رفع گرههای کور زیست محیطی معادن مازندران در آینده نزدیک
سید محمود حسینیپور در بازدید از واحدهای معادن مازندران گفت: سیاستهای استان در زمینه رشد اقتصادی استان، استفاده بهینه از تمامی ظرفیتها است و در این میان معادن مازندران ظرفیت مطلوبی در تحقق این ظرفیتها دارد.
حسینیپور افزود: به طور حتم باید از این ظرفیت خدادادی با رعایت چارچوب زیست محیطی و پیوست اجتماعی بهرهبرداری و مدیریت کرد، گرچه در ادوار گذشته از ظرفیت معادن استان برای رشد اقتصادی چندان استفادهای نمیشد.
استاندار مازندران بیان کرد: در استان مجوز ۲۴۰ معدن صادر شده است و از این تعداد ۱۰۷ معدن در استان به دلیل پایان برداشت اولیه بلاتکلیف هستند که برای احیای این واحدها باجدیت تلاش خواهیم کرد.
حسینیپور اضافه کرد: پیوست اجتماعی در فعالیت معادن اهمیت دارد و هرجایی که معدنی وجود دارد باید اهالی آن روستا از بهترین امکانات بهداشتی و جاده مناسب برخوردار باشند و سهمی از درآمد معدن صرف توسعه منطقه شود.
این مسئول یادآور شد: این موضوع قابل درک نیست که که معدنی در منطقه باشد اما روستاهای همجوار فاقد امکانات بهداشتی و جاده دسترسی نامناسب باشد.
وی تصریح کرد: در بخشهایی که مباحث کلانی برای توسعه و رشد اقتصادی استان وجود داشته باشد مردم همکاریهای لازم را انجام میدهند و به طور کلی پیوستهای اجتماعی و زیست محیطی که مسئولان مد نظرشان است قابل اجرا خواهد بود.
حسینیپور گفت: در ادامه فعالیتهای معادن باید کارخانجات تبدیلی در حوزه معدن ایجاد گردد تا ذخایر معدنی استان خام فروشی نکنیم. وی افزود: در آینده نزدیک گرههای کور زیست محیطی مربوط به معادن را رفع خواهیم کرد.
۱۳ نوع ماده در معادن مازندران
بر اساس آمار سال گذشته در کشور ۶ هزار و ۸۶۱ معدن فعال، ۶ هزار و ۴۴۹ معدن در حال بهرهبرداری، ٢٨٩ معدن در حال بهرهبرداری و اکتشاف و ١٢٣ معدن در حال بهرهبرداری، تجهیز و آمادهسازی است.
به طور کلی از سههزار و ۳۰۹ معدن غیر فعال در کشور، ٢٩٨ معدن فقط در حال تجهیز و آمادهسازی، ۶۰ معدن دارای فعالیت کمتر از ٣٠ روز، ۵۱۳ معدن تعطیل دائم، ٢٠٨ معدن تعطیل موقت و ۴۳۰ معدن سایر موارد را شامل میشود.
کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گسترهای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع، انتظار میرود به بیش از ۱۰۰ میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزههای مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار میآیند.
بطور كلي 13 نوع ماده معدني شامل فلورين، زغال سنگ (حرارتي و كك شو)، سنگ آهك، شن و ماسه، گچ ،سرب، باريت، پوكه معدني، سنگ لاشه، سيليس، سنگ تزيئنی و مرمريت در استان مازندران وجود دارد كه رنگين كمانی از مواد معدنی را تشكيل میدهد.
منابع معدنی ثروتهای بالقوه هر جامعه محسوب میشود و پشتوانه اقتصادی و يكی از مولفههای قدرت ملی محسوب میشود در نتيجه ارتقا سهم معدن و صنايع معدنی در توليد ناخالص ملی دارای جايگاه ويژهای است.
در استان مازندران 206 فقره پروانه بهرهبرداری معدنی صادر شده كه 91 معدن آن فعال و 29 فقره غير فعال و 12 فقره نيمه فعال و 16 فقره سلب صلاحيت شده و 36 فقره هم اعتبار پروانه آنها به اتمام رسيده و 14 مورد هم پيشنهاد سلب صلاحيت شده است.
سيمان، شستشو و دانهبندی شن و ماسه، آسفالت بتن آماده، پخت سوم چينی و سراميك، ظروف چينی، آجر ماشينی، گچ ساختمانی، سنگبری مقره سيليكونی، سپتيك تانك، آجرهای نسوز، فرآوردههای بتنی، كنسانتره زغال سنگ، سرب، سيليس، سفال بام، ورقهای موجدار سيمانی و مصنوعات سنگی از مهمترين صنايع معدنی استان مازندران است.
با توجه به تنوع محصولات مواد معدنی در استان تعداد 1206 واحد با اشتغال بالغ بر 12645 نفر و با سرمايهگذاری 5139449 ميليون ريال وجود دارد. مهمترين محصولات صادراتي صنايع معدني استان مازندران نيز شامل سيمان، كلينكر، سفال بام، ظروف چيني، سرب، زغال سنگ حرارتی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0