90 درصد کارگران حداقل بگیر هستند

دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگراستان مازندران گفت: در شرایط سخت اقتصادی و کارگری، 90 درصد کارگران حداقل بگیر هستند و امنیت شغلی ندارند. به گزارش حرف، نصرالله دریابیگی افزود: شرایط سخت اقتصادی عرصه را بر کارگران و بازنشستگان تنگ کرده است و علاوه بر اینکه 90 درصد کارگران حداقل بگیر هستند؛ در حوزه بازنشستگان هم […]

دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگراستان مازندران گفت: در شرایط سخت اقتصادی و کارگری، 90 درصد کارگران حداقل بگیر هستند و امنیت شغلی ندارند.

به گزارش حرف، نصرالله دریابیگی افزود: شرایط سخت اقتصادی عرصه را بر کارگران و بازنشستگان تنگ کرده است و علاوه بر اینکه 90 درصد کارگران حداقل بگیر هستند؛ در حوزه بازنشستگان هم از 120 هزار نفر بازنشسته استان مازندران 70 درصد این تعداد حداقل بگیر هستند و در شرایط سختی گذران زندگی می‌کنند و باید حق و حقوق این افراد دیده شود.

وی اظهار کرد: دولت، وضعیت فعلی جامعه و شرایط سخت اقتصادی، رکود و تورم را می داند و اینکه قدرت خرید کارگران پایین آمده است و انتظار است شورای عالی کار در این بخش برگزار و حقوق کارگران افزایش یابد و سبد کالای غیرنقدی پرداخت شود و قانون تامین اجتماعی و حقوق بدرستی اجرا شود.

این مسئول بیان داشت: کارگران در شرایط بسیار سخت و اسفناکی کار می کنند و باید این شرایط در نظر گرفته شده و متناسب با آن از امنیت شغلی و حقوق و مزایا برخوردار باشند.

دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگراستان مازندران با اشاره به مشکلات خرد و کلان کارگران مازندران در بخش های مختلف یادآور شد: مشکلات کارگران چیت سازی بهشهر در شرق مازندران یکی از صدها و هزاران مشکلی است که کارگران این استان و کل کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و باید احقاق حق شود.

دریابیگی اضافه کرد: داستان چیت سازی بهشهر، داستان دو دهه گذشته است که کارگران مظلوم چیت سازی بهشهر به اندازه کافی زجر کشیدند؛ اما در طول سال های مختلف حقوق شان پرداخت نشد؛ سنوات دریافت نکردند و مشکلات خرد و کلان دامن گیر آنان شد و با تلاش های مختلف مسوولان و جامعه کارگری، اکنون طلب کارگران چیت سازی با تقسیم اراضی این کارخانه در حال انجام است.

وی افزود: در همان ابتدای اعتراضات و مشکلات اتفاق افتاده برای چیت سازی بهشهر، از سوی شورای عالی کار مصوبه تغییر ساختار گرفته شد و از سوی وزیر کار وقت و علیرضا محجوب نماینده جامعه کارگری کشور، 700 میلیون تومان از صندوق حمایت خانه کارگر کمک گرفتیم که یک ریال آن برگشت نداشت و تلاش های همه مسئولان و جامعه کارگری به جایی نرسید و کارخانه تعطیل شد.

این مسئول با اشاره به اینکه باید مرجعی باشد تا سود طلب کارگران چیت سازی بهشهر را هم پرداخت کند؛ یادآور شد: کارگران چیت سازی، دو دهه است که بیکار شده اند و اکنون به دلیل تورم، رکود و پایین آمدن ارزش پول، ارزش طلب کارگران به یک چهارم تقلیل پیدا کرده است و باید مرجعی باشد تا سود طلب کارگران چیت سازی بهشهر را پرداخت کند.

به گزارش ایلنا، مسئول کانون بازنشستگان استان مازندران همچنین بیان داشت: در شرایط سخت اقتصادی و شرایط سخت کارگری، 90 درصد کارگران حداقل بگیر هستند و امنیت شغلی ندارند و از 120 هزار نفر بازنشسته استان مازندران 70 درصد این تعداد حداقل بگیر هستند و در شرایط سختی گذران زندگی می‌کنند و باید حق و حقوق این افراد دیده شود.

دریابیگی گفت: دولت وضعیت فعلی جامعه و شرایط سخت اقتصادی، رکود و تورم را می داند و اینکه قدرت خرید کارگران پایین آمده است و انتظار است شورای عالی کار در این بخش برگزار و حقوق کارگران افزایش یابد و سبد کالای غیرنقدی پرداخت شود و قانون تامین اجتماعی و حقوق بدرستی اجرا شود.

*نساجی قائمشهر، قربانی سوء مدیریت

وی با اشاره به اینکه در کنار کارخانه چیت سازی بهشهر، بسیاری از کارخانجات بزرگ همچون نساجی قائمشهر، نساجی طبرستان، گونی بافی، خزر خز تنکابن، نساجی بابکان، لینترپاک، زغال سنگ البرز مرکزی، کاغذ سازی و غیره درگیر مشکلات فراوان، ورشکستگی و تعطیلی شدند؛ یادآور شد: این مسائل بیانگر جنگ نابرابر، تبعیض و عدم نظارت دولت در اجرای واگذاری ها پدید آمد و حاصل آن نارضایتی و بیکاری شد.دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگراستان مازندران با بیان اینکه نساجی قائمشهر، قربانی سوء مدیریت شد و بانک ملی هم اشتباهات بزرگی انجام داد؛ اظهار کرد: البته این سوء مدیریت، تنها منحصر به نساجی قائمشهر و چیت سازی بهشهر نیست و در بسیاری از کارخانه های ورشکسته صدق می کند.

دریابیگی افزود: در این تعطیلی و ورشکستگی ها بیشترین ضرر را کارگران و خانواده مظلوم آنان متحمل شدند که از هزاران کارگر بسیاری بازخرید شدند؛ تعدادی سکته کردند و بسیاری هم بازنشسته شدند و اکنون گونی بافی و طبرستان تعطیل است.وی افزود: نساجی تلار هم بیش از یک هزار کارگر، ماهها است که حقوق نمی گیرند و دفترچه تامین اجتماعی آنان و خانواده ها اعتبار نمی خورد و افرادی که مقصرند باید پیگیری و پرونده را بررسی کنند.

*معیشت و درمان، دو مشکل بزرگ بازنشستگان

عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان کشور با بیان اینکه بازنشستگان دارای دو مشکل بزرک معیشت و درمان هستند؛گفت: در بخش معیشت بازنشستگان، نگرانی های فراوانی وجود دارد و از 120 هزار بازنشسته مازندرانی 70 درصد آنان حداقل بگیر هستند و ماهانه یک میلیون و 100 هزار تومان حقوق دریافت می کنند.دریابیگی با اشاره به مشکلات درمان بازنشستگان خاطر نشان کرد: در بخش درمان هم باید براساس قانون اساسی و قانون الزام عمل شود و درمان رایگان شود.وی گفت: متاسفانه در برخی از موارد تامین اجتماعی کم کاری می کند و مشکلاتی به وجود می آورد و حق بیمه درمانی که باید به حساب شرکت بیمه گذار ( آتیه سازان حافظ بعنوان بیمه تکمیلی) پرداخت شود؛ اکنون 4 ماه پرداخت نمی شود و مشکلات فراوان درمانی، گریبان گیر بازنشتگان شده است.