جزئیات ادغام ۵ بانک نظامی در بانک سپه

رئیس کل بانک مرکزی ضمن تشریح جزئیات برنامه این بانک برای ادغام ۵ بانک نظامی در بانک سپه گفت: ادغام رسماً کلید خورد. بانک مرکزی در اطلاعیه ای رسمی به بیان چگونگی ادغام و سرنوشت سپرده گذاران و کارمندان و شعب و … پرداخت اما عبدالناصر همتی سکاندار این بانک برای اعلام جزئیات بیشتر به […]

رئیس کل بانک مرکزی ضمن تشریح جزئیات برنامه این بانک برای ادغام ۵ بانک نظامی در بانک سپه گفت: ادغام رسماً کلید خورد. بانک مرکزی در اطلاعیه ای رسمی به بیان چگونگی ادغام و سرنوشت سپرده گذاران و کارمندان و شعب و … پرداخت اما عبدالناصر همتی سکاندار این بانک برای اعلام جزئیات بیشتر به گفت وگوی ویژه خبری رفت.

وی درباره هدف از ادغام بانک های نظامی در بانک سپه گفت: یکی از اقدامات مهم ادغام بانک های وابسته به نیروهای مسلح بود که حاصل بحث های فراوان در شورای پول و اعتبار و شورای سران سه قوه است. این طرح تمام مراحل تصویب را گذرانده است و این قانونی برای بانک مرکزی است که باید اجرا شود.

وی تصریح کرد: این 5 موسسه بانکی نزدیک 24 میلیون سپرده گذار با ارزش 214 هزار میلیارد تومان دارند. برنامه ریزی به گونه ایست که هیچ تغییری در نحوه پرداخت سودهای سپرده گذاران صورت نگیرد.

همتی ، رقم تسهیلات این بانک ها را 130  هزار یلیارد تومان اعلام کرد و اافزود: این تسهیلات بر اساس قرارداد ادامه دارد  و کارکنان هم بر اساس قراردادها ادامه کار می دهند.

وی درباره تعیین تکلیف سهامداران حقیقی بانک های نظامی گفت: تکلیف سهامداران وابسته به  نیروی ها ی مسلح مشخص است و 130هزار سهامدار جز است نیز مشکلی نخواهند داشت. برای همه سهامداران تصمیم گرفته ایم تا مشکلی برای آنها پیش نیاید؛ از الان تا 4 ماه آینده این بانک ها فرصت برای برگزاری مجمع دارند. از حالا تا 5 ماه دیگر اسمی از این بانک ها وجود نخواهد داشت. البته این بانک ها الان هم تحت مدیریت بانک سپه هستند.

رئیس کل بانک مرکزی به وضعیت بدهی ها و مشکلات این بانک ها اشاره کرد و افزود: در این بانک ها خوب و بد وجود دارد؛ این بانک ها باید مبالغ و دارایی هایی را منتقل کنند که توازن ایجاد شود. مردم خیالشان راحت باشد.

وی با بیان اینکه برخی از این بانک ها از بانک مرکزی اضافه برداشت دارند، تصریح کرد: مشکلات نقدینگی را  قبلاً از طریق بانک مرکزی تامین می کردند و بعد از این هم بانک مرکزی به آنها کمک خواهد کرد. و ناتوازنی هم از طریق انتقال دارایی های رفع خواهد شد.

* 4 ماه فرصت به بانک های نظامی برای ادغام

همتی بار دیگر به سهامداران خرد اشاره و تصریح کرد: نمادهای این بانک ها در بورس باز خواهد شد؛ هیچ نگرانی برای سهامداران وجود ندارد اگر سهامداری می خواست بیشتر سهام خود را بفروشد می تواند بعد از 4 ماه و مشخص شدن ارزش واقعی نسبت به فروش اقدام کنند.

وی گفت که بانک سپه بعنوان بانک مجموعه نیروهای مسلح نیست بلکه بانک دولتی است که به نیروهای مسلح نیز براساس سیاست های خود سرویس می دهد. البته بانگاه ویژه و برتر می تواند به نیروهای مسلح سرویس دهد.

همتی همچنین در ادامه افزود: به صورت کلی حدود 2500 شعبه در این بانک های ادغامی است و با 1600 شعبه بانک سپه، هزار شعبه از بانک ملی نیز بیشتر خواهند شد. هدف ما مراعات و حفظ پرسنل بانک ها و همچنین تداوم فعالیت سپرده گذاران است. به مرور زمان راهکارهایی را دنبال خواهیم کرد.

رئیس کل بانک مرکزی درباره اینکه ادغام بانک ها ادامه خواهد داشت یا خیر تصریح کرد: اصلاح نظام بانکی کار کوچکی نیست و حتماً اصلاح را انجام خواهیم داد. سیستم بانکی باید با ثبات و شفاف باشد. اقدامات بانک ها باید ضابطه مند باشد.

همتی گفت: ما (بانک مرکزی) بعنوان مقام ناظر نمی توانیم نظاره گر تخلفات بانک ها باشیم و اجازه دهیم هر کسی هر کاری دوست دارد انجام دهد.

همتی درباره برنامه های بانک مرکزی برای تقویت نظارت بر بانک ها اظهار داشت: هنوز به مرحله ای نرسیده ایم که به صورت آنلاین از اتفاقاتی که در بانک ها رخ میدهد، باخبر شویم؛ البته بحث مدیریت بانک ها و قاطعیت در برخورد با انحرافات از موضوعات مهمی است که جزو حوزه نظارتی بانک مرکزی است.