ماسکهایی برای چانه!!
لاله انگورج تقوی : کرونا مجدداً اوج گرفته، تعداد مبتلایان و فوتیها زیاد شده، تعدادی از استانها و شهرها در وضعیت قرمز قرار دارند و تعداد زیادی در مرحله هشدار، که چیزی نمانده آنها هم قرمز شوند. در مازندران نیز اوضاع همینگونه است.حال این روزهای شهرها و روستاهای استان کروناییست، نفسها تنگ و استرسها بیشمار! […]
لاله انگورج تقوی : کرونا مجدداً اوج گرفته، تعداد مبتلایان و فوتیها زیاد شده، تعدادی از استانها و شهرها در وضعیت قرمز قرار دارند و تعداد زیادی در مرحله هشدار، که چیزی نمانده آنها هم قرمز شوند.
در مازندران نیز اوضاع همینگونه است.حال این روزهای شهرها و روستاهای استان کروناییست، نفسها تنگ و استرسها بیشمار!
اما آنچه در آمار میآید فقط از روی آمار ثبتی در بیمارستانهای مخصوص کروناییهاست.چنانچه بخواهیم منطقی موضوع را مطرح کنیم، باید گفت وضعیت شهرستانهای فرعی نیز نباید خوب باشد، یعنی اگر نوشهر قرمز اعلام شده، حتما اعزامیهای چالوس و کلاردشت بعنوان مراکز درمانی زیرمجموعه آن زیاد بوده یا کروناویروس در آنها شایع است که به قرمزی نوشهر انجامیده.
به هر روی آنچه مبرهن است، اوجگیری دوباره ویروس کویید ۱۹ است.ویروسی به زعم نگارنده باهوش، که در مراحل مختلف، عکسالعملهای گوناگون دارد، عوارض مختلف به جا می گذارد و هربار علائم بالینی متفاوتی را بروز میدهد.
از سرفه و تنگی نفس روزهای اول آمدنش گرفته تا علایمی همچون مشکلات مغزی، قلبی و پوستی و تازگیها که به اذعان متخصصانِ درمان، بیعلامت، انسانها را به کام مرگ می کشاند.حتی دیگر کودکان هم از شرش در امان نیستند و اخبار زیادی در خصوص ابتلای کودکان و نوزادان منتشر و تایید که متاسفانه منجر به فوت آنها شد.
از سوی دیگر، حتی برای کسانی که بیماری زمینهای همچون آسم، دیابت، سرطان و… ندارند هم بسیار خطرناک و حتی کشنده دیده شده است.
با این تفاسیر میتوان نتیجه گرفت که کویید ۱۹ ویروسی با قابلیتهای پیدا و پنهان دیگریست که همین امر موجب مستاصل ماندن دانشمندان، پزشکان و سیاستمداران دنیا در برابر آن شده و تاکنون نتوانستند جهت جلوگیری از شیوع آن، یا نحوه برخورد با آن، و حتی درمان قطعیش برنامهای درست و قابل اتکا داشته باشند.
سازمان بهداشت جهانی که از ابتدا چارهای جز شستن و ضدعفونی کردن دستها پیش پای مردم جهان نمیگذاشت، این روزها هم تنها راه مقابله را استفاده از ماسک میداند.
گرچه مردم گمان میکردند با آمدن بهار و تابستان و گرم شدن هوا، اثرات این ویروس کم یا تمام شود، اما شیوع آن ابتدا در نقاط گرمسیر جنوب کشور و اوج مجدد آن با گرم شدن هوا در مناطق متعادل شمالی و حتی کوهستانی، نشان داد تغییرات آب و هوایی هم تاثیری در شیوع این ویروس نداشته و این راه ادامه دارد.
در این بین برخی سیاستهای نادرست مدیریتی که آن هم ریشه در وضعیت اقتصادی کشور دارد، همچون بازگشایی مجدد مشاغل پرخطر، از یک سو، و برخی حرکات و رفتارهای مردم که ناشی از بی توجهی، سادهانگاری، بی فرهنگی و یا بی مبالاتی آنهاست از دیگر سو، به شیوع این ویروس دامن زد و همان شد که امروز با آن مواجهیم.
اینکه وضعیت اقتصادی مردم بسیار آسیب دیده، گرانیها کمر مردم را شکسته، اثرات سوءِ قرنطینه گذشته بر کسب و کارها نه تنها جبران نشده که روزبروز بیشتر می شود و همچنین مدیران کشور نتوانستند آنطور که باید در جهت رفع تبعات ناشی از کرونا برآیند و حتی بجز کرونا، اوضاع بازار دستخوش نوسانات بسیار نابسامان است، مسئلهای نیست که بتوان آن را نادیده گرفت و یا کتمان کرد، اما اینکه در این اوضاع، سواحل شمال پر از مسافر باشد، ترافیک مسافران در جادهها طولانی، مراسم عروسی و عزا بدون کمترین مراعات بهداشتی برگزار شود، جشن تولد و دورهمیها برقرار و فاصلهگذاری اجتماعی فقط سوژه طنز پراکنیهای شبکههای اجتماعی باشد، اینکه با وجود همه هشدارهای داخلی و خارجی کرونا توسط مردم جدی گرفته نمیشود جای گلایه و انتقاد دارد.
در این بین گرچه رسانهها کوتاهی نکردند اما رسانهای همچون صدا و سیما بعنوان جامعترین، مورد استفاده ترین و تاثیرگذارترین رسانه در بین طیف متوسط و روبه پایین جامعه که به لحاظ عددی نیز جمعیت بیشتری را شامل میشود، نتوانسته درست عمل کند.
بعنوان تنها مثال در این بخش، عدم استفاده از ماسک و یا استفاده نادرست از آن، و قراردادن ماسک برچانه! یا زیر بینی را بیان میکنم که شاید در نگاه اول مسئله مهمی به نظر نرسد، اما موجب آموزش و اشاعه فرهنگی نادرست میشود.
چیزی که سوژه دست انداختنهای صدا و سیما توسط طنازان مجازی شده است.
همین امر به وفور در جامعه قابل مشاهده است.عدم استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی و ساده انگاشتن این بیماری موجب شده تا تب کرونا بالا بگیرد.آمار بالای مرگ و میر ناشی از کرونا، در چند روز اخیر، آماری وحشتآور است. روزانه حدود ۲۰۰ نفر در کشورمان براثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست میدهند، کودک و بزرگسال، پیر و جوان و زن و مرد ندارد، همه ما با این ویروس درگیریم و باید مراقب خود و اطرافیانمان باشیم.نگرانی برای سلامت خودمان به تنهایی کمک نمیکند، باید به دیگران هم هشدار دهیم.
در این روزهای کرونایی بیش از گذشته باید حواسمان جمع باشد. از حضور بی مورد در خارج از خانه جلوگیری کنید، چنانچه مجبور به خروج از منزل هستید، فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنید، استفاده از هر ماسکی، حتی آنها که در خانهها دوخته میشود، الزامیست، شستشوی دستها و ضدعفونی سطوح را فراموش نکنیم.
کادر درمان در طی این چندماه، خسته و رنجور شده و از پا افتاده است، بسیاری بیمار شده و بعضا فوت کردند، به آنها رحم کنیم.باید تا جایی که می شود زنجیره انتقال را قطع کرد تا از این روزهای وحشت عبور کنیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0