زیادهروی در حد سرطان !
ساری – خبرنگار حرف: ایرانیها در زیادهروی و اسراف ید طولانی دارند،برخی از این زیادهروی ها به محیط زیست و برخی به اقتصاد کشور لطمه وارد می کند اما برخی از این زیادهرویها نیز به سلامت خود افراد صدمه می زند، آن هم نه خیلی معمولی بلکه در حد سرطان! دکترعبدالرسول اعلایی متخصص رادیولوژی و […]
ساری – خبرنگار حرف: ایرانیها در زیادهروی و اسراف ید طولانی دارند،برخی از این زیادهروی ها به محیط زیست و برخی به اقتصاد کشور لطمه وارد می کند اما برخی از این زیادهرویها نیز به سلامت خود افراد صدمه می زند، آن هم نه خیلی معمولی بلکه در حد سرطان!
دکترعبدالرسول اعلایی متخصص رادیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران می گوید که با وجود پیشرفت علم پزشکی و نجات بسیاری از انسان ها، این علم زیان هایی هم دارد و بسیاری از افراد با تشخیص خود و یا اصرار به پزشک معالج، به مراکز تصویربرداری مراجعه می نمایند و خود را در معرض اشعه ایکس قرار می دهند.
براساس اعلام مدیرکل بیمه سلامت مازندران 315 موسسه تصویربرداری در استان فعالیت می کنند که 162 مورد خصوصی هستند و در سال گذشته نیز 380 هزار فقره تصویربرداری سرپایی در این موسسات انجام شده و سازمان بیمه سلامت 177 میلیارد ریال بابت این موضوع هزینه کرده است.
کمی تامل درباره این رفتار نادرست پزشکی توسط برخی بیماران که تعداد آنان کم هم نیست نشان می دهد که تصویربرداریهای غیرضروری هم به ضرر اقتصاد است و به ضرر بیمار. دکتر اعلایی می گوید که به غیر از سونوگرافی و امآرآی بقیه تصویربرداری ها کاملا مضر هستند و بیماران باید سودوزیان استفاده از این راه تشخیص را محاسبه کنند!
سیمای تصویربرداری در استان و خطرات ناشی از اشعههای تصویربرداری موضوع نشست ماهانه شورای اطلاع رسانی بیمه سلامت مازندران بود تا رسانه ها آگاهی لازم را در این خصوص به مردم بدهند. متخصص رادیولوژی که سخنران این نشست بود به آمارهای جالبی پرداخت که نشان میدهد کشورهای پیشرفته پس از دریافت اشعههای مختلف از طریق تصویربرداری به زیان های کُشنده آن پی برده و در حال حاضر نه بیمار و نه پزشک تا زمان اضطرار از مراکز تصویربرداری استفاده نمی کنند. براساس تحقیقات به عمل آمده در آمریکا، 25 درصد سرطان اطفال ناشی از اشعه ایکس تصویربرداری است.
دکتر اعلایی معتقد است که پزشک خانواده بهترین روش برای افزایش آگاهی مردم از خطرات علم پزشکی است زیرا شناخت کم و دانش ضعیف مردم در تشخیص و درمان بیماری اثبات شده و پزشک خانواده می تواند تاثیر بسزایی در کمک به مردم در این موارد باشد. کاهش زمان، افزایش فاصله و پوشش مناسب به جهت کاهش زیان در هنگام تصویربرداری رعایت و توصیه می شود اما این متخصص رادیولوژی باز هم نگران سلامتی مردم است و تاکید می کند که والدین باید علاوه بر مراقبت از خود، بیشتر به فکر کودکان باشند و حتی کودکان بعنوان همراه نیز به این مراکز مراجعه نکنند. اشعه ایکس آنقدر خطرناک است که فرد دریافتکننده خدمت نیز می توانند تا ساعتی محیط اطراف خود را آلوده کنند.
طرف دیگر ماجرا که مورد خطاب این متخصص رادیولوژی قرار گرفتند، پزشکان و مراکز تصویربرداری بودند. راهنمایی و آگاهی به بیمار، بیتوجهی به اصرار بیمار در تصویربردار و پرهیز مراکز درمانی از پذیرش بیماران بدون نسخه پزشک نیز می تواند از رفتار اشتباه بیمار و کاهش خطرات موثر باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0