حرف بررسی می کند

چشم اندازهای روشن پرورش ماهی در قفس های دریایی

قاسم کریم زاده مدیر کل شیلات استان مازندران در افتتاحیه پرورش ماهی در قفس‌های دریایی در شهرستان  عباس آباد، پرورش ماهی در قفس های دریایی با نگاه اقتصاد دریا محور را یکی از اولویت های شیلات مازندران برای تامین امنیت غذایی و دستیابی به اهداف رشد تولید آبزیان دانست و گفت : استان مازندران پارسال با استقرار ۴۰قفس دریایی حدود ۱۸۵۰ تن ماهی را در قفس‌های دریایی با ارزش اقتصادی ۴۶۰ میلیارد تومان تولید و به بازار عرضه کرده است.

ساری -گروه اقتصادی| پرورش در قفس سامانه‌ای است که ماهی، محصور در یک قفس در منابع آبی پرورش داده می‌شود. در این روش ماهی درون یک قفس یا سبد قرار می‌گیرد و آب به‌صورت آزاد بین منبع آبی و قفس در جریان است.این شیوه نو در پرورش ماهی بر خلاف صنایع دیگر نیازی به استفاده از منابع انرژی برق، منابع آب زیرزمینی، زمین و سوخت نداشته و در بستر دریا و سدها اجرا می‌شود و محصولی که ۷۰ درصد آن به صورت ارگانیک است تولید می‌شود.

کاهش هزینه نسبت به پرورش ماهی در استخرهای خاکی یا دستگاه‌های مداربسته، مدیریت آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر، سهولت در مشاهده و بررسی میزان تغذیه ماهی و گوش‌به‌زنگ، سهولت و اقتصادی بودن درمان علیه انگل‌ها و بیماری‌ها، در مقایسه با استخرهای خاکی و سیستم‌های مداربسته به سرمایه‌گذاری کمتری نیاز دارد.این در سال های اخیر در استان مازندران مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

 

افزایش تعداد قفس ها در مازندران

 

قاسم کریم زاده مدیر کل شیلات استان مازندران در افتتاحیه پرورش ماهی در قفس‌های دریایی در شهرستان  عباس آباد، پرورش ماهی در قفس های دریایی با نگاه اقتصاد دریا محور را یکی از اولویت های شیلات مازندران برای تامین امنیت غذایی و دستیابی به اهداف رشد تولید آبزیان دانست و گفت : استان مازندران پارسال با استقرار ۴۰قفس دریایی حدود ۱۸۵۰ تن ماهی را در قفس‌های دریایی با ارزش اقتصادی ۴۶۰ میلیارد تومان تولید و به بازار عرضه کرده است.

وی افزود: در سال جاری  پیش بینی می شود ۶۵ قفس های دریایی در اعماق ۳۰ تا ۵۰ متری دریا قرار گیرد که از این تعداد ۱۲ قفس های دریایی  مربوط به شهرستان  عباس آباد و  کلارآباد می باشد و پیش  بینی  می شود 3هزار تن تولید در سطح  استان داشته باشیم و از طرفی در این مسیر پیش بینی می گردد ۳۰۰ شغل جدید در سطح استان ایجاد شود.

کریم زاده مدیرکل شیلات استان مازندران اشاره کرد و افزود: صیادان تعاونی‌های صیادی پره استان مازندران  به این باور رسیده اند دریا متعلق به  آنهاست و حدود ۵۰ درصد قفس های دریایی توسط آنها در سال جاری  در دریا مستقر می گردد که از این طریق علاوه بر درآمد زایی و اشتغال زایی بخشی از پروتئین جامعه تامین گردد.

حسینی  معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران  که بصورت  وبیناری( تلفنی)  در افتتاحیه پرورش ماهی در قفسهای دریایی درشهرستان  عباس آباد شرکت کرده بود  واشاره داشته اند پرورش ماهی درقفسهای دریایی بانگاه اقتصاد دریا محور را یکی از اولویتهای شیلات مازندران برای تامین امنیت غذایی و دستیابی به اهداف رشد تولید آبزیان دانست و گفت : استان مازندران در بین استان‌های شمالی کشور پارسال با استقرار ۴۰قفس دریایی حدود ۱۸۵۰ تن ماهی را درقفس‌های دریایی با ارزش اقتصادی ۴۶۰ میلیارد تومان تولید و به بازار عرضه نمود که در بین استان‌های شمالی رتبه نخست را داشته است .

وی در ادامه به شناسایی ۴۲فرصت سرمایه گذاری شیلاتی در استان اشاره کرد و افزود:غالب این فرصت‌ها در بخش آبزی پروری بویژه پرورش ماهی در قفس‌های دریایی است.

حسینی  معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در ادامه به محدود بودن منابع آبی و نیز اراضی درکشور اشاره داشت و توجه به توسعه طرح‌های شیلاتی با رویکرد تولید محصول شیلاتی اقتصاد دریا محور براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری را از اولویت‌های برنامه‌های توسعه‌ای شیلاتی برشمرد و  اعلام کرد.

سال گذشته ۲۳تعاونی صیادی پره  در این طرح سرمایه گذاری کردند و با توجه به بازدهی خوب سرمایه گذاری دراین زمینه، پیش بینی می‌شود امسال تعداد  ۳۰ قفس از ۶۵ قفس توسط تعاونی‌های صیادی متقاضی استقرار یابد.

حسینی در پایان در خصوص امنیت سرمایه گذاری در پرورش ماهی درقفس‌های دریایی، افزود: در راستای تأمین امنیت و فراهم کردن زمینه‌های صید وصیادی در دریا برای صیادان قانونی و سرمایه گذاران پرورش ماهی درقفس‌های دریایی، شیلات ایران از طریق انعقاد تفاهم نامه با دریابانی کشور، با تشریک مساعی و انجام گشت‌های مشترک در داخل دریا درجهت تأمین امنیت سرمایه گذاران طرح‌های پرورش ماهی در قفس‌های دریایی تلاش خواهند کرد.

وی از پیگیری ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران طرح پرورش ماهی درقفس‌های دریایی خبرداد و گفت: برای اجرایی و عملیاتی شدن برنامه پیش بینی شده به ۳۶۵ میلیارد تومان تسهیلات نیاز است که اگر این تسهیلات به موقع پرداخت گردد، این طرحها در سطح استان در مدار تولید قرار خواهد گرفت که البته در این مسیر  با همکاری بانکها،  امید واریم با همکاری آن‌ها بتوانیم به اهداف برنامه پیش بینی شد برسیم.