذشته امکان عملیاتی شدن بسیاری از این برنامه‌ها وجود نداشت، گفت: تلاش برای تبدیل وضعیت موجود به وضعیت مطلوب، با نگاه خاص و موسمی مانند ایام انتخابات بود و پس‌ازآن فروکش پیدا می‌کرد اما با تنظیم این سند با بهره‌گیری از چهره‌های دانشگاهی، اقدام مؤثری در این زمینه انجام شد.

استاندار مازندران با اعلام این‌که برای تهیه و تنظیم این سند با دستگاه‌های مختلف همفکری شد، افزود: در کلیات طرح اختلاف‌نظری وجود ندارد اما در اجرا ممکن است نظرهایی ارائه شود. به‌عنوان نمونه مهاجرت معکوس از قبل از انقلاب انجام می‌شده اما امروز در این سند نگاه ویژه‌تری به این موضوع داریم.

*

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید نیز بر این که زنان و خانواده از موضوعات کلیدی و مورد توجه رییس جمهوری است ، گفت : اشتغال زنان در مناصب دولتی در دولت تدبیر و امید پنج درصد بیشتر شده است. معصومه ابتکار توجه به حوزه زنان را از محورهای مهم فعالیت‌های دولت تدبیر و امید برشمرد و افزود: از سال ۹۶ که پایش به کارگیری بانوان در مناصب دولتی را شروع کردیم ۱۳.۶ درصد از مدیران دولت زن بودند که اکنون به ۱۸.۸ درصد رسیده است.وی پیش بینی کرد که آمار اشتغال زنان در مناصب دولتی طی دو سال آینده باقی مانده از عمر دولت تدبر و امید به ۳۰ درصد تعیین شده برسد.

معاون رییس جمهوری همچنین گفت که هم اکنون ۴۱ درصد از کارکنان دستگاههای دولتی را زنان تشکیل می دهند.وی از عدالت به عنوان یکی از مولفه های کلیدی انقلاب اسلامی یاد کرد و اظهار داشت: در شرایط سخت تحریم‌های ظالمانه آمریکا قرار داریم و دشمن تلاش می‌کند عزت و استقلال ما را نادیده بگیرد و با فعالیت‌هایی که انجام می‌دهیم تمام این دشمنی‌ها نقش بر آب خواهد شد و ملت ایران بیش از گذشته، سرافراز است و به سمت گام دوم انقلاب حرکت می‌کند.

معاون زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به اینکه در موضوع عدالت جنسیتی، کار علمی در هشت محور شاخص تعیین شد، توضیح داد : ۱۷۶ شاخص خرد و تخصصی در حوزه آموزش، بهداشت، ورزش، اشتغال، حقوق و امنیت تدوین و ابلاغ شده است.وی با بیان اینکه در تمام سال‌های گذشته برای پر کردن این خلاها، اقدام موثری انجام نشده بود، گفت: به عنوان نمونه فضای ورزشی برای بانوان مناسب و یا در دسترس نیست، همچنین بحث شاغلان فارغ‌التحصیل دانشگاهی بانوان در مازندران بیشتر از آقایان است که به توجه نیاز دارد.

ابتکار با تاکید بر فعال بودن زنان مازندرانی در حوزه کشاورزی، ادامه داد: آمار مشارکت اقتصادی بانوان مازندرانی نیازمند بازنگری است چرا که تصور می‌کنم رقم بالاتری از ۱۶ درصد اعلام شده باشد.وی با بیان اینکه طلاق موضوع مهمی است، افزود: آخرین نتیجه پیمایش خانواده نشان می‌دهد نگرانی‌هایی سال گذشته درباره افزایش طلاق در کشور  وجود داشت و امسال شاخص‌ها این را نشان نمی‌دهد.

ابتکار ارتقای وضعیت زنان را نیازمند سند و برنامه دانست و تاکید کرد : این سند برای ما نقشه راه بوده و حرکت بر اساس برنامه است. در این سند بر روی شاخص‌های خانواده شکوفا کار کردیم و این شاخص‌ها بزودی ابلاغ می‌شود.معاون زنان و خانواده رئیس جمهور با اعلام این که طبیعت‌گردی، بوم‌گردی و استانداردسازی محصولات کشاورزی می‌تواند زمینه شغلی بانوان مازندرانی باشد ، گفت : در بودجه سال آینده از  طرح استانداردسازی محصولات کشاورزی و همچنین صندوق خرد روستایی حمایت می‌کنیم.

وی از مشاغلی که بتواند پسماند و اصلاح الگوی مصرف را ساماندهی کند به عنوان مشاغل مورد توجه یاد کرد و افزود: سازمان مردم نهاد استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای در مازندران فعال بوده و مازندران پرچمدار این طرح در کشور است و جنبش نه به پلاستیک را دنبال می‌کند و ما این آمادگی را داریم در صنایع خلاق از مشاغل حمایت کنیم، بویژه اینکه با طبیعت استان و پسماند ارتباط برقرار کنند عالی خواهد بود.