توسعه بومگردی نیازمند آموزش و استانداردسازی
بوم گردی ظرفیتی جدید در گردشگری است که مسافر خسته از زرق وبرق زندگی صنعتی و ماشینی امکانی می یابد تا زیر آسمان صاف و پرستاره روستا، با پدیده های بکر فرهنگی و طبیعی مناطق مختلف کشور آشنا شود.بوم گردی از جمله صنایعی است که با توسعه آن در روستاها و تقویت زیرساخت های گردشگری […]
بوم گردی ظرفیتی جدید در گردشگری است که مسافر خسته از زرق وبرق زندگی صنعتی و ماشینی امکانی می یابد تا زیر آسمان صاف و پرستاره روستا، با پدیده های بکر فرهنگی و طبیعی مناطق مختلف کشور آشنا شود.بوم گردی از جمله صنایعی است که با توسعه آن در روستاها و تقویت زیرساخت های گردشگری می توان رونق اقتصادی خاصی به روستاها بخشید.
به گزارش حرف، با رونق بوم گردی مردم نقاط مختلف کشور و دنیا می توانند از فرهنگ، آداب و رسوم وآیین های بکر و دست نخورده مناطق مختلف، غذاهای سالم و طبیعی، نحوه فعالیت روستائیان، صنایع دستی زنان و مردان روستا نشین و مناظر طبیعی زیبا و دیگر جاذبه های گردشگری این مناطق بهره مند شوند.علاوه براین، میهمان نوازی ایرانیان عامل دیگری است که می تواند در تشویق گردشگران برای سفر به این مناطق و گذراندن چند روزی در اقامتگاه های گردشگری به رصد ستارگان در شب برفراز تپه های اطراف روستاها یا استراحت در مناطق بکر، پرنده نگری و بازدید از دارهای بافندگی بپردازند.
امروز با تغییر نگاه مسئولان نسبت به گردشگری پس از سال ها صنعت بوم گردی مورد توجه قرار گرفته و با ایجاد زمینه مناسب به یکی از مسائل مهم کشور تبدیل شده است.با راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی و تنوع بالای آنها در مسائلی از قبیل هزینه، طراحی، کاربری، موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی زمینه مناسبی برای معرفی جاذبه های مختلف، فرهنگی، اجتماعی، طبیعی، تاریخی و اقتصادی مناطق مختلف کشور فراهم شده است.مهمترین تمایز مراکز اقامتی بوم گردی داشتن سبک سنتی است که گردشگران زیادی را به سمت خود جذب و مالکان این مراکز اصرار به داشتن این سبک زندگی دارند.اقامتگاه های بوم گردی به دلیل اینکه براساس معماری سنتی منطقه ساخته می شوند کمترین تاثیر مخرب زیست محیطی را دارند و به نوعی بخشی از بافت طبیعی منطقه به حساب میآیند.
* آموزش و استاندارد
کارشناسان باور دارند که فعالان بخش اقامتگاه های بوم گردی برای موفقیت در کار خود نیازمند کلاس های آموزشی آشنایی با آداب و معاشرت هستند.برای سازماندهی مناسب صنعت بوم گردی مسئولان از صدور مجوزهای بی رویه برای اشخاصی که تنها به دنبال گرفتن تسهیلات هستند، جلوگیری کنند.اقامتگاه های بوم گردی نماینده فرهنگ یک استان هستند و زمانی که استاندارد و امکانات لازم را برای پذیرایی نداشته باشند تبلیغ مناسبی برای استان نخواهند بود و باعث می شود که گردشگران کمتری مراجعه کنند.
کارشناسان معتقدند باید آموزش های لازم درباره اهمیت بخشیدن وحفظ هویت روستایی، صنایع دستی و معماری سنتی به روستائیان ارائه شود. براساس آموزش های گردشگری باید به عنوان اقتصاد مکمل در کنار سایر معیشت ها از جمله دامداری، کشاورزی و صیادی قرارگرفته و در بوم گردی ها صنایع دستی روستایی معرفی شود. با حمایت دولت تسهیلات کم بهره بین 4 تا 6 درصد به متقاضیان بوم گردی در حوزه روستایی ارائه شد و با توجه به آن تا شاهد افزایش این اقامتگاه ها خواهیم بود. آموزش در بخش رفتار با گردشگران، چگونه بازار خود را بیابند و آن را حفظ کنند و استفاده از نیروهای محلی در تهیه غذاهای بومی و محلی، رونق صنایع دستی از وظایف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و به این وسیله اشتغال گردشگری در روستا چرخش می یابد.
استان مازندران در حال حاضر دارای حدود 90 اقامتگاه بومگردی است و تقاضاهای جدید نیز در حال بررسی یا در مرحله صدور مجوز هستند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0