معدن خبرساز تعطیل شد
رئیس اداره حفاظت محیط زیست سوادکوه گفت : معدنی که چهارشنبه هفته گذشته با انفجار غیرعادی برای برداشت شن و ماسه خبرساز شده بود با ورود مستقیم اداره حفاظت محیط زیست به طور موقت تعطیل شده است. ابراهیم فلاحی اظهار کرد: پس از انتشار ویدئویی از انفجار در یکی از معادن روباز سوادکوه که گرد […]
رئیس اداره حفاظت محیط زیست سوادکوه گفت : معدنی که چهارشنبه هفته گذشته با انفجار غیرعادی برای برداشت شن و ماسه خبرساز شده بود با ورود مستقیم اداره حفاظت محیط زیست به طور موقت تعطیل شده است.
ابراهیم فلاحی اظهار کرد: پس از انتشار ویدئویی از انفجار در یکی از معادن روباز سوادکوه که گرد و غبار زیادی در منطقه ایجاد کرده بود و واکنش دوستداران محیط زیست را به دنبال داشت، با توجه به محرز بودن ایجاد اختلال در روند عادی منطقه به دلیل شدت انفجار نسبت به تعطیلی موقت این معدن اقدام شد.
وی افزود: این معدن فعلا به طور موقت تعطیل و برداشت از آن متوقف شده تا مراجع قضایی و دستگاههای مربوطه درباره آن تصمیمگیری لازم را اتخاذ کنند و شکایتی نیز از طرف حفاظت محیط زیست از مسئول معدن تنظیم شده که در مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.
به گزارش ایرنا، فلاحی با اظهار این که محیط زیست سوادکوه قبلا هم در رابطه با تمامی معادن اخطاریه صادر کرده بود ، توضیح داد : اداره حفاظت محیط زیست به استناد ماده ۱۱ قانون حفاظت و بهسازی رأساً میتواند برای تعطیلی یک واحد آلاینده اقدام کند تا پیگیریهای لازم توسط مراجع مرتبط و در صورت لزوم دستگاه قضایی انجام شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست سوادکوه تصریح کرد: البته بهرهبردار معدن همه مجوزهای مورد نیاز را به ما تحویل داد ، اما چالش اینجاست که در این مجوزها نظر حفاظت محیط زیست هیچ جایگاهی ندارد ، چون برای صدور مجوز استعلامی از محیط زیست نمیشود و به همین دلیل بهرهبرداران به ماده ۲۴ قانون معادن استناد میکنند که در آن تأکید شده از حفاظت محیط زیست فقط در صورتی که محدوده مد نظر در مناطق چهارگانه زیر پوشش قرار دارد استعلام شود.
فلاحی افزود: این در حالی است که مناطق چهارگانه صرفا برای حفاظت از حیات وحش است و محیط زیست متولی همه مسائل محیط زیستی محسوب میشود. بر همین اساس است که جامعه از سازمان حفاظت محیط زیست انتظار دارد به این مسائل ورود کند و با متخلفان برخورد داشته باشد ؛ مانند همین انفجار که بهرهبردار معدن همه مجوزهای قانونی را دارد ، اما قانون نظر حفاظت محیط زیست را در نظر نگرفت.
وی با طرح این پرسش که در شرایطی مانند همین معدن که انفجار سبب ایجاد گرد و غبار فروان شد و به محیط زیست آسیب وارد کرد ، چه نهادی باید پاسخگو باشد؟ ، گفت : طبیعتا مردم از حفاظت محیط زیست انتظار پیگیری و برخورد دارند.
کاغذفروشی در بخش معدن
رئیس اداره محیط زیست سوادکوه صدور مجوز معدن به افراد غیرمرتبط را از چالشهای مهم فعالیتهای معدنی عنوان کرد و افزود: بارها شخصا این موضوع را به صورت شفاهی در جلسات و به صورت کتبی به مسئولان عنوان کردم که در بحث صدور مجوز معادن شاهد کاغذفروشی هستیم ، یعنی به افرادی مجوز داده میشود که هیچ ارتباطی با فعالیتهای معدنی ندارند و همان افراد مجوز را به معدنداران و پروژهدارها میفروشند.
این مسئول با انتقاد از صدور مجوز برای برداشت شن و ماسه در فاصلههای نزدیک خاطرنشان کرد: چرا این همه سنگشکن مجاور رودخانه باید در کنار هم فعال باشند؟ این موضوع حتی از نظر صنفی به سود معدنداران نیست. مثلا برای صدور مجوز مرغداری شعاع فاصله با یک مرغداری دیگر مد نظر قرار میگیرد ، اما برای معادن هیچ ضابطهای وجود ندارد. این به هم ریختگی فعالیتهای معدنی کار را برای مدیریت محیط زیست دشوار کرده است.
به گزارش ایرنا، انتشار فیلمی در روز جمعه ۲۶ شهریور توسط تعدادی از فعالان محیط زیست مازندران در فضای مجازی از انفجار کوه برای برداشت شن و ماسه توجه کاربران علاقهمند به محیط زیست را به خود جلب کرده بود. در این فیلم انفجاری تقریبا مهیب دیده میشود که با بستن جادهای فرعی در سوادکوه، روی یک کوه در کنار جاده انجام میشود و پس از آن تودهای عظیم از گرد و غبار جاده را فرا میگیرد. این فیلم به طور اتفاقی هنگام وقوع انفجار توسط نیروهای محیطبانی سوادکوه و چند فعال محیط زیست گرفته شد که در حال عبور از این مسیر برای گشتزنی در ارتفاعات منطقه بودند و همزمان با انفجار به محل رسیدند و با توده عظیم گرد و خاک مواجه شدند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0