مدیرعامل جامعه نابینایان و کم‌بینایان استان خبرداد

بی‌توجهی دستگاه‌های اجرایی به مشکلات نابینایان مازندران

مدیرعامل جامعه نابینایان و کم‌بینایان استان مازندران از بی توجهی دستگاه های اجرایی استان در بخش های تردد معلولان، پرداخت تسهیلات، اشتغال و آموزش گلایه کرد.

مدیرعامل جامعه نابینایان و کم‌بینایان استان مازندران از بی توجهی دستگاه های اجرایی استان در بخش های تردد معلولان، پرداخت تسهیلات، اشتغال و آموزش گلایه کرد.

به گزارش حرف، سید مهدی جورجاده به مناسبت(۱۵ اکتبر) روز جهانی ایمنی عصای سفید (نابینایان) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تامین ۱۵۰۰ قلم تجهیزات توانبخشی برای نابینایان و کم بینایان از اقدامات این انجمن بوده است، تصریح کرد:  در اعطای تجهیزات پشت نوبتی نداریم و این خدمات به‌روز ارائه می شود و هر نابینایی درخواستی بابت تجهیزات داشته باشه در اسرع وقت تامین خواهد شد.

وی با اشاره به مشکلات مناسب سازی برای تردد جامعه نابینایان استان اظهار کرد: کم کاری دستگاه ها در این حوزه مشهود است، به عنوان مثال برخی دستگاه های اجرایی در استان وجود دارند که در این بخش از نمره ۵۰، عدد هفت را کسب کردند.

وی ادامه داد: در برخی مواقع دریچه فاضلاب ها یا چاه ها رها شده باقی مانده و یا حفاری ناهماهنگ تاسیسات مسیر تردد این قشر را با مشکل مواجه می کند که ضرورت دارد اطلاع رسانی قبل از حفاری به شهروندان صورت گیرد.

جورجاده با بیان اینکه  اشتغال این قشر از افراد جامعه بسیار مهم است چون توانایی لازم را دارد و تنها نیاز به تسهیلات دارند، عنوان کرد: رسانه ها نقش مهمی در پیگیری مطالبات جامه نابینایان و کم بینایان دارند.

وی با اعلام اینکه ۸۸۷۰ نفر جامعه نابینایان و کم‌بینایان استان مازندران را تشکیل می دهند، گفت: بی توجهی آموزش و پرورش استثنایی مازندران در استفاده دستگاه پرینتر چاپ بریل و تامین نیاز دانش آموزان مشهود است و باید برای این تعداد دانش آموز توجه ویژه صورت گیرد.

نابینایان مازندران نیازمند اشتغال

مدیرعامل جامعه نابینایان و کم‌بینایان استان مازندران  از وجود ۱۴۰ خانواده چند دارای چند معلول در استان خبرداد و گفت: آمده‌ایم تا پرچم قشری توانمند را به اهتزار درآوریم، نبود اشتغال سبب از هم پاشیدن زندگی مشترک این افراد می‌شود.

وی افزود: ارزش نابینایان و کم‌بینایان بیش از آن است که امروز در جامعه دیده می‌شود، هر اداره و سازمان می‌تواند از توانمندی این جامعه هدف بهره گرفته و به رشد اشتغال آنها کمک کند.

مدیرعامل جامعه نابینایان و کم بینایان مازندران با اشاره به رتبه‌های برتر کنکور نابینایان و کم‌بینایان اظهار کرد: ما به دنبال دریافت حمایت بیشتر از جامعه هدف خود هستیم.

این مسئول با اشاره به برخی برنامه‌های جامعه هدف معلولان؛ با کمترین امکانات و بودجه خواستار تغییر نگاه جامعه شد و افزود: باید از نگاه ترحم‌برانگیز حذر کنیم و شان جامعه نابینایان و کم‌بینایان را درست ببینیم.

مسلمی درباره تحصیل نابینایان و کم‌بینایان گفت: باید توجه و حمایت لازم برای ادامه تحصیل فرزندان کم‌بینا و نابینا فراهم شود و این افراد به دلیل نبود حمایت از تحصیل و آموزش بازنمانند.

به گفته این روشندل مازندرانی، تسهیلات در دو حالت کارفرمایی و خوداشتغالی پرداخت می‌شود و اگر بانک‌های عامل همراهی لازم را داشته باشند مشکلات اشتغال کاهش می‌یابد.

مسلمی درباره تامین مسکن توان‌یابان مازندرانی گفت: تا ۳۰۰ میلیون اعتبار برای تهیه و ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان  اعتبار هم برای ودیعه مسکن تسهیلات درنظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه سقف وام کارگشایی حمایت از معلولان باید افزایش یابد، افزود: ۱۴۰ خانواده چند معلولیتی در استان داریم.

مدیرعامل جامعه نابینایان و کم بینایان مازندران درباره اجرای قانون ۳ درصدی گفت: سهمیه ۴ هزار ۵۰۰ نفری آزمون استخدامی ویژه معلولان در خرداد امسال انجام شد که در مازندران بیش از ۴۰۰ نفر پذیرش و ۱۲۲ نفر قبول شدند. همچنین برخی دستگاه‌ها به بهانه‌های گوناگون از استخدام سر باز زدند.

 

اسحق پاک نیا