سفری به کوچکترین کلیسای ایران
حرف آنلاین: رستوران های بین راهی معمولا چیزی بیشتر از یک استراحتگاه موقت برای رانندگان و مسافران خسته نیستند؛ اما در یکی از همین توقفگاه ها بین پل تاریخی «ورسک» و شهر «پل سفید» مسافران با یک کلیسای تاریخی متعلق به سال 1312 مواجه می شوند که هنوز می توان نشان و تمثال مریم مقدس […]
حرف آنلاین:
رستوران های بین راهی معمولا چیزی بیشتر از یک استراحتگاه موقت برای رانندگان و مسافران خسته نیستند؛ اما در یکی از همین توقفگاه ها بین پل تاریخی «ورسک» و شهر «پل سفید» مسافران با یک کلیسای تاریخی متعلق به سال 1312 مواجه می شوند که هنوز می توان نشان و تمثال مریم مقدس را از پشت شیشه های خاک گرفته اش دید
این کلیسای کوچک در منطقه ی «سرخ آباد» و روستای «اوریم رودبار» در مسیر جاده ی سوادکوه واقع شده است. ساختمان رستوران جلوی کلیسا را گرفته و مسافران عبوری اگر با منطقه آشنا نباشند به راحتی از این جاذبه ی دیدنی می گذرند؛ اما کسانی که برحسب اتفاق، این رستوران را برای استراحت انتخاب می کنند با دیدن ساختمان کوچک کلیسا غافلگیر می شوند.
کلیسا با معماری جالبی ساخته شده است و در و پنجره های چوبی آن جلب توجه می کند. کل ساختمان کلیسا در یک اتاق کوچک خلاصه می شود؛ ورودی، محراب و عبادتگاه، همه در همین اتاق کوچک قرار گرفته اند، تصاویری از تمثال مریم مقدس و مسیح هم که یادگار دوره ی آلمان هاست هنوز در کلیسا باقی مانده است. تعدادی شمع هم در کنار مجسمه ی حضرت مریم روی تاقچه ی گچی کلیسا دیده می شود. كليساي سرخ آباد كه از آجر و گچ ساخته شده و پايين بنا نيز كاهگل شده است داراي پوشش حلب گالوانيزه در سقف است. كف اين بنا سيماني و ديوارهايش نيز به وسيله سيمان سفيد پوشيده شده است. بر سر در این کلیسا نوشته ای به زبان ایتالیایی حک شده است.
البته شیشه های کثیف و در بسته ی آن باعث می شود بیشتر گردشگران چیز زیادی دستگیرشان نشود. به همین دلیل، خیلی های شان درباره ی تاریخچه ی کلیسا از صاحب رستوران سوالاتی می پرسند؛ پیرمرد که به کنجکاوی مسافران و سوالات شان عادت کرده، مثل یک راهنمای خبره، به سوالات جواب می دهد و می گوید: اسمش «کلیسای کاتولیک» است که آلمان ها در سال 1312، زمانی که راه آهن گرگان – مشهد ساخته می شد، آن را بنا کردند تا در آن عبادت کنند.
پشت کلیسا به انبار وسایل قدیمی تبدیل شده، در چند متری آن هم سرویس های بهداشتی قرار گرفته اند که با ساختمان رستوران فقط چند سانتی متر فاصله دارند، همه ی این ها مواردی هستند که این کلیسای تاریخی را به خطر انداخته اند. قسمت بالایی ساختمان هم ترک برداشته و عباراتی که معرف کلیسا هستند هم در حال محو شدن اند. هرچند کلیسا هنوز هم برای گردشگران جذابیت زیادی دارد، ولی قطعا می شود بهتر از این ها از آن استفاده کرد. کلیسای آلمانی ها کوچکترین کلیسای ایران است.
کلیسای آنتوان مقدس
اما یکی از جاذبه های معروف که در بین گردشگران خارجی بخصوص ارامنه طرفداران بسیاری نیز داردکلیسای آنتوان مقدس در شهرک ساحلی “هایکاشن” واقع در فاصله بین شهرهای نور و علمده استان مازندران است. کلیسا توسط ارامنه کاتولیک مذهب ایران بنا شده و کار ساختمان آن در 1974 میلادی به اتمام رسیده است. دیوارهای خارجی کلیسا با سیمان و دیوارهای داخلی آن با گچ پوشانده شده است. کلیسا دارای پلانی بشکل هشت ضلعی است که بر روی بعضی از اضلاع آن یک جفت نورگیر کم عرض تعبیه شده است. کلیسا بر روی صفه ای به ارتفاع پنج متر قرار داده شده است و برای ورود به آن پلکانهایی در مقابل ناقوسخانه کلیسا ساخته شده است. سقف کلیسا که بشکل گنبد است در قسمت میانی خود دارای گنبد کوچکتری با ساقی هشت ظلعی وبه ارتفاع 5/1 متر با هشت نورگیر میباشد. ناقوسخانه در جلوی درب ورودی بنا شده و دارای گنبدی با شش ستون میباشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0