جهش ویروس چگونه اتفاق میافتد
فوق تخصص بیماریهای گوارشی، با عنوان این مطلب که هیچ فردی حق ندارد به بهانه ارائه تحقیقات در زمینه کرونا جامعه را نگران کند، در مورد جهشهای ویروسها توضیحاتی ارائه کرد. مهران بابایی، با حضور در برنامه «طبیب» با اشاره به انتشار برخی از کلیپها در فضای مجازی مبنی بر گسترش کرونا به واسطه جهشهای مختلف در […]
فوق تخصص بیماریهای گوارشی، با عنوان این مطلب که هیچ فردی حق ندارد به بهانه ارائه تحقیقات در زمینه کرونا جامعه را نگران کند، در مورد جهشهای ویروسها توضیحاتی ارائه کرد.
مهران بابایی، با حضور در برنامه «طبیب» با اشاره به انتشار برخی از کلیپها در فضای مجازی مبنی بر گسترش کرونا به واسطه جهشهای مختلف در جهان و ناتوانی بشریت برای نابودی آن، عنوان کرد: هیچکس حتی اگر محقق باشد اجازه ندارد که به بهانه بیان دستاوردها و تحقیقات فردی خود آرامش جامعه و افراد را بر هم بزند و آنها را نگران کند و مردم نیز نباید به این شایعات توجه کنند.
وی با تأکید بر اینکه وظیفه ما این است که بدون تنش، آگاهی و اطلاعات مردم را در خصوص مسائل مختلف از جمله ویروس کرونا افزایش دهیم، اظهار کرد: لذا در خصوص این موضوعاتی که در زمینه جهشهای ویروس مطرح میشود باید عرض کنم که جهش یک واقعیت تکامل است و از انسان تا حشره از باکتری تا ویروس همه برای بقا در حال جهش هستند که شناخته ترین آنها در حوزه پزشکی سرطان است، سرطان هم حاصل تغییرات و جهشهای ژنتیکی است.
بابایی در ادامه اظهار کرد: البته بدن نیز سیستم حفاظتی دارد که جهشهای ناجور را سرکوب میکند و از بین میبرد وگرنه خیلی از ما امروز دچار سرطان میشدیم، کرونا هم در حال جهش است و به واسطه اینکه میخواهد بقا پیدا کند جهشهای بیشتری دارد این واقعیت تکامل است، همه ویروسشناسان و متخصصان از ابتدا نیز این موضوع را میدانستند و این اتفاق تازهای نیست که با آن مردم را نگران کنیم. صدها بار ویروس کرونا در مملکت ما هم جهش پیدا کرده اما ما نمیدانستیم چون در مورد آن تحقیق صورت نگرفته و گزارشی هم عنوان نشده است.
فوق تخصص گوارش و کبد تصریح کرد: درست است که سوشهای آن از آلفا و بتا از کشورهای دیگر گزارش شده اما خیلی از آنها برای ما بوده و گزارش نشده، در واقع ما نمیتوانیم جلوی تکثیر و جهش را بگیریم ولی ویروس قطعاً برای تکثیر به میزبان نیاز دارد و این میزبان ما هستیم. لذا تنها دانستن و عمل کردن به همین چند نکته کافی است یکی اینکه ویروس نیاز به میزبان دارد پس به جای نگرانی و ترس، تنها پروتکلها را رعایت کنیم، آن کسی که مسافرت میرود یا در هر دورهمی شرکت میکند ویروس را میزبانی کرده و جهش را گسترش میدهد.
بابایی با اشاره به اینکه راهکار کلیدی دوم، گسترش واکسیناسیون است تا ۷۰ تا ۸۰ درصد جمعیت واکسینه شوند، عنوان کرد: در اصل ما یک مسئلهای داریم به عنوان کرونا که در همه حوزهها اثر گذاشته لذا از لحاظ عقلی باید تمام نیروهای کشور بسیج شوند تا واکسیناسیون کنترل شود، کاش به روزی برسیم که بتوانیم واکسیناسیون کرونا را خانه به خانه انجام دهیم، لذا پیشنهاد من این است که هر روز تعداد افراد واکسیناسیون شده را روزانه به عنوان نماد مقاومت و پیروزی ما در برابر کرونا در برنامه طبیب اعلام کنیم.
وی همچنین افزود: وزارت بهداشت واکسیناسیون را انجام میدهد، مجلس نظارت میکند و برنامه طبیب آمار را روزانه اعلام میکند، قبول داریم تحریم هستیم و مشکلات داریم اما باید مشخص شود کوتاهی از مسئولان ماست یا اینکه از جای دیگر است، نکته کلیدی سوم هم حفظ آرامش و تقویت سیستم ایمنی به وسیله بالا بردن روحیه و همچنین خوراکیهایی از جمله سیر و ویتامینهاست، درست است که در خصوص تأثیر قطعی آنها هنوز اختلاف نظر وجود دارد ولی همه میدانیم که تقویت سیستم ایمنی بیتأثیر نیست.
فوق تخصص بیماریهای گوارشی با اشاره به اینکه به جای بالا بردن ترس بهتر است که آگاهی خود را در زمینههای مختلف بالا ببریم تا به آرامش برسیم، یادآور شد: در واقع مسئلهای که مشاهده شده این است که کسانی که بیشتر میترسیدند بیشتر به بیماری مبتلا شدند، لذا هیچکس حتی اگر محقق باشد اجازه ندارد که به بهانه بیان دستاوردها و تحقیقات فردی خود آرامش جامعه و افراد را بر هم بزند و آنها را نگران کند.
وی در پایان تصریح کرد: جامعه نیز باید مراقب باشد، چون برخی پیش فرضشان این است که هر مطلبی در فضای مجازی میبینیم درست است، در صورتی که برعکس باید پیش فرض این باشد که هر چیزی در فضای مجازی منتشر شده اشتباه است مگر آنکه تحقیق کنید تا به شما ثابت شود، لذا اطلاعات را تنها از مبادی و مبانی رسمی قبول کنید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0