دور جدید مدیریت زباله مازندران؛ روی میز
فاطمه عربی:استاندار مازندران با اشاره به این که به دستور رئیس جمهور شهیدمان که در دور دوم سفر هیات دولت به مازندران تاکیداتی در بحث مدیریت زباله استان داشتند، بازدید و گره گشایی از همه سایت های زباله در مازندران در دستور کار قرار گرفت، گفت: بر اساس یک زمانبندی مشخص از تمام سایت های زباله در شهرهای مختلف مازندران بازدید و برای حل مشکل آنها تصمصم گیری خواهد شد.
استاندار مازندران در بازدید از سایت زباله شهرستان نور در جمع خبرنگاران، افزود: به دستور رئیس جمهور شهیدمان که در دور دوم سفر هیات دولت به مازندران تاکیداتی در بحث مدیریت پسماند استان داشتند، بازدید و گره گشایی از همه سایت های زباله در مازندران در دستور کار قرار گرفت.
وی اظهار کرد: بر اساس یک زمانبندی مشخص از تمام سایت های زباله در شهرهای مختلف مازندران بازدید و برای حل مشکل آنها تصمصم گیری خواهد شد.
نوری با بیان این که در سایت زباله نور روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن زباله منتقل می شود، اظهار کرد: در این سایت تقریبا چرخه کامل مدیریت پسماند انجام می گیرد.
سایت زباله شهرستان نور الگویی برای مدیریت پسماند مازندران
استاندار مازندران ادامه داد: شیرابه های این سایت به پساب های قابل استفاده در صنعت و کشاورزی تبدیل می شود که باید تلاش کنیم آن را به آب شرب تبدیل کنیم.
نماینده عالی دولت در مازندران، افزود: با هماهنگی های انجام شده پسماندهایی که در این سایت دفن می شود در کارخانه سیمان سازی استفاده خواهد شد.
این مقام مسوول، تصریح کرد: نکته بسیار مهم در مدیریت پسماند تفکیک زباله از مبداء است که در تمام شهرهای مازندران باید رعایت شود.
یوسف نوری با بیان این که چرخه مدیریت پسماند در سایت زباله سوز نور به طور تقریبی کامل شد، گفت: این چرخه مدیریت پسماند در تفکیک زباله از مبداء، تولید کود و تصفیه شیرابه ها باید به الگویی برای مدیریت پسماند در دیگر شهرهای مازندران تبدیل شود.
استاندار مازندران، با بیان این که باید با حذف عوامل چندگانگی مدیریت پسماند، مدیریت این بخش را یکپارچه کرد، گفت: رئیسجمهور شهید نیز بر حل معضل پسماند استان های شمالی به خصوص مازندران تاکید جدی داشتند.
یوسف نوری وضعیت مدیریت پسماند استان را نامطلوب توصیف کرد و گفت: انعقاد قراردادهای جداگانه شهرداری ها با شرکت های مختلف، عامل چندگانگی مدیریت پسماندها و در نتیجه آسیب پذیری محیط زیست استان بوده است.
استاندار مازندران در جلسه کارگروه مدیریت پسماند مازندران با ذکر این نکته که رئیسجمهور شهید نیز بر حل معضل پسماند استان های شمالی به خصوص مازندران تاکید جدی داشتند، افزود: انتشار فراخوان جذب افراد و شرکتهای فعال در مدیریت پسماند از راههای برونرفت مشکلات پسماند استان است.
وی، تولید زباله در استان را بیشتر از متوسط سرانه استاندارد دانست و بیان داشت: فراخوان لازم برای جذب افراد و گروههای دارای اهلیت علاوه بر تسریع حل مشکل ،به مدیریت اصولی کمک میکند.
نوری، وضعیت مدیریت پسماند مازندران را نامطلوب توصیف کرد و گفت: تفکیک زباله از مبدا باید با همکاری نهادهای گوناگون در قالب روستا و شهر آموزش داده شود.
نماینده عالی دولت در مازندران، افزود: باید از ظرفیت دانشجویان محیطزیست، سازمانهای مردمنهاد محیطزیستی و دهیاران برای بازیافت و مدیریت پسماند استفاده شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری نیز در این جلسه با تاکید بر لزوم مدیریت یکپارچه پسماند در استان، گفت: کاهش زباله از مبدا امری مغفول اما مهم است.
عبدالرضا دادبود، افزود: کاهش خروجی زباله به کاهش هزینه میانجامد، طی ۲ دهه درگیر سایتهای زباله هستیم و همچنان با این معضل دستوپنجه نرم میکنیم.
وی تاکید کرد: باید در شیوههای تامین مالی تجدیدنظر در قالب فروش اوراق مشارکت، مولدسازی و مانند آن انجام شود تا اهداف این حوزه با سرعت بیشتری محقق شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0