مازندرانیها علمدار و حرمتدار
گروه اجتماعی/ در گستره هزاران ساله تاریخ ایران زمین، حکومتهاى بسیارى روى کار آمدهاند اما سرزمین مازندران که تقریبا مترادف طبرستان قدیم است، پناهگاهی برای شیعیان دورههای نخستین اسلامی به شمار میرفت و پس از فتح آن به دست مسلمانان، روزهای اوج و رونق خود را با حکومت های اسلامی سپری کرد.
بر طبق اسناد تاریخی، مردم مازندران از همان ابتدای ورود اسلام، دوستدار اهل بیت بودند و محبت و احترام عمیقی نسبت به خاندان پیامبر (ص) از خود نشان میدادند.
طبیعت ویژه مازندران از جمله رشته كوه البرز و جنگل انبوه، همچون سدی بلند جلوی نیروهای بنیامیه و بنیعباس را گرفت و شمال ایران را مامنی برای امامزادگان و بزرگان شیعه كرد، به نحوی كه هم اكنون در استان مازندران بقعه یكهزار و 262 امامزاده وجود دارد.
مردم مازندران كه سرسختانه با لشكریان اموی و عباسی میجنگیدند، با آغوش باز پذیرای فرزندان اهل بیت (ع) شدند و در نیمه قرن سوم هجری، نخستین حكومت شیعی ایران را برپا كردندو از آن تاریخ مازندران در زمر مناطقی قرار گرفت که علوی بودن آنها سرآمد ایرانی ها شد.
و حال نیز با مصادف شدن ایام نوروز و سالروز شهادت امیرالمومنین(ع)، مازندران که همواره در ایام ابتدای سال پذیرای میلیون ها مسافر است، خود را مهیای بزرگداشت روزها و شب های قدر می نماید.
مازندران علوی و مازندران مومن به حرمت مولا این روزها، با میزبانی میلیون ها مسافر و گردشگر، به خوبی از عهده این مهم برآمده و توانسته است، نوروز و حرمت ماه مبارک رمضان را در کنار یکدیگر حفظ کند.
این روزها و در نیمه ماه مبارک رمضان، با پهن شدن سفره بندگی و اخلاص در ماه مهمانی خدا، روزهای پیش رو نیز برای مازندرانی ها با آداب همیشگی و حفظ شعائر و حرمت امام نخستین شیعیان همراه است.
مازندران سراسر سیاه پوش در شب های قدر، که به هر سویش می نگرید، پرچم عزای خاندان اهل بیت برپاست و در هر گذر و برزنی نام آل الله مزین است به مسیرها و گذرگاه های شهروندان این استان، در کنار میلیون ها مهمان از سراسر کشور، استقبالی شایسته از شب های قدر و روزهای پرفیض این ایام خواهند داشت.
اکنون نیز با فرارسیدن روز طبیعت و تقارن سنت های باستانی با شب های مبارک قدر، حضور هزاران مازندرانی در مساجد، بقاع متبرکه و تکایا، مازندران را به میزبانی شایسته از این ایام پرفیض تبدیل کرده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0