حواسمان هست!

گزارش/ الناز پاک نیا:   دغدغه تفکیک زباله در مازندران دغدغه جدیدی است، بدون شک باید گفت جدید است، بسیار از متولیان و مسئولان حوزه تفکیک زباله از مبدا در مازندران در سال های گذشته این رویه را به فعلیت نرسانده و کار زیادی در این بخش به انجام نرسانده بودند. دغدغه استاندار جدید مازندران […]

1

گزارش/ الناز پاک نیا:

 

دغدغه تفکیک زباله در مازندران دغدغه جدیدی است، بدون شک باید گفت جدید است، بسیار از متولیان و مسئولان حوزه تفکیک زباله از مبدا در مازندران در سال های گذشته این رویه را به فعلیت نرسانده و کار زیادی در این بخش به انجام نرسانده بودند. دغدغه استاندار جدید مازندران در حوزه تفکیک زباله از مبدا به تکاپوی شهرداری ها و سازمان پسماند مازندران منجر شده است. حالا نظارت ها شروع شده و تفکیک زباله دغدغه شده است هرچند به اذعان مدیر موسسه بازیافت مازندران بسیاری از شهرداری ها از گذشته این امر را انجام می دادند اما امروز این مساله جدی تر شده است.

سازمان پسماند شهرداری آمل میزبان کارشناسان و نمایندگان حوزه پسماند شهرداری های مازندران بود. کارگاه آموزشی که می تواند جرقه آغاز برنامه ریزی استانی برای تفکیک زباله از مبدا باشد.

شیدالله مهدوی مدیر موسسه بازیافت مازندران در این کارگاه آموزشی با تاکید بر اینکه در مازندران روزانه سه هزار تن زباله در شرایط عادی تولید می شود که این میزان در ایام تعطیلات به دو برابر افزایش می یابد، عنوان می کند: حدود 75 درصد زباله های تولید شده در مازندران تر و مابقی خشک است.

وی با بیان اینکه در حوزه مدیریت پسماند عقب هستیم، می افزاید: باید شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان را در نظر بگیریم و سپس بگوییم که این زباله چه مشکلاتی برای استان ایجاد می کند. امروز حداقل مکان هایی که باید برای زباله در نظر گرفته شود در اختیار استان است. قرار بود 27 مرکز دفن در مازندران وجود داشته باشد اما امروز تنها 9مرکز دفن زباله وجود دارد.

مهدوی با تاکید بر اینکه امروز مشکل دفن زباله در شهرهای مازندران وجود دارد و شیرابه ها نیز معضلی دیگر در این حوزه است، می گوید: 400 تا 600 تن شیرابه از سه هزار تن زباله تولید شده در استان تولید می شود. در مازندران سطح آب های زیرزمینی بالا است و نفوذ شیراب به این آب ها صدمات جبران ناپذیری به استان وارد می کند.

وی می افزاید: براساس ماده هفت قانون مدیریت پسماند، زباله در حوزه شهری توسط شهرداری ها و در حوزه روستایی توسط دهیاری ها باید ساماندهی شود. قرار بود طرح تفکیک زباله از مبدا طبق قانون در برخی استان ها الزامی شود اما امروز در ورود به سال 97 می گوییم به تازگی اعلام می کنیم که در حال تفکیک زباله هستیم.

مدیر موسسه بازیافت مازندران با تاکید بر اینکه کمپوست، بیوگاز، زباله سوز و هر امری که برای ساماندهی زباله ها در استان راه اندازی شود ابتدا باید تفکیک زباله از مبدا انجام شود، می افزاید:هم ا کنون کمتر از ده درصد زباله در کشور تفکیک می شود، در مازندران این میزان سه تا 5 درصد است. با ورود استاندار مازندران به این امر انتظار می رود در حوزه تفکیک اقدامات مناسبی صورت گیرد. باید نگاه به حوزه پسماند تغییر کند.

وی با اشاره به اقدامات اخیر انجام شده در حوزه پسماند تصریح می کند: با دستور معاون استاندار، تمامی 22شهر مازندران در آماری دو هفته ای بررسی می شوند و وضعیت تفکیک زباله آنها گزارش می شود. در مازندران در سه ماه گذشته اقدامات بسیار خوبی در حوزه تفکیک زباله از مبدا انجام شده است.  اکثر شهرها و روستاهای مازندران در این حوزه آغاز به کار کرده اند و باید از توجه ویژه به مشارکت مردم نیز غافل نشویم.

مهدوی می افزاید: ناظران پسماند در استان مازندران فعالیت می کنندو گزارش دو هفته ای تهیه می کنند. برخی گزارش ها خلاف واقع است و این به خوبی در آمارهای ارائه شده مشخص است. وضعیت تفکیک زباله همه شهرها مشخص است و برخی نمی توانند با آمارسازی به دنبال کاهش زباله باشند. با تفکیک زباله از مبدا به دنبال کاهش تولید زباله هستیم و امیدواریم بتوانیم 25 تا 30 درصد میزان تولید زباله را کاهش دهیم.

منتشر شده در روزنامه حرف مازندران – 1396/12/7