مازوتسوزی در مازندران / مدیرکل محیط زیست: پایش میکنیم
ماجرای مازوتسوزی نیروگاه نکا از سرمای سراسری دی ۱۳۸۶ آغاز شد. شدت سرما و یخبندان به حدی بالا بود که کشور و بویژه مازندران دچار بحران تأمین گاز شد. طبیعتا در تأمین برق هم اختلالاتی رقم خورد. برای برخی واحدهای نیروگاهی از جمله نیروگاه نکا مجوز مازوتسوزی صادر شد. از همان زمان مازوتسوزی بلای جانِ طبیعت و کشاورزی و ساکنان و زیستمندان منطقه شد. حالا هم چند سال است که آلودگی ناشی از مازوتسوزی را میتوان روی نوار ساحلی مشاهده کرد.
مسیر دود برآمده از دودکشهای نیروگاه را که دنبال کنیم گاهی تا نور و رویان هم میتوان آن را دید. از شرق هم این آلودگی تا برخی شهرهای گلستان را در بر میگیرد. ضمن اینکه با جریان هوا و وزش باد بین ساحل دریا و دامنه کوهها حرکت میکند و در رفتوآمد است.
عطاالله کاویان مدیرکل محیط زيست مازندران در گفت وگو با حرف آنلاین، با اشاره به وجود مازوت و تهدید آن در مازندران اظهار کرد: در این استان در ایام سرد مازوت در حال استفاده است و تنها دلیل آن نیز ناترازی انرژی است که در مازندران وجود دارد.
وی با بیان اینکه این ناترازی در کل کشور وجود دارد و بر کسی پوشیده نیست، می گوید: در مازندران با توجه به نیروگاههای بخاری در سطح کشور سوخت مازوت در آنها لازمالاجراست.
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران با اعلام اینکه نیروگاه شهید سلیمی نکا در ایام سرد سال به دلیل ناترازی به انرژی گاز به سمت سوخت مازوت میرود، می افزاید: امسال خوشبختانه طی پیگیریهایی با سازمان محیط زیست در سطح کشور و سطح استان سوخت مازوت در این نیروگاه از اواخر آذرماه امسال شروع شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر طی ۹ ماهه سالجاری نسبت به مشابه سال گذشته حدود ۶۰ درصد کاهش مصرف مازوت در نیروگاه شهید سلیمی نکا داشتیم.
چشم امید مازندران به ایستگاه های پایش آلودگی
کاویان خاطرنشان می کند: براساس آمار دریافتی دادههای پایش کیفی هوا از ایستگاه پایش برخط نکا طی دو ماهه اخیر آلودگیهای خاصی مبنی بر شرایط خاص اضطراری استان ملاحظه نشده است.
مدیرکل محیطزیست مازندران از فعالیت چهار ایستگاه برخط پایش آلودگی هوا در چهار شهرستان این استان خبرداده و می گوید: با توجه به بررسیهای لازم و دادهها هواشناسی مازندران همچنان به لحاظ کیفی مناسب است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0