مدرسه سازی در ساری تعطیل شد!
حرف آنلاین: در هفته های اخیر شهرداری ساری در اقدامی از ساخت و ساز کلیه مدارس سطح شهر ساری جلوگیری کرد.پروژه هاییکه گفته میشود حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و پس از حدود سه سال ازآغاز ساخت این پروژه ها شهرداری ساری مدعی شده که اداره کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس مازندران بدون […]
حرف آنلاین: در هفته های اخیر شهرداری ساری در اقدامی از ساخت و ساز کلیه مدارس سطح شهر ساری جلوگیری کرد.پروژه هاییکه گفته میشود حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و پس از حدود سه سال ازآغاز ساخت این پروژه ها شهرداری ساری مدعی شده که اداره کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس مازندران بدون پروانه اقدام به ساخت و ساز کرد.
دبیرستان پسرانه 15 خرداد و مدرسه راهنمایی دخترانه حافظ ناحیه یک ساری از جمله پروژه های در حال ساخت هستند که طبق برنامه قرار بود تا پایان94 به بهره برداری برسند. حال که90درصد از پروژه انجام شد، شهرداری ساری از ادامه ساخت و سازاین پروژه و پروژه های ناحیه دو به بهانه نداشتن پروانه ساختمانی جلوگیری کرد.
حال این سئوال مطرح می شود که شهرداری ساری در این مدت چرا واکنشی نسبت به ساخت این مدارس که در قلب شهر هم قرار دارند نشان نداده و جلوی ساخت و ساز را نگرفته است؟! اگر همان طور که گفته میشود اداره کل نوسازی مدارس مجوز ساخت نداشته است چرا شهرداری ساری اجازه داده است این بنا شکل بگیرد؟
هیچ ساخت و سازی در سطح شهر و در نقاط دور افتاده شهراز چشمان تیزبین شهرداری پنهان نمی ماند حال چگونه است که مدرسه دخترانه حافظ که درابتدای خیابان قارن قرار دارد چه در زمان تخریب بنای قدیمی و چه در زمان ساخت بنای جدید از چشمان شهرداری پنهان ماند؟!! اگرشهرداری ساری از همان ابتدا مثل امروز با قدرت جلوی ساخت و ساز بدون مجوز پروژههای آموزش و پرورش را میگرفت اکنون زمانیکه پروژه به مرحله پایانی خود نزدیک میشد، این اقدام را انجام نمیداد..
هر روز تاخیر در اجرای پروژه، خسارت زیادی را به همراه دارد وچه بسا بسیاری از کارگرانی که در کنار این پروژه نان میخورند الان بیکارند و شرمنده خانواده خود شدند.
با توجه به مشکل پیش آمده و پیگیری های “حرف”، مدیران کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس و آموزش و پرورش مازندران پاسخگو نبودند. قربانعلی شیرزاد مدیرکل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس مازندران هفته گذشته در گفت وگو با فارس، این اقدام شهرداری را خلاف قانون اعلام کرد و در این ارتباط گفته است: با توجه به اینکه براساس قانون ادارهکل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس برای ساخت و ساز از پرداخت عوارض معاف است اما شهرداری ساری اقدام به تعطیلی حدود پنج پروژه مدرسهسازی در ساری کرد.
اما معاون شهرسازی و امورمناطق شهرداری ساری در گفت و گو با “حرف” با اشاره به تخلف آشکار اداره کل نوسازی در امور ساخت و ساز، بیان کرد: کلیه دستگاهها باید در ارتباط با ساخت و ساز مجوز دریافت کنند و هرگونه ساخت و سازی منوط به داشتن پروانه ساخت است.حمید فرزانه افزود: اینکه گفته میشود دستگاهی از پرداخت عوارض معاف است، بحثی جدا است که هیچ ربطی به دریافت پروانه ساخت ندارد.
