آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده یک آلمانی در غرب مازندران؛توریست ماجرادار

مدتی پیش بود که یک دوچرخه‌سوار آلمانی که مدت‌ها درگیر بیماری سرطان بود، راهی ایران شد. او که به‌تازگی از بیماری‌اش نجات‌یافته بود، تصمیم به جهانگردی با دوچرخه گرفت و در این مسیر از نقاط شمالی ایران عبور کرد. فیلیپ مارک‌گراف، تصمیم داشت برای جمع‌آوری کمک مالی به بیماران سرطان با دوچرخه، مسیری ۲۰ هزار […]

مدتی پیش بود که یک دوچرخه‌سوار آلمانی که مدت‌ها درگیر بیماری سرطان بود، راهی ایران شد. او که به‌تازگی از بیماری‌اش نجات‌یافته بود، تصمیم به جهانگردی با دوچرخه گرفت و در این مسیر از نقاط شمالی ایران عبور کرد. فیلیپ مارک‌گراف، تصمیم داشت برای جمع‌آوری کمک مالی به بیماران سرطان با دوچرخه، مسیری ۲۰ هزار کیلومتری را تا جنوب هند طی کند. مسیر او از ترکیه، ارمنستان، ایران و پاکستان، هیمالایا و پامیر می‌گذشت و  درنهایت به هند می‌رسید. او که در حمله سارقان مجروح شده بود اکنون برای ادامه درمان به کشورش برگشته اما گفته پروژه‌اش متوقف نشده و پس از درمان تا جنوب هند خواهد رفت.

فیلیپ در آخرین پست اینستاگرامی‌اش درباره ایران و ایرانی چنین نوشت: حدود چند روز پیش عده‌ای جوان سفر خوب من در ایران را به شیوه وحشیانه‌ای خراب کردند. کنار دریای خزر کمپ کرده بودم که به من حمله کردند. صورتم بشدت آسیب‌دیده و فکم هم شکسته است. یک قطعه استیل در فک من کار گذاشته‌اند و دکتر‌ها گفته‌اند یک ماه طول می‌کشد تا حالم خوب شود. می‌خواهم بگویم خبر مهمی که وجود دارد این است که این حادثه هیچ تغییری در ذهنیت من ایجاد نکرد، اجازه نمی‌دهم این زمان خوبی که با مردم فوق‌العاده ایران سپری شد، به خاطر عده‌ای جانی جوان تحت تأثیر قرار بگیرد. به‌هیچ‌وجه اجازه نمی‌دهم ذهنیت من را عوض کند. می‌خواهم از همه‌کسانی که در این مدت با کلمات زیبایشان با من صحبت کردند و از همه ایرانی‌هایی که با تمام احساسات از من بابت این حادثه عذرخواهی کردند، تشکر می‌کنم. واقعاً نمی‌توانم جواب تک‌تک آن‌ها را بدهم، چون تعداد پیام‌ها زیاد است، اما بازهم تأکید می‌کنم تجربه فوق‌العاده‌ای از فرهنگ ایرانی داشتم و هیچ خاطره بدی از سفرم به ایران در ذهنم نماند.

خبر سرقت از یک گردشگر دوچرخه‌سوار آلمانی و ضرب‌وجرح او، در یک ماه گذشته سروصدای زیادی در فضای مجازی به پا کرد. استاندار مازندران به خاطر این اتفاق از آن دوچرخه‌سوار عذرخواهی کرد، برخی از هنرمندان و کنشگران اجتماعی و گردشگری نیز به برخوردی که اتفاق افتاده بود واکنش‌هایی نشان دادند.

روایت‌ها درباره این ماجرا مختلف است اما رئیس‌کل دادگستری استان مازندران آن را این‌گونه شرح داده است: «توریست آلمانی که اوایل مردادماه امسال به‌تنهایی و با یک دوچرخه در حال عبور از خاک ایران بود، بدون اطلاع و هماهنگی با نیروی انتظامی یا مراجع دیگر، قصد اقامت و توقف در ساحل دریای خزر در محدوده حوزه قضایی نشتارود در شهرستان تنکابن را داشته است. در معاشرت این توریست آلمانی با چند نوجوان که همه آن‌ها کمتر از ۲۰ سال داشتند، یکی از این افراد اقدام به برداشتن اموال شخصی وی کرده و متواری می‌شود که در ادامه آن گردشگر حین درگیری با نوجوان مذکور از ناحیه صورت و فک مصدوم و ضارب از محل متواری می‌شود.

وی ادامه داد: این توریست توسط تعدادی از افراد محلی به پاسگاه انتظامی بخش نشتارود و پس‌ازآن فوراً به بیمارستان منتقل‌شده است، ضمن اینکه دوچرخه و وسایل شخصی همراه وی نیز تحویل نیروی انتظامی شد. ظرف ۲۴ ساعت از زمان وقوع جرم و با تلاش نیروهای انتظامی و دستگاه قضایی استان مازندران، متهم و مرتبطین دستگیر و پس از تفهیم اتهام و صدور قرار مناسب به زندان معرفی شدند.

به گفته رئیس‌کل دادگستری استان مازندران، در حال حاضر متهم اصلی که به ایراد صدمه بدنی اقدام کرده، به دلیل عجز از تودیع وثیقه در بازداشت است.

او گفته که پرونده برای رسیدگی و تحقیقات تکمیلی به یکی از شعب حوزه قضایی نشتارود ارجاع و ثبت‌شده و روند پرونده پس از حضور شاکی یا وکیل وی، ادامه خواهد یافت.

این درحالی است که گردشگر آلمانی برای درمان جراحت‌هایش به کشور خود برگشته است.

پرونده دوچرخه‌سواری آلمانی در ایران هنوز باز است. رئیس‌کل دادگستری استان مازندران به‌تازگی اعلام کرده «روند این پرونده پس از حضور شاکی یا وکیل او ادامه می‌یابد» اما معاون گردشگری نکته‌ای مغفول در این پرونده را یادآور شده است: «گردشگران خارجی پس از بازگشت به کشور خود امکان مراجعت و پیگیری شکایات را ندارند.»

ولی تیموری پس از آن‌که رئیس‌کل دادگستری استان مازندران جزئیات این پرونده را توضیح داد، به ایسنا گفت: «با توجه به این‌که گردشگران پس از بازگشت به کشور خود دیگر امکان مراجعت و پیگیری شکایات را ندارند، نظام قضایی کشور باید سازوکار دیگری را برای این کار طراحی و اجرا کند.»

وی افزود: «سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به‌عنوان متولی امور گردشگری، همان‌گونه که پیش‌ازاین هم چندین بار در جلسات مشترک این موضوع را مطرح کرده، آمادگی دارد همکاری لازم را برای تعریف یک فرآیند حقوقی و تخصصی در این زمینه با دادستانی داشته باشد.»