مسدود شدن 54 حلقه چاه غیرمجاز کشاورزی پاییز امسال در مازندران
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران گفت: در سه ماه ابتدایی سال آبی جاری -پاییز 1403- با اجرای اقدامات مختلف اعم از انسداد 54 حلقه چاه، نصب 60 کنتور حجمی و اصلاح و تعدیل پروانههای بهرهبرداری چاهها، از برداشت غیرمجاز و مازاد حدود 2 میلیون و 763 هزار متر مکعب آب از سفرههای زیرزمینی مازندران جلوگیری شد.
سید محمد موسوی با بیان اینکه پاییز امسال 54 حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شد، اظهار کرد: با انسداد این چاهها از برداشت 143 هزار متر مکعب آب از سفرههای زیرزمینی جلوگیری شد.
وی با اشاره به اهمیت نصب کنتور حجمی روی چاههای کشاورزی به منظور کنترل میزان برداشت افزود: در سه ماه نخست سال آبی جاری -پاییز 1403- 60 کنتور حجمی روی چاههای کشاورزی استان نصب شد که صرفهجویی 600 هزار متر مکعبی در برداشت آب از سفرههای زیرزمینی را به دنبال داشت. با نصب این کنتورها تعداد مجموع چاههای کشاورزی مجهز به کنتور حجمی در مازندران به یکهزار و 174 حلقه رسید.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: اصلاح و تعدیل پروانههای بهرهبرداری چاهها یکی از اقدامات جدی و مورد تاکید برای مدیریت برداشت آب از چاههای مجاز و پیشگیری از برداشت مازاد است که به صورت مستمر در طول سال انجام میشود و پاییز امسال نیز 381 مورد اصلاح و تعدیل پروانه ها در استان ثبت شد که با اصلاح و تعدیل این پروانه ها، 2 میلیون و 20 هزار متر مکعب در میزان برداشت از چاههای کشاورزی استان در طی سه ماه اخیر صرفهجویی شده است.
وی افزود: این اقدامات در قالب طرح سراسری تعادلبخشی، تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب صورت میگیرد و انتظار داریم که همه بهرهبرداران همراهی کامل را برای پیشگیری از بروز هرگونه چالش در بهرهبرداری از چاه و همچنین جلوگیری از آسیب به منابع آبی زیرزمینی داشته باشند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران اظهار کرد: نزدیک به 110 هزار حلقه چاه کشاورزی در مازندران وجود دارد که حدود 30 هزار حلقه از این چاهها برقدار هستند و بقیه چاهها با موتور دیزلی بهرهبرداری میشوند. بر اساس آمارهای موجود، اعتبار دورهای نزدیک به 20 هزارحلقه چاه کشاورزی برقدار مازندران به پایان رسیده که باید از سوی بهرهبرداران برای تمدید پروانه اقدام شود.
موسوی با بیان اینکه فصل دوم قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1361 صراحتا به آبهای زیرزمینی اشاره کرده است، خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقهای مازندران طبق این قانون تصمیمگیری برای برداشت از منابع آب زیرزمینی یا برخورد با تخلفات را انجام میدهد.
وی از توقیف 17 دستگاه ماشینآلات و تجهیزات حفاری غیرمجاز در ماههای مهر، آبان و آذر امسال نیز خبر داد و تصریح کرد: همکاران ما علاوه بر پایش مستمر برای مقابله با تخلفات مرتبط با این حوزه، در صورت دریافت هرگونه گزارش تخلف مانند حفر چاه غیرمجاز، کفشکنی بدون مجوز چاهها و افزایش برداشت آب از منابع زیرزمینی، به طور ویژه پیگیر برخورد با متخلفان و پیشگیری از تخلف میشوند.
موسوی خاطرنشان کرد: از شهروندان سراسر استان درخواست داریم که با ارائه گزارشهای تخلفاتی مانند حفر چاه غیرمجاز، کفشکنی بدون مجوز چاهها و افزایش برداشت آب از منابع زیرزمینی از راه سامانه پیامکی 300079100 در حفاظت از منابع آبی استان سهیم شوند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0