اقتصاد دولتی مانع حضور کارآفرینان می شود
گروه اقتصادی- حسین زحمتکش: رئیس خانه کارآفرینان مازندران حضور پررنگ دولت در اقتصاد کشور را مانعی برای رقابت مؤثر بخش خصوصی و کارآفرینان دانست و خاطر نشان کرد: حضور اقتصاد دولتی، توسعه کارآفرینی را کند و بلکه ناممکن می سازد. عباس رویان خاطر نشان کرد: شاید بتوان گفت که کارآفرینان قبل از آنکه رقابـت […]

گروه اقتصادی- حسین زحمتکش: رئیس خانه کارآفرینان مازندران حضور پررنگ دولت در اقتصاد کشور را مانعی برای رقابت مؤثر بخش خصوصی و کارآفرینان دانست و خاطر نشان کرد: حضور اقتصاد دولتی، توسعه کارآفرینی را کند و بلکه ناممکن می سازد.
عباس رویان خاطر نشان کرد: شاید بتوان گفت که کارآفرینان قبل از آنکه رقابـت بخش خصوصی را برای فعالیت -های خود احساس کنند موانعی مانند قوانین و مقررات اداری و انحصارات دولتی را پیش رو می بینند.
رئیس خانه کارآفرینان مازندران با بیان اینکه اهمیت مباحث کارآفرینی بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: کارآفرینی همواره مورد اشاره و تائید مقام معظم رهبری به عنوان عالی ترین مقام و جایگاه در جمهوری اسلامی ایران مطرح و ارزشمند بوده است. رویان گفت: واژه کارآفرینی از کلمه فرانسوی ” Entrepreneurs ” به معنای “متعهد شدن ” نشات گرفته است. وی کارآفرینی را اولین بار مورد توجه اقتصاددانان دانست و تصریح کرد: تمامی مکاتب اقتصادی از قرن 16 میلادی تاکنون به نحوی کارآفرینی را در نظریه های اقتصادی خود تشریح کرده اند.
رویان با اشاره به اینکه نکته که کارآفرینی در تمامی ابعاد توسعه اقتصادی و اجتماعی دنیای تجارت و کسب و کار مطرح شده است، تاکید کرد: سرمایه هرگز ایده را به حرکت در نمی آورد بلکه این ایده است که محرک سرمایه است و موفقیت در کسب و کار، با ایده ی نوآورانه و خلاق که به همراه سرمایه منجر به ارائه محصول جدید در بازار می شود رقم می خورد. رئیس خانه کارآفرینان مازندران، کارآفرین را دارای ایده و فکر جدید دانست که از طریق فرآیند ایجاد کسب و کار محصول یا خدمت جدیدی را به بازار عرضه می کند و تصریح کرد: امروزه کارآفرینی به عنوان یک راهبرد اثربخش برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها شناخته شده است.
وی با بیان اینکه توسعه کارآفرینی نقش شایسته ای برای حضور فعال در بازارهای جهانی، مقابله با رقبا، اشتغال زائی پایدار، توسعه عدالت، کاهش فقر و حل مشکلات جامعه دارد، تاکید کرد: توسعه ی کارآفرینی فرآیندی پیچیده، بلند مدت و فراگیر است که البته نقش به سزایی در رشد و توسعه اقتصادی کشورها دارد.
رویان کارآفرینی را مهم ترین ابزار توسعه اقتصادی جوامع پیشرفته دانست و بیان کرد: . مطالعات و بررسی های جهانی کارآفرینی نشان می دهد که بین نرخ فعالیت های کارآفرینانه و تولید ناخالص داخلی در برخی از کشورها مانند ایالات متحده به میزان ۵۷ درصد همبستگی وجود دارد. رئیس خانه کارآفرینان مازندران در ادامه افزود: از این رو افزایش فعالیت های کارآفرینانه همواره با افزایش تولید ناخالص ملی و در نتیجه افزایش درآمد ملی، رفاه و آسایش در جامعه می باشد.
وی به توجه کشورها به مقوله کارآفرینی اشاره کرد و گفت: در کشور هند برای توسعه کارآفرینی، سازمان ملی کارآفرینی و توسعه کسب و کارهای کوچک ایجاد شده است در حالی که در کشور مالزی وزارتخانه ای به نام وزارت توسعه کارآفرینی ایجاد شده است، سایر کشورهای آسیایی نیز برای توسعه کارآفرینی، علاوه بر کمک های مالی و حقوقی، به ایجاد و گسترش زمینه های قانونی آن پرداخته اند.
رویان با بیان اینکه توسعه ی کارآفرینی در ایران نیز به عنوان اجرایی ترین و عملی ترین استراتژی برون رفت از بن بست مشکلات اقتصادی و اجتماعی نیازمند شناسایی و رفع موانع است، تاکید کرد: ظرفیت سازی برای توسعه کارآفرینی از یک سو مستلزم ارائه آموزش ها و مهارت های کارآفرینی با رویکرد بازار محور و براساس نیازهای جامعه در همه سطوح آموزشی می باشد، اما از سوی دیگر توسعه کارآفرینی نیازمند شناخت و رفع موانع و ایجاد زمینه های مناسب جهت توسعه فعالیت های تولیدی و خدماتی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0