ضرورت بومیسازی مدلهای موفق مدیریت تئاتر
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان مازندران در گفتگوی اختصاصی با حرف مازندران گفت: برای حل معیشت و آینده شغلی و حرفهای هنرمندان، باید مدلهای موفق مدیریت تئاتر در دنیا را که اثبات شده هستند بومیسازی کرده و در مجلس شورای اسلامی به شکل قوانین به سازمانهای مورد نظر ابلاغ شود. یاسر محمودی برنتی با اشاره […]
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان مازندران در گفتگوی اختصاصی با حرف مازندران گفت: برای حل معیشت و آینده شغلی و حرفهای هنرمندان، باید مدلهای موفق مدیریت تئاتر در دنیا را که اثبات شده هستند بومیسازی کرده و در مجلس شورای اسلامی به شکل قوانین به سازمانهای مورد نظر ابلاغ شود.
یاسر محمودی برنتی با اشاره به مشکلات حوزه تئاتر و هنرهای نمایشی اظهار کرد: اول باید بپرسیم که آیا تئاتر شغل محسوب میشود!؟ هنرمندان تئاتر که بیمه خود را پرداخت میکنند میتوانند مانند دیگر صنوف بیمه بیکاری دریافت کنند!؟ آیا تئاتر باید به شکل خصوصی توسط خود هنرمندان اداره شود، یا دولتی و یا نیمه دولتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم و در این خصوص گفتمانهای زیادی صورت گرفته است.
*عدم توجه به الگوی مدیریتی مدرن در تئاتر
این کارگردان تئاتر افزود: بسیاری از کشورهای صاحب تئاتر به این سوال اساسی پاسخ دادهاند که اگر آن را به عنوان الگو بپذیریم بسیاری از مشکلات دیگر هنرمندان تئاتر حل خواهد شد، بسیاری از هنرمندان و اساتید تئاتر کشور سالها است به آن اشاره میکنند که متاسفانه برای رسیدن به یک الگوی مدیریتی مدرن و راهگشا توجهی نشده که امیدورایم در وزارتخانه جدید برای حل این مشکل اساسی تلاش شود.
محمودی تصریح کرد: مهتمرین نکته این است که این موضوع برای اولین بار در ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی مورد بحث قرار گیرد و قوانین لازم مصوب شود. کارشناس هنرهای نمایشی حوزه هنری خاطرنشان کرد : بسیاری از هنرمندان و انجمنهای نمایشی سرچشمه مشکلات را بارها و بارها با نمایندگان مجلس خود مطرح کردهاند که متعاقبا در حد ارجاعنامه به وزارتخانه ، ارشاد و غیره باقی ماند. برای اثبات این موضوع کافی است ببینید چند لایحه ساختاری برای حل مشکلات هنرمندان از سوی وزارتخانه به مجلس ارائه شده است و مجلس چند ساعت برای آن وقت گذاشته است.
* اهم نیازهای فعالان در حوزه هنرهای نمایشی
رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران تصریح کرد: تصویب قوانین حمایتی توسط مجلس مانند دیگر صنوف مانند حمایت از کارگران و معلمان ، متاسفانه برای هنرمندان به شکل عملی و ابلاغی صورت نگرفته است.
محمودی یادآور شد: اقدامات و راهکارهای خوبی برای مشکلات وضعیت شغلی، حمایتهای بیمههای بیکاری، ساختار مدیریت تئاتر خصوصی یا دولتی که در دوران کرونا برای هنرمندان شکل گرفته و در قالب طرحهای مختلف انجام شده است، که امیدورایم این اقدامات و راهکارها با تصویب قانون در مجلس به سرانجام برسد.
*آخرین وضعیت معیشتی هنرمندان تئاتر
وی ادامه داد: متاسفانه پس از تعطیلی سالنهای نمایش در دو سال گذشته هنرمندان با مشکلات زیادی رو برو شدهاند و چون هیچگاه در وزارتخانه و مجلس به این مشکلات ساختاری و صنفی که بارها و بارها توسط هنرمندان گفته شده بود توجهی نشد، در نتیجه در این ایام سخت کرونایی هنرمندان با روزهای دشورای روبرو شدهاند.
محمودی با اشاره به حمایت های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوران اظهار داشت : بیشترین حمایت در تاریخ تئاتر استان از لحاظ عدالت در تخصیص و تقسیم منابع مالی از هنرمندان غرب تا شرق استان در سال گذشته انجام شده است.
این کارشناس هنرهای نمایشی، افزود: مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران ضمن حمایتهای مالی از هنرمندان در برگزاری جشنواره تئاتر استانی، حمایت از چاپ ۴ مجلد نمایشنامه برای اولین بار در تاریخ تئاتر استان و سرعت بخشیدن به فعالیتهای صندوق حمایت از هنرمندان با توجه به منابع مالی و فشارهای اقتصادی کشور کاملا موفق بودهاند.
وی یادآور شد: در دیگر سازمانها و نهادهای فرهنگی از قبیل حوزه هنری، بسیج هنرمندان و معاونتهای فرهنگی و هنری بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس هم بر اساس اعتبار موجود حمایتهای خوبی از هنرمندان داشتهاند که قابل تحسین است.
*لزوم حل معیشت و آینده شغلی و حرفهای هنرمندان
محمودی تاکید کرد: اکثر هنرمندان با تمام حمایت های گفته شده از وضعیت موجود رضایت ندارند کما اینکه با ارتباط نزدیکی که با مدیران دستگاههای اجرایی و سازمانهای فرهنگی و هنری در استان دارم ، میدانم برای جذب اعتبار و حمایت از هنرمندان زحمات بسیاری کشیدهاند.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی در مازندران، اذعان داشت: برای حل معیشت و آینده شغلی و حرفهای هنرمندان باید مدلهای موفق مدیریت تئاتر در دنیا را که اثبات شده هستند بومیسازی کرده و در مجلس شورای اسلامی به شکل قوانین به سازمانهای مورد نظر ابلاغ شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0