وی با بیان اینکه مقررات برای همه یکسان است و همه دستگاهها و ارگانها مکلف به رعایت آن هستند، گفت:طبق تبصره چهار ماده 26 قانون نوسازی، تمام دستگاهها و ارگانهای دولتی برای ساخت و ساز باید مجوز داشته باشند.
این مسئول با بیان اینکه حتی برای ساخت تکایا و مساجد نیز باید پروانه ساخت دریافت کنند، تصریح کرد: وقتی دستگاهی تخلف کرده است به کمیسیون ماده 100 ارجاع داده میشود که در آنجا ضمن پرداخت جریمه از ادامه ساخت و ساز آنها جلوگیری میشود.
* قانون چه می گوید
اما قانون در این ارتباط چه می گوید؛ نخست آنکه کلیه شهروندان و دستگاههای اجرایی ملزم به دریافت پروانه ساخت هستند و طق گفته شیرزاد براساس ماده واحده این لایحه که با قید دوفوریت به تصویب هیئت وزیران رسیده و تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است، وزارت آموزش وپرورش برای ساخت مدارس از پرداخت هرگونه عوارض به شهرداری های سراسر کشور معاف می باشد.
طبق سه تبصره این ماده واحده، کلیه مراجع صادرکننده مجوز احداث بنا از جمله شهرداریها، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بخشداریها و دهیاریهای سراسر کشور مکلفند مجوز احداث بنای مدارس مذکور را بدون رعایت تشریفات صدور پروانه ساختمانی و فقط با اعلام بروکف ظرف 15 روز از تاریخ وصول درخواست وزارت آموزش وپرورش صادر نمایند، رعایت بروکف اعلام شده از سوی شهرداری مربوط و سایر ضوابط و مقررات فنی و شهرسازی از سوی وزارت آموزش و پرورش ضروری است و همچنین کلیه مدارس متعلق به وزارت آموزش وپرورش که در گذشته احداث گردیده و فاقد مجوز احداث بنا میباشند مشمول این قانون میگردند.
با توجه به تکلیف قانونی برنامه چهارم توسعه مبنی بر مقاومسازی مدارس بدون استحکام و نیز با عنایت به اینکه اجرای مقررات و ضوابط صدور پروانه، پرداخت عوارض و پیگیری تشریفات اداری و بررسیهای مجدد مهندسی در خصوص ساخت و ساز مدارس، ضمن اتلاف وقت، تحقق نیات خیرین مدرسهساز کشور را نیز با مشکلات جدی مواجه نمودهاست، لذا برای رفع مشکلات یادشده، این لایحه برای طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است.
براساس ماده واحده این طرح از ابتدای سال ۱۳۹۲ عوارض شهرداری ها و تمام هزینه های مربوط به حق انشعاب آب، برق، گاز و فاضلاب کلیه مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش که حداقل ۳۰ درصد هزینه ساخت آن با تایید سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور یا ادارات کل نوسازی مدارس استان ها و انجمن خیرین مدرسه ساز توسط خیرین مدرسه ساز تامین می شود، از محل اعتبارات پیش بینی شده در قوانین بودجه سالانه برای وزارت آموزش و پرورش پرداخت می شود.
براساس تبصره این طرح وزارتخانه های نیرو و نفت موظفند انشعابات مربوط را متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه در مدارس مناطق مذکور برقرار نمایند.
در هیچ جای قانون ذکر نشده که وزارت آموزش و پرورش و یا اداره کل نوسازی میتواند بدون داشتن پروانه اقدام به ساخت و ساز کند بلکه در قانون جدید قید شده که این دستگاهها از پرداخت هرگونه عوارض معافند و بدون رعایت تشریفات صدور پروانه ساختمانی( یعنی اگر بقیه افراد و دستگاهها ملزم به رعایت تشریفات قانونی برای دریافت پروانه هستند)، آموزش و پرورش بدون تشریفات پروانه ساخت را دریافت میکند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0