مذاکرات ایران محرمانه است
حرف آنلاین: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز دوشنبه با بیان اینکه مذاکرات هستهای ایران محرمانه است، از پاسخ به اکثر سوالات در این باره طفره رفت اما گفت واشنگتن دائماً تلآویو را در جریان اخبار این گفتوگوها قرار میدهد. «جن ساکی»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز دوشنبه با […]
حرف آنلاین:
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز دوشنبه با بیان اینکه مذاکرات هستهای ایران محرمانه است، از پاسخ به اکثر سوالات در این باره طفره رفت اما گفت واشنگتن دائماً تلآویو را در جریان اخبار این گفتوگوها قرار میدهد.
«جن ساکی»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز دوشنبه با بیان اینکه مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 «محرمانه» است از پاسخ به اکثر سوالات خبرنگاران درباره مذاکرات هسته ای ایران طفره رفت اما در بخش دیگری از اظهاراتش گفت آمریکا «دائماً» اسرائیل را در جریان این مذاکرات قرار می دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت خارجه آمریکا خانم ساکی با اشاره به گزارش هایی پیشتر منتشر شده در رسانه ها گفت پیشرفت هایی در رایزنی های چهار روزه ژنو حاصل شده است. وی این گفت و گو ها را «سازنده» خواند اما افزود هنوز باید کارهای بیشتری انجام شوند.
خانم ساکی در ادامه خاطرنشان کرد قصد ندارد ارزیابی های بیشتری از روند مذاکرات ارائه دهد و در پاسخ به سوالی درباره دلیل این تصمیم گفت: «چون همان طور که می دانید می خواهیم این رایزنی ها را محرمانه نگه داریم تا به پیشرفتها ادامه دهیم.»
خبرنگار آسوشیتدپرس در این نشست خبری در اظهاراتی که به ادعاهای رسانه ای روزهای گذشته مبنی بر کاهش سطح اطلاع رسانی واشنگتن به تل آویو درباره مذاکرات هسته ای ایران اشاره داشت از ساکی پرسید: « می خواهید مذاکرات را از مردم آمریکا، کنگره و اسرائیل مخفی نگه دارید؟»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به این سوال اینطور پاسخ داد: «همان طور که می دانید ما هم کنگره و هم اسرائیل را در جریان (این مذاکرات) قرار داده ایم.»
وی در پاسخ به این سوال که «ظاهراً اینطور نیست» گفت: «دائماً این کار را انجام می دهیم.»
جن ساکی در ادامه به سوالات دیگری که درباره چارچوب زمانی دو رقمی برای توافق هسته ای با ایران، زمان گریز هسته ای در توافق احتمالی و حجم غنی سازی ایران مطرح شدند هم پاسخ نداد و گفت: «واضح است که حجم غنی سازی یکی از چیزهایی است که درباره آن بحث می شود. من در این باره جزئیات بیشتری ارائه نخواهم داد.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره قصد روسیه برای فروش سامانه ضد موشکی «آنتی 2500» به ایران به جای سامانه «اس 300» هم گفت که از تصمیم مسکو برای لغو تحویل «سامانه اس 300» استقبال می کند اما با فروش سامانه آنتی 2500 به ایران هم مخالف است.
وی در پاسخ به سوالی در این رابطه گفت: «خوب، ما این گزارشها، همان گزارشی که در موردش صحبت میکنید را دیدهایم. همانطور که خودتان هم اشاره کردید، اینها فعلا گزارش هستند و هیچیک از طرفین آن را تائید نکردهاند، اما به محض آنکه جزئیات بیشتری به دست آوردیم، قطعا آن را در سطح مناسبی که لازم است، مطرح میکنیم.»
خانم ساکی افزود: «اگر گزارشها مبنی بر اینکه روسیه تصمیم گرفته سامانه S-300 به ایران نفروشد، صحیح باشد، ما قطعا از آن استقبال میکنیم، اما ما در عین حال مخالفت مشابهی هم با فروش سامانه Antey-2500 به ایران داریم. بنابراین، منتظر میمانیم تا جزئیات بیشتری مشخص شود، آنوقت در این رابطه نظر میدهیم.»
«سرگئی چمزوف» سرپرست گروه تولیدی «روستک» روسیه روز دوشنبه از پیشنهاد مسکو برای فروش آخرین تکنولوژی سامانه ضد موشکی Antey-2500 به جای سیستم زمین به هوای ضدموشکی S-300 به ایران خبر داده بود.
Antey-2500 سیستم جدید ضد بالستیک ساخت روسیه است. به منظور پوشش ضد موشکی در ارتفاعات پست، میانه و حتی بالا طراحی شده و توانایی انهدام موشکهای کروز، هواپیمای استراتژیک و تاکتیکی و موشک های با برد بیش از 2500 کیلو متر را دارد.
روسیه به موجب قراردادی که در سال 2007 با ایران امضا کرد باید دستکم پنج سامانه دفاع هوایی اس ـ 300 را به ایران تحویل میداد. مسکو در سال 2010 با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه چهارم شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.
وزارت دفاع ایران به دنبال فسخ قرارداد تحویل 5 سامانه موشکی «اس-300» به این کشور از سوی دولت روسیه به ارزش حدود 800 میلیون دلار، از طرف روسی به دادگاه بین المللی ژنو شکایت کرده و خواستار دریافت غرامتی معادل 4 میلیارد دلار شده بود.
با توجه به این واقعیت که خطر بازنده شدن روسیه در این دادگاه بسیار زیاد است و عدم اجرای حکم دادگاه نیز به اعتبار این کشور در عرصه صادرات تسلیحات نظامی آسیب جدی خواهد زد، مقامات مسکو در تلاشند تا با طرف ایرانی در خارج از چارچوب دادگاه به مصالحه دست یابند.
جین ساکی در این باره گفت: «در صورتی که این گزارش ها صحیح باشند که روسیه تصمیم گرفته به ایران سامانه اس 300 نفروشد ما قطعاً از آن استقبال می کنیم اما ما به همین ترتیب با فروش سامانه آنتی 2500 به ایران هم مخالف هستیم.»/فارس
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0