بایدها ونبایدهای روزه داری در ماه رمضان/1
حرف آنلاین: بین خوردن غذا و نوشیدنی در وعده سحری باید فاصله باشد. البته بعد از افطار هم باید این نکته را رعایت کرد یعنی دست کم 45 دقیقه تا یک ساعت بین افطار و خوردن نوشیدنی فاصله بگذاریم. یک دکترای طب سنتی با بیان این مطلب افزود: از جمله نوشیدنی های خوبی که می […]
حرف آنلاین: بین خوردن غذا و نوشیدنی در وعده سحری باید فاصله باشد. البته بعد از افطار هم باید این نکته را رعایت کرد یعنی دست کم 45 دقیقه تا یک ساعت بین افطار و خوردن نوشیدنی فاصله بگذاریم. یک دکترای طب سنتی با بیان این مطلب افزود: از جمله نوشیدنی های خوبی که می توانند در وعده سحر کمک کننده باشند و رطوبت کافی را به بدن اضافه کنند می توان به سرکه شیر، شربت آبلیمو، سکنجبین، شربت گلاب و شربت بید مشک اشاره کرد. دکتر ناصر رضاییپور ضمن اشاره به اینکه در مورد استفاده از گلاب در ماه رمضان بسیار توصیه می شود گفت: افزودن گلاب به غذاها و خوراکیها بعد از افطار، آثار مثبت فراوان دارد. این ماده خوشبو هم در تقویت دهانه معده و خود معده و هم در تقویت قوای بدن و افزایش نشاط نقش دارد. وی خاطر نشان کرد: حتی افراد می توانند گلاب را به صورت خنک در هوا اسپری کنند یا به صورت بزنند. از طرفی ازگلاب علاوه بر تاثیر در کاهش تشنگی و خشم و تقویت عمومی بدن به عنوان آرام بخش نیز استفاده می شود.
ایجاد آثار منفی شیرینی در مزاج روزهدار
دکتر رضاییپور در ادامه درباره مصرف شیرینیجات تصریح کرد: بیشترین موادی که در ماه مبارک رمضان به ویژه تابستان مصرف می کنیم میوه جات و شیرینی جات هستند مصرف زولبیا و بامیه و خرما در اکثر نقاط کشور و همچنین پشمک در برخی نقاط در ماه رمضان به یک سنت تبدیل شده است. در حالی که از این شیرینیجات در غیراز ماه مبارک رمضان استقبال چندانی نمی شود. وی افزود: نکته ای که باید بدان توجه شود آن است که در مصرف شیرینیهای مخصوص ماه رمضان نباید زیاده روی شود چون خیلی شیرین هستند میتوانند سوء مزاج ایجاد کنند و با توجه به ساعات طولانی روزه ماه مبارک و عطشی که ایجاد می شود و غلبه گرمی و خشکی بر بدن به ویژه در جوانان و افرادی که معده گرم و خشک دارند می تواند آثار منفی به جا بگذارد. در یک کلام این شیرینی جات را با مقدار بسیار کم می توان مصرف کرد.
میزان مصرف میوه در ماه رمضان
میوههایی که در این فصل بر مصرفشان توصیه میشود عبارتند از انگور، انجیر و سیب و خربزه شیرین . دکترای طب سنتی در اینباره گفت: فردی که طولانی مدت گرسنگی کشیده است و معده وی به سمت خشکی و گرمی رفته است باید حتماً از مصرف هندوانه، خیار، کدو و پیاز به صورت ناشتا پرهیز کند مثلاً نباید افطار را با نان و پنیر و هندوانه شروع کند چون معده آسیب میبیند. دکتر رضاییپور افزود: فاصله یک ساعت بعد از افطار تا شام یا وعده سحر زمان مناسبی برای خوردن این میوههاست. لازم به یادآوری است توصیه برای روزهای عادی هم این است که خربزه یا هندوانه یک تا دو ساعت بعد از غذا میل شود یعنی نه معده پر باشد نه معده به حدی خالی باشد که فرد احساس گرسنگی کند به عبارتی بین دو وعده افطار تا شام به فاصله یک ساعت مناسب است . به گفته دکتر رضاییپور مردم باید در روزهای طولانی مدت وگرم در خوردن میوه های گرمسیری نظیر موز، نارگیل و آناناس نیز دقت کنند زیرا این میوهها میتوانند باعث افزایش غلظت خون شوند.
چه مقدار خرما بخوریم؟
دکترای طب سنتی در خاتمه خاطر نشان کرد: در مورد خرما هم در طب سنتی اشارهای شده به این شرح که در اقلیمی مردم می توانند خرما زیاد مصرف کنند که نخل در آنجا رشد کرده و محصول میدهد مثلاً در تهران یا شهرهای شمالی که نخل عمل نمیآید و میوه نمی دهد مصرف در حد روزانه یکی دو عدد کافی است اما در شهرهای جنوبی مصرف زیاد منعی ندارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0