عبوری رکورددار دوری از رسانه‌ها

الناز پاک نیا: مدیرانی که قائل به حضور در میان رسانه ها و بیان عملکرد و نشنیدن صدای منتقدان هستند، عموما از پشتوانه ای قوی و خیالی راحت برای ابقای خود برخوردارند. برخی مدیران هم کم رو و خجالتی هستند و کمتر در میان رسانه ها حاضر می شوند. در مواقعی هم مدیران روابط عمومی […]

1

الناز پاک نیا: مدیرانی که قائل به حضور در میان رسانه ها و بیان عملکرد و نشنیدن صدای منتقدان هستند، عموما از پشتوانه ای قوی و خیالی راحت برای ابقای خود برخوردارند. برخی مدیران هم کم رو و خجالتی هستند و کمتر در میان رسانه ها حاضر می شوند. در مواقعی هم مدیران روابط عمومی و کارشناسان حوزه رسانه به مدیران می گویند کمتر سخن بگویند و ارتباط با رسانه ها، از طریق روابط عمومی باشد. اما هرچه باشد این است که صدای منتقد در شهرداری ساری شنیده نمی شود و مدیر این نهاد، ارزشی برای رسانه ها قائل نیست که اگر بود حداقل سالی یک بار یا دو سال یک بار در جمع رسانه ها حاضر می شد.

سال های صدارت عبوری بر مسند شهرداری ساری به ده سال نزدیک می شود، عبوری در میزان تخلفات کشف شده از شهرداریهای استان رکوردار است. در عدم حضور در جلسات شورای شهر هم رکوردار است. کشف آنچه از آن به عنوان اختلاس نام برده می شود برای عبوری و سازمان هایش پرونده ای حجیم به شمار می رود هرچند این روزها دیگری خبری از آن هیاهوی اولیه نیست.

عبوری اما در دوری از رسانه ها هم رکوردار است. تاکنون بر خلاف سایر شهرداران استان و حتی کشور، عبوری رادر جمع خبرنگاران ندیده اید، آخرین نشست عبوری مربوط به حداقل 5 سال پیش است. خبرهای زیادی هم از عبوری در رسانه ها منتشر نمی شود، تحلیل اخبار ارائه شده از سوی روابط عمومی این شهرداری در گذشته و امروز نشان می دهد که وی برای سخن گفتن چیزی در دست ندارد و بیشتر بیانات روابط عمومی ها است و آن هم در اندازه چند خط.

از عبوری کمتر تحلیل و مطلب مربوط به حوزه شهری را هر حوزه دیگری شنیده اید و دیده اید. این امر به اذعان اهالی مستقل رسانه در نشست های استانی و شهرستانی هم عبوری به ندرت حاضر می شود و اگر حاضر شود کم سخن است و چیزی برای نوشتن از وی نمی توان یافت.

پاسخگویی به رسانه ها و خبرنگاران در حالی که رسانه و خبرنگار رکن اساسی دموکراسی است در شهرداری ساری فراموش شده است.

بیشترین مدیران شهرداری نیز از این امر مستثنی نیستند. پیدا کردن و کشیدن چند سخن از مدیران شهرداری ساری برخلاف سایر مدیران بسیار سخت است.

روابط عمومی های این سازمان ها و هم شهرداری مرکز این رویه را در پیش گرفته اند که کم گوی و گزیده گوی.. یا در اندازه چند خط بازدید خطابه به کار می برند.

این رویه به یکی از بزرگترین آسیب ها و پاشنه آشیل های شهرداری ساری منجر شده است. دوری از رسانه ها به معنای این نیست که رسانه ها به این شهرداری رفت و آمد ندارند و یا خبری از این شهرداری در رسانه ها منتشر نمی شود.

خبررسانی و در ارتباط بودن چند خط خبر نوشتن و ارسال آن به رسانه های همسو و دوست نیست، مدیر اهل تحقیق، اهل علم و نیز مسلط به حوزه کاری خود شماره تلفنی برای ارتباط دارد تا با رسانه ها به جریان روز استان و کشور متصل باشد.

مدیری که به جریان روز متصل است در میان رسانه ها حاضر می شود و از چند و چون اقدامات انجام شده اش می گوید و انتقادات را می شنود.

ارتباط امروز و جریان رسانه ای شهرداری ساری امروز شبیه ضبط صوتی است که کوتاه  ضبط می کند و همان را برای رسانه ها پخش می کند. رسانه ها هم بیشتر کنکاش نمی کنند شاید هم می پرسند و به درب بسته می خورند.

به نظر می رسد در روزهای که خبر استیضاح عبوری به گوش می رسد، شنیدن صدای اهالی رسانه و خبر خالی از لطف نباشد. رسانه ها سوالات مردم را خواهند پرسید و اگر به سوال رسانه ها پاسخ داده نشود سوالات مردم بر جای می ماند.